ReseptitHoroskooppiVaihtoautotJääkiekon MMViihdeTV-ohjelmatBlogitTietovisat

Sanan constitution käännös englanti-suomi

 • perustuslakiTämä perustuslaki on nyt kuollut. This Constitution is now dead. Maani uusi perustuslaki on demokraattinen, kirjallinen perustuslaki. My country's new constitution is a democratic, written constitution. Perustuslaki on juridisesti kuollut. The Constitution is legally dead.
 • valtiosääntöOnko nyt saamamme perustuslaki hyvä valtiosääntö? So, is the constitution we are getting a fine constitution? Se on valtiosääntö, joka sisältää perusoikeudet ja sosiaalioikeudet, mutta ne on sijoiteltu sinne tänne sopimusta. It is a constitution which does include fundamental rights and social rights, but they are spread around the treaty. Kuten tiedämme, yhteisön oikeus on etusijalla tapauksissa, joissa unionin valtiosääntö on ristiriidassa Tanskan perustuslain kanssa. To the extent that the Union constitution conflicts with the Danish Constitution, we know of course that it is Union law which takes priority.
 • kokoaminen
 • koostumusMineraali – – on luonnossa kiinteässä muodossa esiintyvä alkuaine tai epäorgaaninen yhdiste, jolla on tietty koostumus – –. (fi.wikipedia.org
 • perustaminenVähimmäisehtona on myös yhteisen diplomaattikunnan perustaminen, joka edellyttää Euroopan perustuslain hyväksymistä. As for this minimum condition, the creation of a common diplomatic instrument, it presupposes the adoption of the European Constitution. perheen/yrityksen perustaminenRakennuksen perustamisessa on kiinnitettävä erityistä huomiota pinta- ja sadevesien poisjohtamiseen rakennuksen läheisyydestä.
 • perustusTätä varten pitää luoda edellytykset demokraattisille suhteille, jollaisia edellytyksiä ovat uusi perustus- ja vaalilaki. To this end democratic requirements had to be met such as a new constitution and a new electoral law. Se edellyttää täydellistä muutosta Turkin perustus- ja rikoslakiin, avioliittoa ja uskontoa koskevaan lainsäädäntöön ja niin edelleen. This implies a total change to the Turkish constitution, its penal law, its legislation on marriage, its religious legislation, and so forth.
 • rakenneKoko tämä rakenne perustuisi todelliseen eurooppalaiseen perustuslakiin. The entire structure would be founded upon a true European constitution. Perustuslaissa määritetään organisaation tai maan rakenne ja kansalaisten oikeudet. A constitution defines the structure of the organisation or country and the rights of its citizens. Kosovon lopullinen asema on selvitettävä mahdollisimman kiireellisesti, samoin kuin Serbian ja Montenegron perustuslaillinen rakenne. Kosovo's final status needs to be clarified as a matter of urgency, as does the structure of Serbia and Montenegro in terms of constitutional law.
 • yleiskunto

Sanan constitution määritelmät

 • The supreme law of some countries, such as Australia, Ireland, and the United States

Esimerkit

 • The Constitution is anchored in English liberal thought and the Magna Carta.
 • The US Constitution was written in 1787.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja