VaihtoautotTietovisatTV-ohjelmatReseptitBlogitViihdeHoroskooppi

Sanan occasion käännös englanti-suomi

 • tilaisuusEhkäpä tulee joku toinen tilaisuus. Perhaps there will be another occasion. Se voi olla yhtä hyvä tilaisuus kuin mikä tahansa muukin. This could be as good an occasion as any. Siksi meidän on nyt käytettävä tämä tilaisuus ja edettävä asiassa. We must, therefore, move forward on this occasion.
 • tapausToivon, että voin pienen hetken iloita siitä, mikä on minulle erityinen tapaus. I hope you will allow me to spend a few seconds enjoying what is a special occasion for me. Tapaus on herättänyt huolestuneisuutta, ja sitä on käsitelty Turkin viranomaisten kanssa useaan otteeseen. The case has been a cause for concern raised with the Turkish authorities on many occasions. Tämä tapaus on kuitenkin erilainen ja tarkistamme, mitä tapahtui. However, the occasion you have referred to is different and we shall investigate exactly what happened.
 • syyMikä sitten on todellinen syy tämänkaltaisen direktiivin antamiseen? What, then, is the actual occasion for a directive of this kind? Tässä tapauksessa on hyvä syy äänestyksen toimittamiseen torstaina lounasaikaan keskiviikon sijasta. There is a good case on this occasion for taking that vote on Thursday lunchtime and not on Wednesday. Kolarin syy oli kuljettajan väsymys.
 • aiheYdinvoima on jo sinänsä aihe, joka on jälleen kerran jakanut Euroopan parlamentin kahtia ilmiselvistä syistä. Nuclear energy alone has divided the European Parliament on other occasions, for obvious reasons. Kuten olen todennut monissa yhteyksissä, mielestäni tämä aihe on äärettömän tärkeä. As I have said on several occasions, this is a topic to which I attach an extraordinarily high degree of importance. Toinen aihe, josta on paljon keskusteltu parlamentissa tänään: julkiset investoinnit, joita etenkin herra Porto on käsitellyt. The second issue that has been mentioned on many occasions today, for example by Mr Porto, is that of public investment.
 • aiheuttaaVaikka lentoja ohjataan eri reiteille melko harvoin, ymmärrämme, että tällaiset tilanteet saattavat aiheuttaa huolta ja hankaluuksia. Although the occasions on which flights are diverted are relatively few, we recognise the concern and inconvenience they may cause. Ongelmia aiheuttaa kuitenkin se, että Venäjä on jo moneen kertaan luvannut ratifioida pöytäkirjan, mutta näin ei vielä ole tapahtunut. The problem, however, is that Russia has already promised on several occasions that it would ratify the Protocol and this has not yet happened. Ei ole sattumaa, että seitsemästä toimielimestä, joita minulla on ollut tilaisuus arvioida, kuusi on enemmän tai vähemmän kunnossa, ja yksi aiheuttaa jatkuvasti ongelmia. It is no accident that, of the seven institutions which I have had occasion to assess, six of them are more or less in order, and one is the cause of continual problems.
 • hetki
  Nyt on sellainen harvinainen hetki. This is one of those rare occasions. Tämä on kuitenkin historiallinen hetki Pohjois-Irlannille. But this is a historic occasion for Northern Ireland. Tämä on Euroopan parlamentille tärkeä, vertauskuvallinen ja juhlallinen hetki. This is an important occasion for the European Parliament, both symbolic and solemn.
 • mahdollisuusEi ollut muuta mahdollisuutta kuin totella.Mahdollisuudet voittoon ovat erittäin hyvät.Sinulle avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus.
 • saada aikaan
 • tapahtumaHuippukokous oli merkittävä tapahtuma. That Summit was a momentous occasion. Te itse sanoitte, että maanantain tapahtuma oli historiallinen, ja se on totta. You yourself said that Monday was a historic occasion and that is true. Tämä symbolinen tapahtuma palauttaa mieleemme kaksi perustavanlaatuista ajatusta, jotka on asetettava etusijalle. The symbolism of the occasion reminds us of two fundamental ideas that must be kept at the forefront.
 • tarkoitusParlamentti on pannut toistuvasti arvostellen merkille sen, että sen on tarkoitus tapahtua vapaaehtoisen sopimuksen avulla. That it should do so by means of a voluntary agreement is something which Parliament has already criticised on several occasions. Toivokaamme, että tällä kertaa tarkoitus pyhittää keinot, koska ikävä kyllä lopputuloksessa on paljon valitettavia piirteitä. We must hope that, on this occasion, the ends justify the means because there are, unfortunately, a number of things to complain about in the outcome. Toiseksi sen tarkoitus on varoittaa paikallisella tasolla kansalaisia tilanteista ja paikoista, joissa ilman saasteet aiheuttavat terveydellistä vaaraa. Secondly, they are designed at a more local level to assist in alerting people to occasions and the locations when air pollution is putting health at risk.
 • tarkoitusperä
 • tarveOlen suoraan sanottuna sitä mieltä, että parlamentissa ja Genevessä ei ole koskaan ollut näin suuri tarve keskustella näistä asioista kuin tällä hetkellä. Quite frankly, I think there was never an occasion when we needed direct discussion of these things in this Chamber, and in Geneva, more than we do now. Pitkän paaston jälkeen ruoan tarve on ilmeinen.Rakentaminen on tällä hetkellä kiivasta ja puutavaralle on kova tarve.
 • tuottaaAfaatikko ei kykyne tuottamaan puhettaTieliikelaitos on alkanut tuottaa reaaliaikaista liikennetietoaFiksu tuottaa vähemmän jätettä

Sanan occasion määritelmät

Esimerkit

 • At this point, she seized the occasion to make her own observation
 • I had no occasion to feel offended, however
 • I could think of two separate occasions when she had deliberately lied to me
 • a momentous occasion in the history of South Africa
 • I have no occasion for firearms
 • Having people round for dinner was always quite an occasion at our house
 • it is seen that the mental changes are occasioned by a change of polarity

Haussa juuri nyt

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2023 Ilmainen Sanakirja