BlogitVaihtoautotReseptitHoroskooppiNauris.fiTietovisatTV-ohjelmat

Sanan basis käännös englanti-suomi

 • kanta
  Yhteinen kanta on hyvä lähtökohta. The Common Position is a good basis for this. En kuitenkaan usko, että enemmistön kielteinen kanta perustui tähän. I doubt that was the basis of the majority ‘no’. Yhteinen kanta on ilahduttava ja hyvä perusta toiselle käsittelylle. The common position is to be welcomed, and it is a good basis for the second reading.
 • perusta
  Siinä on perusta, myös näiden mietintöjen perusta. That is the basis, also, for these reports. Tämä on poliittisen toimintamme perusta. That is the basis of our political work. Meillä on perusta, joka mahdollistaa toimintamme. We have the basis on which to act.
 • hankintameno
 • lähtökohta
  Tämä on lähtökohta tai enemmänkin kuin lähtökohta poliittiselle vakaudelle. That is a basis, or more of a basis, for political stability. Yhteinen kanta on hyvä lähtökohta. The Common Position is a good basis for this. Tämä on mielestäni erittäin tärkeä lähtökohta. This is a very important basis, to my mind.
 • (sekoituksen) pohja[-aine]
 • alusta
  Sen perusteella on sovittu, että vesiltä poistetaan 243 alusta. On that basis, it was decided to take 243 vessels out of circulation. Tällä hetkellä jäsenvaltiot ovat antaneet vapaaehtoisesti käytettäväksi 18 lentokonetta, 20 helikopteria ja 105 alusta. At present, 18 aircraft, 20 helicopters and 105 vessels are made available by the Member States on a voluntary basis. Todellisuudessa saattaisi olla helpompaa, jos voisimme aloittaa alusta, mutta meidän on mielestäni otettava nyt lähtökohdaksemme se, mitä meillä on. In reality, it might have been simpler if we had started from scratch, but I now think we must proceed on the basis we already have.
 • peruste
  Sehän on nimittäin myös ratifioinnin peruste. That is, you see, also the basis for ratification. Lupauksen lunastamiselta puuttui pitkään täysi oikeudellinen peruste. In the end, the promise lacks a proper legal basis. Mikä laillinen peruste oikeuttaa tämänkaltaisen henkilötietojen käsittelyn? What is the legal basis authorising this kind of processing of personal data?
 • pohja
  Alan taloudellinen pohja putoaa tällä tavalla. The economic basis for the sector is therefore lost. Hallituksilla on käytettävissään vankka pohja. A sound basis is now available to the governments. Mietintö on hyvä pohja keskustelun jatkamiselle. The report is a good basis for further discussions.

Sanan basis määritelmät

Esimerkit

 • You should brush your teeth on a daily basis at minimum.
 • The flights to Fiji leave on a weekly basis.
 • Cars must be checked on a yearly basis.
 • The collection of all possible unions of basis elements of a basis is said to be the topology generated by that basis
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja