HoroskooppiBlogitTietovisatReseptitJääkiekon MMTV-ohjelmatViihdeVaihtoautot

Sanan national käännös englanti-suomi

 • kansallinenKolmantena on kansallinen verotus. The third is national taxation. Aihe: Nicaragua, kansallinen foorumi ja kansallinen vuoropuhelu Subject: Nicaragua, the national forum and the national dialogue Kansallinen vaikutus on estettävä. National influence has to be prevented.
 • kansalainenKun Saksan kansalainen, sosialisti puhuu... Surely when a German national, a socialist talks ... Lapsen isä, joka on Egyptin kansalainen, ei piittaa tästä päätöksestä. The child's father, an Egyptian national, is ignoring this decision. Lisäongelmia syntyy, kun aviopuoliso on kolmannen maan kansalainen. Another set of problems arises if the spouse is a national of a third country.
 • alamainen
 • kansakunnallinen
 • kansallinen kilpailuToiseksi kansallinen kilpailu on mahdollistanut sen, että kansalliset hinnat eivät ole nousseet vaan laskeneet 10-12 prosenttia. Secondly, because there is competition at national level, national prices have not risen but have gone down by 10-12%. Meidän ei pidä perustaa yksikköä, jossa säilytetään vanha kansallinen kilpailu tai nykyinen byrokraattinen rakenne. We should not build a service which preserves the old national competition or the present bureaucratic structure.
 • kansallis-
 • kansanMitä nämä aatteet ovat? Yksi on ajatus oman kansan suuruudesta. They harbour ideas of national splendour.
 • kotimainenItse asiassa kansainvälinen ja kotimainen liikenne kuitenkin tarjoillaan tarjottimella suurille monopoliyrityksille. In fact, it hands international and domestic road transport over to the large monopolies on a plate.
 • valtakunnallinen
 • valtakunnanJos valtakunnan hallitus ja tuleva alueellinen hallitus ovat tehneet keskinäisiä järjestelyjä, niin miksikäs ei? If an arrangement exists between the national government and the future regional government, why not? Meidän on mietittävä määritelmiä: mitä on hajautettu yhteistyö, pohjoisen ja etelän valtakunnan tasoa alempien laitosten yhteistyö tai tuki kehitysmaiden paikallisille ja alueellisille viranomaisille?We should look at the definitions: what is decentralised cooperation, cooperation between sub-national entities in the North and South or aid to local and regional authorities in developing countries?
 • valtakunnan-
 • valtiollinenMeillä on valtiollinen puhelinjärjestelmä. We have a nationalized telephone system. Sanomme aivan yksiselitteisesti: Turkki on oikeutetusti kiinnostunut siitä, että sen valtiollinen koskemattomuus säilyy. Our stand is entirely clear: Turkey has a quite justified interest in maintaining its national integrity. On kehitettävä kansallinen ja yhteisön tason valtiollinen vakuutusjärjestelmä, josta tuetaan kalastusalan selviytymistä luonnonkatastrofeista. It is necessary to develop a national and Community-level state insurance system that would help the fishery sector survive in the face of natural crises.

Sanan national määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja