VaihtoautotViihdeTV-ohjelmatTietovisatReseptitBlogitHoroskooppi

Sanan border käännös englanti-suomi

 • reunus
  Katon reunus
 • reuna
  Monet rajaseutualueet ovat jo nyt reuna-alueita, joilla on suuria rakenteellisia puutteita. Many border regions are already marginal areas with large structural deficits. Tämä on tunnustettava paremmin eikä se koske vain Euroopan reuna-alueita. This needs to be more widely recognized, and does not only apply to Europe's border regions. Olen itse kotoisin eräältä Euroopan unionin reuna-alueelta, Taalainmaasta, joka on Keski-Ruotsin länsiosassa Norjan rajalla. I myself come from one of the EU's border areas, Dalecarlia, in central-west Sweden, on the Norwegian border.
 • boordi
 • koristereunus
 • kukkapenkki
 • raja
  Raja-alueiden ihmisille raja on osa heidän jokapäiväistä elämäänsä. For the latter, the border is part of their daily lives. Gazalla on Egyptin vastainen raja Rafassa. Gaza has a border with Egypt at Rafa. Ihmiset kohtaavat raja-alueilla. In border regions, people come together.
 • rajaeste
 • rajata
  Koska ilmailu ulottuu rajojen yli, ei turvallisuusnäkökohtiakaan pitäisi rajata kansallisten rajojen sisäpuolelle. Moreover, just as aviation users cross borders, safety should not be tied down to national borders either. Me emme voi rajata kirjaa koskevia merkittäviä markkinoita kansallisten rajojen mukaisesti. For us the relevant market is the market to which the book relates and it cannot be reduced to national borders. Komissio toivoo direktiivin kattavan kaikki yksityisoikeudelliset ja kauppaoikeudelliset riita-asiat, mutta neuvosto päätti, että sen soveltamisala pitäisi rajata rajatylittäviin riita-asioihin. The Commission hopes that the directive will apply to all civil and commercial disputes, but the Council decided that its scope should be limited to cross-border disputes.
 • rajatarkastus
  Sipilä: Suomella ei ole tarvetta ottaa rajatarkastuksia käyttöön (is.fiTanska pelkää Ruotsin jengirikollisuuden valuvan maahan ja ottaa rajatarkastukset käyttöön tässä kuussa. (yle.fi
 • rajautua
 • rajoittaa
  Meidän ei tule rajoittaa hyvinvoinnin kasvua vain unionin rajojen sisäpuolelle. We must not limit growth in prosperity just to the area within the Union’s borders. Molemmin puolin rajaa elävien kansalaisten yhteydenpitoa ei pitäisi rajoittaa. Contact between citizens living on the two sides of the border should not be restricted. Järjestelmä heikentää yritysten taloudellisuutta ja rajoittaa myös niiden rajatylittävän toiminnan tehokkuutta. This system diminishes businesses' efficiency and also restricts their effectiveness between borders.
 • rajoittua
  Solidaarisuutemme ei saa rajoittua rajojemme sisälle. Our solidarity should not be confined to our borders. kirjallinen. - (DE) Jos EU aikoo käsitellä rajatylittäviä liikennesääntöjä, tässä ei pitäisi rajoittua sakkorangaistusten täytäntöönpanoon. in writing. - (DE) If the EU is to occupy itself with cross-border traffic rules, this should not be limited to enforcing penalty notices. Tämä voi olla pieni asia, mutta se osoittaa, että arktinen ikkuna on avoin ja sen on pysyttävä avoimena ja että toiminta ei saa rajoittua omien rajojemme sisäpuolelle. It may be a small thing, but it shows that the Arctic window is open and should remain open, and that there should be activity beyond our borders.
 • sisärajatarkastus
  Jussi Halla-aho haluaa EU:n sisärajatarkastukset käyttöön. (suomenmaa.fiPerussuomalaiset jätti välikysymyksen Kreikan tilanteesta – ”Suomen tulee EU:n jäsenenä ajaa sisärajatarkastusten tilapäistä palauttamista” (yle.fi

Sanan border määritelmät

  Haussa juuri nyt

  TV-ohjelmat

  Telsu.fi TV-ohjelmat

  » Katso kaikki päivän ohjelmat

  Ilmainen Sanakirja

  Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

  Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

  Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

  In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

  Mindmax Cloudcity
  Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
  Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
  © 2004-2021 Ilmainen Sanakirja