ReseptitTietovisatTV-ohjelmatHoroskooppiBlogitViihdeVaihtoautot

Sanan decree käännös englanti-suomi

 • asetus
  Toivon, että asetus käsiteltäisiin ripeästi ja saatettaisiin nopeasti voimaan. I hope that the decree will be debated and got through speedily. Hyvä Umberto Guidoni, asetus, josta puhutte, on oman hallituksenne asetus, ja siksi tätä asiaa on selvennettävä. Mr Guidoni, the decree you are attacking is a decree of your own government, so we need some clarification here. Italian parlamentin on hyväksyttävä asetus 60 päivän sisällä. The decree must be adopted by the Italian Parliament within 60 days.
 • määräys
  Ottakaamme tässä yhteydessä huomioon erityisesti presidentin 12. maaliskuuta ja 7. kesäkuuta esittämä määräys, jonka parlamentti on hyväksynyt. In this connection see particularly the presidential decree of 12 March, approved by parliament on 7 June. BKT on laskenut kolmanneksella muutaman viime vuoden aikana, ja määräys laskea hintoja 50 prosentilla on johtanut kauppojen tyhjenemiseen. GNP has fallen by a third in the last few years and the decree on reducing prices by 50% has resulted in shops being empty. Tämä ei ollut pyyntö, vaan määräys.
 • päätös
  Me emme kuitenkaan voi määrätä kansainvälisellä tasolla noista suhteista, niitä ei voi säätää laeilla, mutta asiasta voidaan tehdä poliittinen päätös. Nevertheless, at international level, we cannot force countries to maintain good relations with one another, as these cannot be imposed by decree. Se puolestaan on niin perustavanlaatuinen päätös, että sitä ei voi tehdä perusteella "EU per asetus", vaan ainoastaan perussopimuksella säädetyn valmistelukuntamenettelyn mukaisesti. That, in turn, is such a fundamental decision that it must not be taken on the basis of 'Europe by decree' but only in accordance with the convention method laid down by the Treaty. viedä asia päätökseen
 • antaa asetus
 • dekreetti
 • julistaa
  Suomen edustaja julistettiin laulukilpailun voittajaksi.He julistavat kommunismin ilosanomaa.Kirkko julistaa Jumalan sanaa.
 • määrätä
  Sitä on rakennettava, sitä ei voida määrätä! It must be created, it cannot be decreed! Maailmanlaajuisen toimijan asemaa ei voi määrätä; se on ansaittava. The status of world player cannot be decreed; it must be earned. Tämän saavuttamiseksi tarvitaan poliittista tahtoa, jota ei voi määrätä asetuksella.In order to achieve this, there must be a political will, and this cannot be decreed.
 • säätää
  Luottamuksesta ei voi säätää eikä sitä voi ostaa. Confidence can neither be decreed nor purchased. Luottamuksesta ei voida määrätä tai säätää; se riippuu suurelta osin toimielinten käytöksestä. Trust cannot be decreed or legislated for; it depends to a large extent on the behaviour of the institutions. Me emme kuitenkaan voi määrätä kansainvälisellä tasolla noista suhteista, niitä ei voi säätää laeilla, mutta asiasta voidaan tehdä poliittinen päätös. Nevertheless, at international level, we cannot force countries to maintain good relations with one another, as these cannot be imposed by decree.

Sanan decree määritelmät

Esimerkit

 • A court decrees a restoration of property.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja