ReseptitHoroskooppiViihdeTV-ohjelmatTietovisatVaihtoautotBlogit

Sanan speculate käännös englanti-suomi

 • keinotella
  Euro on rajoittanut isännättömän pääoman mahdollisuuksia keinotella valuuttakursseilla. The euro, of course, limited the potential for 'stray' capital to speculate on exchange rates. Elintarvikkeet eivät ole tuotteita, joilla voidaan keinotella markkinoilla erillään todellisesta elämästä. Foodstuffs are not products on which one can speculate on markets disconnected from any form of reality. Kun on päästöoikeuksia, niillä voidaan keinotella myös otc-kaupoilla, kokonaan ohi pörssien. While there are emission rights, people can even speculate in them with over-the-counter deals, avoiding the exchanges entirely.
 • spekuloida
  Näin ollen ei ole syytä spekuloida näiden maiden liittymisen siirtämisellä. As such, it is not relevant to speculate about deferring their accession. Tutkimus on käynnissä, emmekä saa spekuloida sen tuloksilla. The investigation is under way, and we shall not speculate on its results. Tässä mielessä voi sanoa, että keinottelijatkin yrittävät spekuloida huonolla taloustilanteella ja toisinaan pahentavat sitä. In that sense, speculators also try to speculate on a bad economic situation and sometimes make it worse.
 • arvailla
  Mistä lienee ollut kyse, sitä voidaan vain arvailla. What the topic of conversation was, one may only speculate. En aio arvailla, mitä turvallisuusneuvostossa voi tapahtua. I am not going to speculate about what may happen in the Security Council. Loistartunnat, ilmastonmuutos, hyönteismyrkyt; tässä vaiheessa voimme vain arvailla. Parasitic infections, climate change, pesticides: we can only speculate at this stage.
 • jossitella
  Sitä on turha enää jossitella.Sitä tapausta jossiteltiin kauan.
 • pohdiskella
 • pohtia
  On ennenaikaista tänään pohtia miten ne suhtautuvat lähestymistapaamme. It is premature to speculate today on how they will react to our approach. Neuvoston tehtävänä ei ole pohtia sitä, onko Yhdistyneen kuningaskunnan tai Yhdysvaltojen välillä uutta liittoa. It is not a matter for the Council to speculate whether there is any new alliance between the United Kingdom or the United States. Härjät ja varsat, jotka peltos kyntävät, syövät sekoitettuja ohria, jotka viskimellä ja pohtimella ovat pohditut. (v. 1776 Raamattu Jesaija 30:24

Sanan speculate määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja