ReseptitTietovisatHoroskooppiVaihtoautotBlogitViihdeTV-ohjelmat

Sanan accumulate käännös englanti-suomi

 • kerääntyä
  Elohopeaa voi kerääntyä aivokudoksiin ja hermostoon, joissa se voi saada aikaan suurta vahinkoa. Mercury can accumulate in brain tissue and the nervous system, where it can wreak great havoc. Toisaalta tietyissä olosuhteissa elohopean tiedetään olevan haitallista, ja se voi kerääntyä eläviin organismeihin, myös ihmiskehoon. On the other hand, however, under certain circumstances mercury is known to be harmful and can accumulate in living organisms, including the human body. Pintavesien kemiallinen pilaantuminen voi kuitenkin häiritä vesiekosysteemejä ja tuhota biologista monimuotoisuutta, tai epäpuhtaudet voivat kerääntyä ravintoketjuun myrkkyjä sisältävistä kaloista. However, the chemical pollution of surface waters may cause disruptions to water ecosystems, destroying biodiversity, or contaminants may accumulate in the food chain from poisoned fish.
 • akkumuloitua
 • akkumuloida
 • karttua
  Tietämyksemme karttuu päivä päivältä.
 • kartuttaa
  Lisäksi maahanmuuttajat voivat kartuttaa oleskelujaksoja unionin alueella saadakseen pitkään oleskelleen henkilön aseman. Moreover, immigrants will be able to accumulate periods of presence on European territory in order to obtain the status of long-term resident. Ensimmäinen niistä on öljymonarkioiden merkittävien varantojen muodostuminen ja kauppataseen ylijäämän karttuminen tietyissä maissa. Tämä kartuttaa näitä sijoitusrahastoja. The first is the constitution of important reserves by oil monarchies and countries that have accumulated trade surpluses that feed these sovereign wealth funds. Monet yrittävät kartuttaa omaisuuttaan.
 • kasaantua
  On varmistettava, etteivät taajuudet voi kasaantua ja ettei synny monopoleja. It must be ensured that frequencies cannot be accumulated, and that there be no monopolies. Lumi kasaantui voimakkaan tuulen takia.Sosiaaliset ongelmat kasaantuvat, mitä vastaan meillä ei näy olevan keinoja.
 • kasata
  Jätteet ja roskat kasattiin lajiensa mukaan jälkikäsittelyyn.Etkö osannut kasata kirjahyllyä, vaikka ruuvit ja ohjeet olivat mukana?
 • kerätä
  Tosi asiassa ympäristö tarjoaa uuden mahdollisuuden kerätä pääomaa ja voittoa. In fact, the environment provides a new opportunity to accumulate capital and profit. Eurooppa on aina ollut maanosa, jossa kansalaisten vapaus kerätä tietoa on ollut kunniapaikalla. Europe has always been the continent where people's freedom to accumulate knowledge takes pride of place. Se vaarantaa ihmissuhteet, työpaikan ja terveyden ja nämä ihmiset voivat hetkessä kerätä itselleen tuhansien eurojen velat. It jeopardises people's relationships, work and health and, in no time at all, they can accumulate thousands of euros in debt.
 • kertyä
  Asiantuntijat ovat erimielisiä siitä, kuinka paljon jääntikasveja maaperän siemenpankkiin voi kertyä ja kuinka pitkäksi aikaa. The experts argue about how much waste seed might be accumulated in the seed bank of the earth and for how long. Kolehtihaaviin kertyi iso summa rahaa.
 • kumuloitua

Sanan accumulate määritelmät

Esimerkit

 • He wishes to accumulate a sum of money.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja