TietovisatHoroskooppiReseptitVaihtoautotTV-ohjelmatJääkiekon MMViihdeBlogit

Sanan observe käännös englanti-suomi

 • havainnoida
 • huomioidaSiksi on tärkeää huomioida, että kaikkien EU:n jäsenvaltioiden tasavertaisen kohtelun periaatetta noudatetaan. It is therefore important to observe the principle of treating all EU Member States equally. Haluavatko amerikkalaiset huomioida saman tasapainon, kun on kyse turvallisuudesta ja ihmisoikeuksista? Do the Americans want to observe the same balance when it comes to security and human rights? Vieläkin tärkeämpää on se, että näitä riittämättömiä rajoja ei käytetä täysimääräisesti tähän tarkoitukseen tai niitä ei edes huomioida, eikä niitä ehdottomasti panna täytäntöön täysimääräisesti. What is more, these inadequate limits are not fully used for this purpose, or even observed, and they are certainly not fully implemented.
 • tarkkaillaTarkoituksemme on tarkkailla vaalien sujumista. We are going to observe the conduct of the elections. Emme voi eikä meidän pidä tarkkailla tai tukea kaikkia vaaleja. We cannot and should not observe or support every election. Länsi ei voi vain passiivisesti tarkkailla tällaisia makaabereja toimia. The West cannot simply be a passive observer of such macabre acts.
 • havaitaTämän suuntaista kehitystä voidaankin havaita. Some progress has been observed in this direction. Emme ole voineet havaita mitään parannuksia. We have not been able to observe any improvement. Ulkopuolisten tarkkailijoiden ei ole helppo havaita kaikkia näitä toimia. Much of this effort is not easy to see by outside observers.
 • noudattaaSiitä syystä meillä on ohjaava periaate, jota yritämme noudattaa. For this reason we have a guiding principle that we try to observe. Niitä pitää noudattaa, enkä minä voi poiketa niistä. They must be observed, and I cannot make any exceptions. Komissio uskoo, että on olennaista noudattaa kilpailusääntöjä. The Commission believes it is vital to observe the rules of competition.
 • observoida
 • tutkiaTuhannet kansalaiset ovat kadonneet, ja huolestuttavaa on, että Algerian viranomaiset eivät ole sallineet YK:n tarkkailijoiden tutkia tilannetta. Thousands of citizens have disappeared, and it is worrying that the Algerian authorities have not permitted UN observers to investigate this situation. Olen antanut yksiköilleni määräyksen tutkia mahdollisuutta, että komissio lähettäisi tarkastusryhmän tutkimaan ja tarkkailemaan hylkeenpyyntiä vuoden 2007 pyyntikauden aikana. I have also issued instructions to my services to examine the possibility of the Commission's sending a mission to inspect and observe seal hunting during the 2007 hunting season. Tutki potilas onnettomuuspaikalla vaatteita riisumatta.
 • tutkiskella

Sanan observe määritelmät

Esimerkit

 • From this vantage point we can observe the behavior of the animals in their natural habitat
 • She got up before dawn to observe the lunar eclipse
 • Please observe all posted speed limits
 • The senator observed that the bill would be detrimental to his constituents

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja