ViihdeTV-ohjelmatVaihtoautotTietovisatHoroskooppiReseptitBlogit

Sanan excuse käännös englanti-suomi

 • tekosyy
  Tämä ei ole tekosyy eikä veruke. That is not an excuse, it is not an evasion. Toisille se on tekosyy protektionismiin. For others, it is an excuse for protectionism. Tämä tekosyy ei ole mielestäni enää hyvä. I do not believe that excuse is any good anymore.
 • antaa anteeksi
  Olisimme voineet antaa anteeksi onnettomuuden tai vahingon, mutta tällaista suunnitelmallisuutta ja pahoja aikomuksia ei voi antaa anteeksi. We could have excused an accident or mishap, but that kind of premeditation and malicious intent cannot be excused. Ehkäpä silloin, kun tämä kaikki aloitettiin, se voitiin antaa anteeksi sillä perusteella, että tupakoinnin vaikutuksia ei tunnettu - mutta ei enää vuonna 1998. Perhaps when it all began it could be excused on grounds of ignorance about the effects of smoking - but not in 1998.
 • anteeksipyyntö
  Tämä prosessi ei saa kuitenkaan olla anteeksipyyntö asteittaisesta yhteisötasolle keskittämisestä. But that process must not be allowed to be the excuse for creeping Euro-centralisation.
 • perustella
  Näin ollen Israelin päätöstä ei voida mitenkään puolustella tai perustella. There was therefore no excuse or basis at all for Israel’s decision. Olettaisin, että voimme perustella asian itsellemme sillä, että keskustelemme nyt enemmän välineestä kuin itse viestistä. I suppose we could excuse ourselves with the thought that we are debating more with the medium here than the message. Ei ihan millä tahansa voida perustella jatkuvasti lisääntyvää tunkeutumista kansalaisten yksityiselämään. Not everything can serve as an excuse to increase the levels of intrusion into the private lives of members of the public.
 • poistua
  Arvoisa puhemies, toivon saavani poistua tämän puheenvuoron jälkeen. Mr President, I hope that I may be excused after this speech. Pyydän hyviltä kollegoiltani ja arvoisalta komission jäseneltä anteeksi, mutta minun täytyy poistua nyt, sillä minulla on toinen kokous klo 21.00.I am afraid I must leave now. I have another meeting at 9 p.m. and trust that the honourable Members and the Commission will excuse me. Poistua kotoaan, bussista, junasta, maasta
 • selitys
  Mutta olipa asia miten hyvänsä, se ei ole selitys tai oikeutus monissa osissa Afrikkaa laajalti vallitsevalle homofobialle. But, be that as it may, it does not excuse or justify the rampant homophobia that exists widely in some parts of Africa. Tietystikään diagnoosi ei ole puolustus. Parhaimmillaan se on selitys, jota voidaan käyttää parannuskeinojen lähtökohtana. Of course a diagnosis is not an excuse, it is at best an explanation which provides the basis for remedy. Lentoliikenteen myöhästymiset on seuraava selitys, mutta tietysti tämä on helppo selitys, koska lennonjohdosta kukaan ei ole koskaan paikalla sanomassa, että siitä ei olekaan kyse. "Air traffic delays" is the next one, but of course that is an easy excuse because there is never anyone from air traffic control there to say that is not the issue.
 • veruke
  Tämä ei ole tekosyy eikä veruke. That is not an excuse, it is not an evasion. Tämä ei ole missään tapauksessa veruke vaan todellinen, ytimekäs perustelu. This is in no way an excuse, but it is a real, hard-core explanation. Se ei tietenkään ole veruke, jonka mukaan Turkkikin voisi kieltää poliittisia puolueita. Obviously that is no excuse for Turkey to ban political parties as well.

Sanan excuse määritelmät

 • To forgive; to pardon
 • To allow to leave, or release from any obligation
 • To provide an excuse for; to explain, with the aim of alleviating guilt or negative judgement
 • To relieve of an imputation by apology or defense; to make apology for as not seriously evil; to ask pardon or indulgence for
 • Explanation designed to avoid or alleviate guilt or negative judgment; a plea offered in extenuation of a fault
 • A defense to a criminal or civil charge wherein the accused party admits to doing acts for which legal consequences would normally be appropriate, but asserts that special circumstances relieve that party of culpability for having done those acts

Esimerkit

 • I excused him his transgressions.
 • May I be excused from the table?
 • I excused myself from the proceedings to think over what Id heard.
 • You know he shouldnt have done it, so dont try to excuse his behavior!
 • Tell me why you were late – and I dont want to hear any excuses!
 • That thing is a poor excuse for a gingerbread man. Hasnt anyone taught you how to bake?
 • Hes a sorry excuse of a doctor.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja