TietovisatVaihtoautotBlogitHoroskooppiTV-ohjelmatNauris.fiReseptit

Sanan convention käännös englanti-suomi

 • käytäntö
  Tämä on täysin Tukholman yleissopimuksen määräysten mukainen käytäntö. This is fully in line with the provisions of the Stockholm Convention. Käytäntö varmasti on hyvin kirjava eri maissa myös perinteen osalta. Convention certainly differs from country to country. Tällainen käytäntö on ristiriidassa Euroopan ihmisoikeusyleissopimuksen kaltaisten vakiintuneiden kansainvälisten sopimusten kanssa. Such a practice is in breach of established international conventions such as the European Convention on Human Rights.
 • konventio
 • sopimus
  Liittyykö neljäs Geneven sopimus tähän? Does it involve the Fourth Geneva Convention? Dublinin sopimus allekirjoitettiin kesäkuussa 1990. The Dublin Convention was signed in June 1990. Maailmanlaajuinen sopimus kuitenkin pienentää tätä riskiä. However, a global convention minimises this risk.
 • edustajakokous
  Neljänneksi, pyydämme, taas johdonmukaisesti, että edustajakokous voisi ilmaista kantansa EU: n ja AKT-maiden välisistä suhteista tulevaisuudessa, erityisesti viidenteen Lomén sopimukseen liittyen. Fourthly, we also made the reasonable request that the Joint Assembly should have the opportunity to state its views on future EU-ACP links, particularly as regards the Fifth Lomé Convention.
 • kokoontuminen
  Saksa kieltää yli kahden ihmisen kokoontumiset koronaviruksen takia – määräys ei koske samassa taloudessa asuvia (yle.fiTämäniltainen kokoontuminen on peruutettu.
 • kokous
  Ensinnäkin: valmistelukunta on hyvä asia; se ei ole perustuslakia laativa kokous, mutta juuri siihen oli realistiset mahdollisuudet. Firstly, I welcome the Convention. It is not a constituent assembly but it is all we could realistically achieve. Genevessä on meneillään WHO:n tupakan valvontaa koskevaa puitesopimusta käsittelevän hallitustenvälisen neuvotteluelimen viides kokous. The Intergovernmental Negotiating Body for the WHO Framework Convention on Tobacco Control is at the moment holding its fifth meeting in Geneva. Kokous tarjoaa mahdollisuuden tarkistaa yleissopimuksen sekä epäpuhtauksien päästöjä ja siirtoja koskevista rekistereistä tehdyn pöytäkirjan soveltamista. This meeting will provide an opportunity to review the application of the Convention and the Protocol on Pollutant Release and Transfer Registers.
 • konventti
  Konventti on pyhä ja koskematon, emmekä voi vähimmässäkään määrin puuttua sen työskentelyyn. The Convention is sacrosanct: even minimal interference is out of the question. Mielestäni olisi häpeällistä, jos konventti ehdottaisi sellaista perustuslakia, johon perusoikeuskirja ei kuulu. If the Convention drafts such a constitution without the Charter it will, in my view, be a disgrace.

Sanan convention määritelmät

Esimerkit

 • The convention was held in Geneva
 • The EU installed an inter-institutional Convention to draft a European constitution
 • The Vienna convention at the Vienna Congress (1814-15) standardized most of diplomatic conduct for generations
 • Table seatings are generally determined by tacit convention, not binding formal protocol
 • The convention of driving on the right is reinforced by law
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja