ReseptitHoroskooppiTV-ohjelmatTietovisatVaihtoautotViihdeBlogit

Sanan absolute käännös englanti-suomi

  • absoluuttinenAbsoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti. Absolute power corrupts absolutely. Se ei tietenkään ole absoluuttinen sääntö mutta koskee erityisjärjestelyjä. Of course it is not an absolute rule but it concerns specific arrangements. Lopuksi haluaisin panna merkille, että yhteenkuuluvuudessa on absoluuttinen ja suhteellinen ulottuvuus. Finally, I would like to note that cohesion has an absolute and a relative dimension.
  • ehdotonLuottamus on ehdoton edellytys. Trust is absolutely essential. Tämä on ehdoton perusedellytys. That must be an absolutely basic requirement. Lehdistönvapaus on aivan ehdoton vaatimus. Freedom of the press is an absolute requirement.
  • absoluutti
  • ehdottoman varmaOlen ehdottoman varma siitä, että Euroopan unioni ja komissio voivat tehdä sen. I am absolutely sure that the European Union and the Commission can do that. Arvoisa rouva puhemies, olen ehdottoman varma, että epäluottamuslauseäänestyksen toimittaminen nykyistä komissiota vastaan tässä vaiheessa on väärin. Madam President, I am absolutely sure that an immediate vote of no confidence against the existing Commission would be absolutely wrong. Olen ehdottoman varma siitä, että en halua minkäänlaista kasvua komission toimivaltaan omalla vastuualueellani. I am absolutely clear that I do not want to see any increase in the Commission's competences in the area for which I am responsible.
  • positiiviKomparatiivin "parempi" positiivi on "hyvä" ja superlatiivi "paras".Nauvon positiivi on Suomen vanhin urkusoitin.
  • puhdasOlen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että puhdas vesi on jalokiviä tärkeämpää ja arvokkaampaa. I absolutely agree that clean water is more important and more valuable than diamonds. Arvoisa herra puhemies, lähellä kuluttajaa tuotettu puhdas ruoka on tärkeä itseisarvo eurooppalaisille. Mr President, pure food produced near the consumer is an important absolute value for Europeans. Tämän vuoksi tuomitsen täysin hiilivoimaloiden puolustamisen ja haluan todeta, että niin kutsuttu puhdas hiili on usein enemmänkin mainoslause kuin todellisuutta. Therefore, I absolutely do not support the defence of coal-fired power plants and I would note that so called 'clean coal is, in many cases, more of a slogan than a reality.
  • rajoittamatonIlmaisunvapaus ei tietenkään voi olla rajoittamaton. Of course freedom of expression cannot be absolute. Te tiedätte esimerkiksi, että kokoontumisoikeus, josta parhaillaan keskustelemme, ei ole rajoittamaton tai absoluuttinen oikeus. You know, for example, that the right to assembly which we are discussing here now is not unrestricted and absolute. Sananvapauden on oltava rajoittamaton, ja siihen on sisällyttävä poliittiset näkemykset jopa kiistanalaisista kysymyksistä, kuten maahanmuutosta ja islaminuskosta. Freedom of expression must be absolute and must certainly cover political views even on controversial issues such as immigration and Islam.
  • riippumatonJokaisessa jäsenvaltiossa on ehdottomasti oltava riippumaton elin valvomassa voimaloita. There absolutely must be an independent body monitoring the power stations in each Member State. Riippumaton itsevaltainen pankki, mikä tavaton uudistus kansainvallan historiassa! The sovereign Bank with absolute power: that really is an extraordinary innovation in the history of government of the people! On tärkeää, että STOA:n hyväksymä tutkimus on täysin objektiivinen ja tieteellisesti riippumaton. It is important that the report, when adopted by STOA, is seen to be absolutely objective and scientifically independent.
  • täydellinenRaportti on täydellinen skandaali. The report is absolutely scandalous. Kosovo on esimerkki siitä: täydellinen kaaos! Kosovo is a case in point: it was absolute chaos. Täytyykö vapaakaupan saada täydellinen etusija? Should free trade be granted absolute priority?

Sanan absolute määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja