ReseptitVaihtoautotTV-ohjelmatNauris.fiTietovisatHoroskooppiBlogit

Sanan argue käännös englanti-suomi

 • riidellä
  Tänään ei kuitenkaan ole oikea päivä riidellä syistä. Today is not a day, however, to argue our differences over the reasons for this. Voimme varmastikin riidellä pitkään kansallisten parlamenttien toimivaltuuksista, COSACin institutionalistamisesta ja HVK: n kolmatta pilaria koskevista ehdotuksista. Of course we can argue interminably about the powers of the national parliaments, the institutionalization of the CSA or the proposals to the IG on the third pillar.
 • perustella
  Voimme perustella niitä taloudellisilla kannustimilla. We can argue for financial stimulants. Asiaa voisi perustella myös kansainvälisen oikeuden kannalta. We could also argue on the basis of international law. Asiaa voidaan perustella myös siten, ettei Euroopan avoimuus kaikessa monimuotoisuudessaan ole vielä kehittynyt niin pitkälle. It can be argued that the European public, in all its diversity, is far from ready.
 • esittää
  Joten on vaikeaa esittää hypoteesia. So it is hard to argue a hypothesis. Kyse on yhdestä ihmishengestä kolmessa ja puolessa minuutissa. Kuka voi esittää vastaväitteitä? One life every three and a half minutes - who can argue with that? Haluan tässä yhteydessä jälleen kerran esittää yhdenmukaista tilastointia puoltavia syitä. In this connection, I also wish to argue once more in favour of uniform statistics.
 • kinastella
  En halua kinastella luvuista tai siitä, ovatko kaikki tarkastelemamme luvut tosiasiassa tarkkoja vai eivät, koska sillä ei todellakaan ole merkitystä. I do not want to argue about figures or about whether those under consideration are actually all accurate, which is a completely separate matter.
 • väitellä
  Haluamme komission, jonka kanssa voimme väitellä. We want a Commission with which we can argue. Voimme väitellä siitä, olisivatko ne voineet tai olisiko niiden pitänyt olla laajempia. We can argue about whether or not they could or should have been larger. Teidän kanssanne on joka tapauksessa ilo väitellä, kun puhe on oikeista asioista. In any event, it is a pleasure to argue with you, when we are dealing with the real issue.
 • väittää
  On väärin väittää, että työpaikkoja menetetään. It is wrongly argued that jobs will be lost. On väärin väittää, että työpaikkoja voidaan menettää. It is wrongly argued that jobs might be lost. En halua todellakaan väittää sitä vastaan. Not that I wish to argue with it; on the contrary.
 • argumentoida
  Nähdäkseni kukaan kollegoista ei halua argumentoida pyynnön puolesta. No one appears to wish to argue in favour of the motion. Me emme voi argumentoida tässä asiassa kansallisen perustein, vaan maailmanpostisopimuksessa meidän tulee argumentoida Euroopan unionin näkökulmasta. We must not use national arguments, but in the World Postal Union we must argue as a European Union. Siksi haluan argumentoida CSP-järjestelyn säilyttämisen puolesta, mutta vastustan sitä että se rahoitettaisiin yhteisrahoituksen budjettilinjan kautta. I would therefore argue in favour of the CSP scheme being retained but not financed via the budget line for cofinancing.
 • esittää syitä
 • järkeillä
  Olen sitä mieltä, että tässä parlamentissa ei pitäisi enää järkeillä yksinomaan makrotaloudellisten ja kirjanpidollisten mittapuiden mukaan. I do not think we have to argue in this Parliament exclusively in terms of macro-economics and accountability.
 • keskustella
  Voimme keskustella siitä, onko edistys ollut nopeaa vai hidasta, mutta kaikkia suosituksia täytyy noudattaa. We can argue about progress being swift or slow, but we have to see compliance in full. Ministerineuvosto voi sitten torjua ne, mutta sen pitää keskustella niistä yhteisölliseltä kannalta. The Council of Ministers may deny that this is the case, but it is forced to argue from a Community position. Emme voi keskustella Euroopan jatkuvasta laajentumisesta ja sen tehtävien lisääntymisestä, kun raha on aina vain tiukemmalla. We cannot argue that Europe is continually expanding and its agenda is becoming longer, while money is becoming increasingly tight.
 • kiistellä
  Prosenttiosuuksista voi toki aina kiistellä. One can always argue about percentages. Tästä meidän ei kuitenkaan tarvitse kiistellä. We do not need to argue about this, however. Ehdotuksessa on joitakin kohtia, joista voimme kiistellä. There are some points on which we could argue.
 • olla todisteena jstk
 • osoittaa
  Toisten mielestä sopimusta koskeva kesäkuusta asti vallinnut hiljaisuus osoittaa sen olevan pannukakku. Some argue that the deafening silence on the treaty since June demonstrates it is a non-event. Kuten olen todennut ja kuten tässä mietinnössä myös todetaan, tämä kriisi osoittaa, että Euroopan laajuista yhteistyötä on lisättävä. As I have argued, and as this report also substantiates, this crisis has shown that we need more Europe. Olemme ilmaisseet jo 2. huhtikuuta mietinnössämme, että haluamme osoittaa demokraattista vastuutamme Euroopan keskuspankin suhteen. On 2 April we argued in the report that we wished to declare our democratic responsibility with respect to the European Central Bank.
 • päätellä
  Tämä ei voi olla totta, se ei ole totta, ja minusta tuntuu, että parlamentin puheistakin voi päätellä, että se ei ole totta. This cannot possibly be true, it is not true and I would argue that even the Members' speeches illustrate that it is not true.
 • pohtia
  Arvoisa puhemies, arvoisa komission jäsen, hyvät parlamentin jäsenet, haluaisin pohtia asiaa realistisesti - en tunteellisesti enkä varsinkaan ideologisesti. Mr President, Commissioner, ladies and gentlemen, I would like to argue realistically - not emotionally, and certainly not ideologically. Musharaff tulee tänne vierailulle, ja hänen pitäisi tietää, mitä mieltä parlamentti on hänen maansa tilanteesta, joten voimme pohtia asiaa hänen kanssaan. Mr Musharraf will be coming here and he should know what this Parliament thinks about the situation in his country, so that we can argue the matter out with him. Voidaan tietenkin aina pohtia pikkuseikkoja, mutta on osittain brittien hallituksen myöntyvyyden ansiota, ettei asia ole enää kiistanalainen. Of course, one can always argue about the finer details, but it is mainly thanks to the agreement of the new British Government that it is no longer a controversial issue.
 • saada uskomaan
 • todistaa
  Voin todistaa asian.Olin todistamassa tapahtumaa.Todistin asiassa valan velvoittamana.
 • väitellä jstk
 • vakuutella

Sanan argue määritelmät

  Monipuolisin TV-opas

  Telsu.fi TV-ohjelmat

  » Katso kaikki päivän ohjelmat

  Ilmainen Sanakirja

  Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

  Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

  Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

  In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

  Mindmax Cloudcity
  Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
  Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
  © 2004-2019 Ilmainen Sanakirja