TietovisatViihdeTV-ohjelmatVaihtoautotBlogitHoroskooppiReseptit

Sanan far käännös englanti-suomi

 • ääri-
 • äärimmäinenOn olemassa erityyppisiä sopimuksia, suhteita tai puuttuvia suhteita - joista äärimmäinen esimerkki on Jugoslavian kauppasaarto -, jotka luovat pirstaloituneen ja tehottoman lähestymistavan. There are different types of agreements or relations or lack of relations - going even as far as the embargo on Yugoslavia - which result in a fragmented and ineffectual approach.
 • etäälläTästä pyrkimyksestä huolimatta Eurooppa on edelleen yhtä etäällä Euroopan kansalaisista. Despite these efforts, Europe is still just as far removed from the citizens of Europe as ever. Tässä mielessä Davosin ja Porto Alegren näkökulmat ja huolet eivät kenties olekaan niin etäällä toisistaan. In this respect, the views and concerns of Davos and of Porto Alegre are perhaps not so far apart. Eurooppalaisten toimielinten kannat ovat toistaiseksi etäällä toisistaan varsin merkittävissä asioissa. The positions of the European institutions are currently quite far removed from one another on very important issues.
 • etäälleHän heitti herätyskellon niin etäälle kuin jaksoi.Elä itke neito rukka. Ei sua etäälle vieä, Ei vieä vesien taaksi, Saksanmaalle saatettane; Vieähän vähäsen maitse, Yli salmen saatetahan, Yli kynnyksen kylähän, Poikki pellon naapurihin; (Kanteletar
 • etäältäRakennus muistuttaa etäältä katsottuna ankkuroitua kuumailmapalloa, mutta lähempää se näyttäytyy paviljonkimaisena.
 • etäinenTämä huolenaihe tuntuu kuitenkin olevan varsin etäinen tässä mietinnössä, ja siitä syystä en voi äänestää sen puolesta sen tämänhetkisessä muodossa. However, such concerns seem far removed from this report, which is why I cannot vote in favour of it as it stands. Totuus on kuitenkin se, että komissaarit on nimitetty ja heidän demokraattinen legitimiteettinsä on mielestäni etäinen. But the fact remains that the Commissioners are appointed, and their democratic legitimacy is, shall I say, far from evident. Näin ollen Daphne-ohjelmalla varmistetaan, ettei Euroopan unioni ole vain etäinen järjestelmä vaan että se tarjoaa konkreettista apua yhteiskuntamme heikoimmille jäsenille. Accordingly, the Daphne Programme ensures that Europe is not a far-flung event, but offers concrete help to the weakest in our society.
 • kauasMeidän ei tarvitse mennä kovin kauas. We do not have to go very far. Meidän on suunnattava katseet kauas tulevaisuuteen. We must look far into the future. Kauas minusta tämä ajatus, uskokaa tai älkää. Believe me, that is far from my intention.
 • kaukaaUhreja ei tarvitse hakea kaukaa. One does not have to look far. Mielestäni tällainen ajattelu on aika kaukaa haettu. I find that rather far-fetched. Toisin sanoen kysymys juontaa juurensa jo kaukaa. In short, the matter lies very far back in the past.
 • kaukainenAfganistan ei ole kaukainen maa, vaan aidosti eurooppalainen ongelma. Afghanistan is not some far-off land, but a truly European problem. Kyseessä ei ole jokin kaukainen, vähämerkityksinen paikka, johon toisinaan kiinnitämme huomiota. It is not a far distant place of little relevance which occasionally comes to our attention. Erityisesti julkisen liikenteen alalla on olemassa jo monia lupaavia hankkeita, mikä merkitsee, että vetykäyttöisten henkilöautojen sarjatuotanto ei ole enää kaukainen haave. There are already several promising projects in the area of local public transport, which mean that series production of hydrogen powered passenger cars is not far away at all.
 • kaukanaVuosi 2010 ei ole kaukana, mutta me olemme kaukana tavoitteestamme. The year 2010 is not far away, but we are. Darfur taas on nyt aivan liian kaukana. And now Darfur is far too far away. Todellisuudessa se on vielä kaukana niistä. In reality, it is far from it.
 • kaukana oleva
 • pitkäOn kulunut liian pitkä aika, eikä mitään ole tehty! Nothing has been done for far too long! Kaksi vuotta on todellakin liian pitkä aika odottaa. Two years is really far too long to wait. Tähän asti kulkemamme matka on ollut pitkä ja kivikkoinen. Our journey thus far has been long and arduous.
 • pitkäänProsessi ei pääty vielä pitkään aikaan. The process is far from being completed. Afrikka on ollut unohdettu manner aivan liian pitkään. It has been the forgotten continent for far too long. Tästä huolimatta ala on jätetty vaille huomiota aivan liian pitkään. And yet that sector has been ignored for far too long.

Sanan far määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja