TV-ohjelmatTietovisatHoroskooppiNauris.fiReseptitVaihtoautotBlogit

Sanan national käännös englanti-suomi

 • kansallinen
  Kolmantena on kansallinen verotus. The third is national taxation. Aihe: Nicaragua, kansallinen foorumi ja kansallinen vuoropuhelu Subject: Nicaragua, the national forum and the national dialogue Kansallinen vaikutus on estettävä. National influence has to be prevented.
 • kansakunnallinen
 • kansalainen
  Kun Saksan kansalainen, sosialisti puhuu... Surely when a German national, a socialist talks ... Lapsen isä, joka on Egyptin kansalainen, ei piittaa tästä päätöksestä. The child's father, an Egyptian national, is ignoring this decision. Lisäongelmia syntyy, kun aviopuoliso on kolmannen maan kansalainen. Another set of problems arises if the spouse is a national of a third country.
 • kansallinen kilpailu
  Toiseksi kansallinen kilpailu on mahdollistanut sen, että kansalliset hinnat eivät ole nousseet vaan laskeneet 10-12 prosenttia. Secondly, because there is competition at national level, national prices have not risen but have gone down by 10-12%. Meidän ei pidä perustaa yksikköä, jossa säilytetään vanha kansallinen kilpailu tai nykyinen byrokraattinen rakenne. We should not build a service which preserves the old national competition or the present bureaucratic structure.
 • kansallis-
 • kansan
  Mitä nämä aatteet ovat? Yksi on ajatus oman kansan suuruudesta. They harbour ideas of national splendour.
 • kotimainen
  Itse asiassa kansainvälinen ja kotimainen liikenne kuitenkin tarjoillaan tarjottimella suurille monopoliyrityksille. In fact, it hands international and domestic road transport over to the large monopolies on a plate.
 • valtakunnallinen
 • valtakunnan-
 • valtiollinen
  Meillä on valtiollinen puhelinjärjestelmä. We have a nationalized telephone system. Sanomme aivan yksiselitteisesti: Turkki on oikeutetusti kiinnostunut siitä, että sen valtiollinen koskemattomuus säilyy. Our stand is entirely clear: Turkey has a quite justified interest in maintaining its national integrity. On kehitettävä kansallinen ja yhteisön tason valtiollinen vakuutusjärjestelmä, josta tuetaan kalastusalan selviytymistä luonnonkatastrofeista. It is necessary to develop a national and Community-level state insurance system that would help the fishery sector survive in the face of natural crises.
 • alamainen (kansalainen)
 • valtakunnan
  Jos valtakunnan hallitus ja tuleva alueellinen hallitus ovat tehneet keskinäisiä järjestelyjä, niin miksikäs ei? If an arrangement exists between the national government and the future regional government, why not? Meidän on mietittävä määritelmiä: mitä on hajautettu yhteistyö, pohjoisen ja etelän valtakunnan tasoa alempien laitosten yhteistyö tai tuki kehitysmaiden paikallisille ja alueellisille viranomaisille?We should look at the definitions: what is decentralised cooperation, cooperation between sub-national entities in the North and South or aid to local and regional authorities in developing countries?
 • yleinen
  Meidän on voitettava puolellemme kansallinen yleinen mielipide. We must win over national public opinion. Suunnitelman yleinen kansallinen talousarvio on 66 miljoonaa euroa. The overall national budget for the scheme is EUR 66 million. Yleinen tulkinta on todellakin se, että etniseen ryhmään kuuluminen kattaa kansallisuuden. The general interpretation is, in fact, that ethnic affiliation embraces nationality.
 • [[kansallinen]] [[kilpailu]]

Sanan national määritelmät

Esimerkit

 • Import tariffs were raised for the national interest.
 • The diplomats were advised not to interact with any foreign nationals except on official duty.
 • After winning the regional tournament, the team advanced to the nationals.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja