BlogitTietovisatHoroskooppiReseptitVaihtoautotViihdeTV-ohjelmat

Sanan calm käännös englanti-suomi

 • tyyniEnergiakysymyksen osalta: myös sen osalta meidän on kehitettävä hyvin tyyni, järkevä suhde. As regards the energy issue: here, too, we need to cultivate a very calm, reasonable relationship. Seesteinen taivas, kaikkialta saapuvat satakielet, tyyni meri, uskomaton auringonpaiste. Clear skies, swallows flying in from all around, calm seas, incredible sunshine. Me kaikki tiedämme, ettei politiikka ole pitkä tyyni joki, vaan toisinaan se voi olla myös raivoisa virta. We all know that politics is not a long calm river and that sometimes it can also be a furious current.
 • rauhallinenTämä ei ole ylireagointia; tämä on hyvin rauhallinen reaktio. It is not an overreaction; it is a very calm reaction. Itävallan puheenjohtajakauden yleissävy oli rauhallinen. The tone of the Austrian Presidency has been calm. Meidän on muistettava, että viime vuonna äänestyspäivä oli suhteellisen rauhallinen. We have to keep in mind that last year polling day itself was relatively calm.
 • tyyneysMielen tyyneys helpottaa keskittymään.Meren tyyneydessä aallot ovat kaikonneet, vain mainingit ja virtaukset jatkavat kulkuaa.
 • tyynnyttääÄänestystulos on uskoakseni myönteinen merkki muille jäsenvaltioille ja tyynnyttää joitakin perusteettomia huolenaiheita. I believe that the result of this vote will send a positive message to the other Member States and that it will calm down some unfounded apprehensions. Voin siis tyynnyttää parlamentin pelkoa tässä asiassa. Komissio voi nimittäin jättää huomioimatta vaitiolovelvollisuuden vain , jos asianosainen yritys on siihen etukäteen suostunut. I can therefore calm Parliament's fears on this point: the Commission can only lift the confidentiality requirement if it first obtains the consent of the company in question. On täysin luonnollista ja täysin odotettavissa, että tunnetaan pelkoa, mutta jos yritämme jotakin täysin uutta, emme voi vastata kaikkiin kysymyksiin ja tyynnyttää kaikkia pelkoja etukäteen. It is completely natural and just to be expected that there are fears, but if we try our hand at something completely new we cannot answer all questions and calm all fears beforehand.
 • levollinen
 • levollisuus
 • rauhallisuusArvoisa ministeri Vanhanen, te olitte herra Rauhallisuus, ja arvoisa ministeri Tuomioja, te olitte mielestäni herra Maltillisuus. Mr Vanhanen, you were Mr Calm, and I think you, Mr Tuomioja, were Mr Collected. Olen varma, että sen kauneus, huumori, elinvoimaisuus ja rauhallisuus tekee teihin kaikkiin suuren vaikutuksen. I know you will be touched by its beauty, humour, vitality and calm. Kansalaisten rauhallisuus äänestyspäivänä ja suuri äänestysvilkkaus osoittivat kansalaisilta kiitettävää sitoumusta. The calmness of the population on polling day and the high turnout demonstrated a civic commitment which should be praised.
 • tyyntyäAamulla myrsky oli tyyntynyt.
 • asettaaTämän ansan hän asettaa meille, ja voimme vain sanoa molemmille osapuolille "rauhoittukaa!". That is the trap he is setting for us, and all we can do is say to both sides, 'Calm down!' NAFON sääntelyalueella toimivien kalastusalusten satelliittiseurannan kokeiluhankkeen jatkaminen asettaa suuntaviivat kansainvälisen kalastuspolitiikan rauhalliselle kehitykselle. Extending the pilot project for satellite location of fishing vessels in the NAFO regulatory area has set the course for a calm sea in terms of international fisheries policy. Hän asetti maljakon pöydälle.
 • maltillinenHänen poliittinen äänensävynsä on liian maltillinen. His political tone is too calm. Lopuksi toteaisin, että Suomen puheenjohtajakausi oli mielestäni asiallinen, rauhallinen ja maltillinen. To finish off, I would like to say that the Finnish Presidency was cool, calm and collected. Varsinkin Thaimaan hallituksen on otettava tehtäväkseen tarjota maltillinen ja rauhanomainen ratkaisu tähän selkkaukseen. The Thai Government in particular must take responsibility for providing a calm and peaceful solution to this conflict.
 • pläkä
 • rauhaEuroopan rauha ei voi peittää sitä. Let us not be fooled by the calm in Europe. Kuuden viikon ajan vallitsi ainakin jonkinasteinen rauha, vaikka tuonakin aikana 50 palestiinalaista sai surmansa. There was a six-week period of calm - calm of a sort, at any rate, even though during that period 50 Palestinians were killed. Poliittinen rauha, poliittisten maisemien hahmottuminen, on Kosovolle välttämätön asia. Political calm, allowing the political landscape in Kosovo to take shape, are musts.
 • rauhoittaaVuodesta 1991 sen enempää sotilaat kuin valtaapitävätkään eivät ole voineet rauhoittaa tilannetta. Since 1991, neither the military nor the authorities in power have succeeded in restoring calm. Haluan kuitenkin myös rauhoittaa häntä mitä tulee puitedirektiiveihin. However, I would like to calm her fears in terms of framework directives. Meidän täytyy vaatia Mubarakia rauhoittumaan, ja paras keino rauhoittaa tilanne on se, että hän lähtee kävelemään, häipyy. We must tell Mr Mubarak to calm down, and the best way to calm things down is for him to clear off, to get out.
 • rauhoittuaToiseksi luulen, että voisimme hieman rauhoittua ja mennä eteenpäin. Secondly, I think we can calm down and make progress. Nyt meidän on rapakon molemmilla puolilla otettava askel takaisin ja annettava tilanteen rauhoittua. Now is the time for each of us, on both sides of the pond, to take a step back and allow things to calm down. On aika rauhoittua ja ymmärtää, että vähäistä ilmaston lämpenemistä tapahtuu jaksoittain ilman ihmisen vaikutusta asiaan. It is about time we all calmed down and realised that minimal global warming is naturally occurring in a cycle that has no input from man.
 • tyvenValitettavasti tyven osoittautui hauraaksi ja särkyi viime päivien dramaattisten tapahtumien myötä. Sadly, that calm proved all too fragile. It was shattered dramatically by the events of recent days.
 • TyyniEnergiakysymyksen osalta: myös sen osalta meidän on kehitettävä hyvin tyyni, järkevä suhde. As regards the energy issue: here, too, we need to cultivate a very calm, reasonable relationship. Seesteinen taivas, kaikkialta saapuvat satakielet, tyyni meri, uskomaton auringonpaiste. Clear skies, swallows flying in from all around, calm seas, incredible sunshine. Me kaikki tiedämme, ettei politiikka ole pitkä tyyni joki, vaan toisinaan se voi olla myös raivoisa virta. We all know that politics is not a long calm river and that sometimes it can also be a furious current.

Sanan calm määritelmät

Esimerkit

 • to calm a crying baby
 • to calm the passions

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja