HoroskooppiTV-ohjelmatViihdeTietovisatVaihtoautotReseptitBlogit

Sanan jurisdiction käännös englanti-suomi

  • toimivalta
    Tuomioistuimen toimivalta sekä tuomioiden tunnustaminen ja täytäntöönpano siviili- ja kauppaoikeuden alalla ( Jurisdiction and the recognition and enforcement of judgments in civil and commercial matters ( Tämä toimivalta on kuitenkin olemassa vain niiden jäsenvaltioiden osalta, jotka ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä yhteisöjen tuomioistuimen toimivallan. However, this jurisdiction only exists for those Member States which have declared that they accept the jurisdiction of the Court. Euroopan yhteisöjen tuomioistuimella on lisäksi toimivalta tarkistaa puitepäätösten ja päätösten laillisuus. In addition, the European Court has jurisdiction to review the legality of framework decisions and decisions.
  • tuomiovalta
    Sen tuomiovalta on nyt saattanut 98,4 prosenttia EU:n direktiiveistä osaksi maan kansallista lainsäädäntöä. The jurisdiction has now implemented 98.4% of EU directives into domestic law. Toiseksi, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiovalta on ylikansallista. Secondly, the jurisdiction of the European Court of Human Rights is supranational. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisissa tapauksissa, esimerkiksi Ruotsissa, tuomiovalta on Ruotsissa. This means that, in such cases, in Sweden, for example, the jurisdiction is located in Sweden.
  • hallintoalue
  • lainkäyttövalta
    Pyydän, että Bosnia ja Hertsegovinan oikeusasiamiehelle annetaan lainkäyttövalta joukkojen toiminnan osalta. I would urge that the Bosnia and Herzegovina Human Rights Ombudsman be given jurisdiction over their activities. Loppujen lopuksi kyse on juuri rajat ylittävistä ongelmista, ja jäsenvaltioiden lainkäyttövalta loppuu maan rajalle. After all, it is cross-border problems that are at issue here, and the jurisdiction of the Member States stops at the border. Tarkoittaakohan tämä, että Yhdistyneen kuningaskunnan lainkäyttövalta tunnustetaan mutta se evätään tai unohdetaan – tai kätketään – Espanjan ja Portugalin tapauksessa? Might that mean that jurisdiction is attributed to the United Kingdom but is denied or forgotten – or hidden – in the case of Spain and Portugal?

Sanan jurisdiction määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja