VaihtoautotTV-ohjelmatNauris.fiReseptitBlogitTietovisatHoroskooppi

Sanan provoke käännös englanti-suomi

 • provosoida
  Mietintöä leimaa vakaumus eikä sen tarkoituksena ole provosoida. This report is characterised by conviction and is not designed to provoke. Arvoisa komission jäsen, en suinkaan halua provosoida, mutta vastauksenne herättää minussa todellista huolta. Commissioner, I really do not want to provoke you, but your answer does give me real cause for concern. Ei ole rikos ajatella; ajatukset voivat provosoida, yllättää ja järkyttää, mutta niistä on aina väiteltävä ja keskusteltava. It is not a crime to have ideas; they can provoke, surprise and shock, but they always need to be argued and debated.
 • lietsoa
  Päätöslauselmalla, jonka Yhdysvallat pyrkii nyt saamaan läpi turvallisuusneuvostossa, ei ole tarkoitus estää vaan pikemminkin lietsoa sotaa. The resolution which the US is currently trying to get through the Security Council is not designed to avert war but rather to provoke war. Kisälli lietsoi ahjon hiiliä.Pojat lietsoivat palkeilla huonosti vetävää takkaa niin, että tuhka pöllysi.
 • saada aikaan
  Äskettäinen Enron-fiasko oli vakava opetus siitä, mitä avoimuuden puute voi saada aikaan. The recent Enron debacle offers a sobering lesson in what a lack of transparency could provoke. Vihreän kirjan perustavoite on saada aikaan laajaa keskustelua alan tulevaisuudesta Euroopassa. The basic aim of the Green Paper is to provoke a wider dialogue on the future of the sector in Europe. Näyttää siltä, että tämä oli yritys saada aikaan kansainvälinen konflikti, joka saattaisi vaarantaa koko Keski-Aasian. It seems that this was an attempt to provoke an international conflict which could put the whole of Central Asia at risk.
 • suututtaa
  Nyt minua kyllä suututtaa!Pekka, älä suututa koiraa!
 • ärsyttää
  Menneisyys on täynnä eloa, se ärsyttää meitä, provosoi ja solvaa meitä, se houkuttelee meitä tuhoamaan sen tai muuttamaan sitä. The past is full of life, eager to irritate us, provoke and insult us, tempt us to destroy or repaint it. Juuri Louis Michel tiuskaisi myös ihmisoikeusjärjestöille, ettei Fidel Castron hallintoa pidä ärsyttää. It was also Louis Michel who retorted to the human rights organisations that Fidel Castro’s regime should not be provoked. Meidän on saatava israelilaiset ystävämme vakuuttuneiksi siitä, että heidän kannattaa pidättäytyä kaikista sellaisista toimista, jotka saattavat ärsyttää tarpeettomasti arabiväestöä. We must convince our Israeli friends to refrain from all actions that might provoke unnecessary anger among the Arab population.
 • ärsyyntyä
 • häväistä
  ~ hauta
 • kiihottaa
 • raivostuttaa
  En halua raivostuttaa ketään, joka on ollut keskustelemassa asiasta kanssamme, mutta haluaisin todella toistaa, että melu on ja tulee olemaan vain ja ainoastaan melua. It is not that I wish to provoke anyone with whom we have been debating this matter, but I should very much like to repeat that noise is, and remains, purely and simply noise.
 • villitä
 • yllyttää
  Näin ollen se ei ole sellaisten voimakkaiden paineiden alaisena, jotka saattaisivat yllyttää erilaiseen rikolliseen toimintaan. It is not therefore subject to intense pressures that might provoke various kinds of criminal action. Villin lännen menetelmä, niin houkuttelevalta kuin se kansallisesta näkökulmasta vaikuttaakin, yllyttää voimakkaisiin vastareaktioihin. However attractive such wild west behaviour may seem at national level, it provokes severe counter-reactions. Tällainen suoraan suuryrityksiä palveleva poliittinen kanta yllyttää tavallista kansaa yhä suurempiin reaktioihin. This sort of political stand, which directly serves the interests of big business, will provoke even greater grass-roots reaction.

Sanan provoke määritelmät

Esimerkit

 • Dont provoke the dog; it may try to bite you
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja