TietovisatVaihtoautotViihdeHoroskooppiReseptitBlogitTV-ohjelmat

Sanan surrender käännös englanti-suomi

 • antautua
  Kuulimme, että Laurent Gbagbo aikoi antautua, mutta väite kumottiin myöhemmin. We heard that Mr Gbagbo was set to surrender, a claim that was later denied. Tamilitiikerit eivät ole välittäneet kansainvälisen yhteisön kehotuksista antautua väliaikaisen humanitaarisen käytävän avaamiseksi. The Tigers have been deaf to appeals from the international community to surrender and establish a temporary humanitarian corridor. Monet ongelmistamme johtuvat siitä, ettemme kykene puolustautumaan yhtenäisesti pahaa vastaan. Nyt on kuitenkin myöhäistä antautua. Many of our problems arise from our reluctance to put up a united fight to defend ourselves against the evil; however, we are late to surrender.
 • antautuminen
 • luopuminen
  Mielestäni on outoa, että vapauden ylväin muoto on käytännössä vapaudesta luopuminen. I find it a strange autonomy where surrendering autonomy is actually the highest form of autonomy. EU:n politiikassa, jolla vältetään sota Euroopassa, ei ole mitään väärää, mutta torjun ehdotuksen, että itsemääräämisoikeudesta luopuminen on välttämätöntä sen saavuttamiseksi. There is nothing wrong with an EU policy of avoiding all European wars, but I would reject the supposition that a surrender of sovereignty is necessary to achieve that. Se, mitä tässä vaaditaan, ei ole vähempää kuin luopuminen oikeusturvan tärkeästä ja perustavaa laatua olevasta osasta, nimittäin siitä, että ihminen on syytön kunnes toisin todistetaan. What is required here is tantamount to surrendering an important and fundamental part of legal protection, namely the fact that one is considered innocent until proven guilty.
 • luovuttaa
  Meidän ei pidä luovuttaa etukäteen. We should not surrender something in advance. Banaani paljastaa totuuden: Eurooppa joko luovuttaa tai kestää. The banana is a moment of truth. Europe can either surrender or stand up and be counted. Ehdotamme, että loppukäyttäjä voi luovuttaa laitteensa kustannuksitta. We are proposing that end users should be able to surrender their old equipment absolutely free of charge.
 • luovuttaminen
  Rahapolitiikan luovuttaminen kolmansille tahoille merkitsee luopumista merkittävästä osasta kansallista itsenäisyyttä. To surrender monetary policy to third parties is to surrender to others a significant part of a country's national independence. Jos sitä pidettäisiin loppuun käsiteltynä, edessämme ei olisi kestämätön kompromissi vaan täydellinen luovuttaminen. If it were to be considered closed, we would not be facing an unacceptable compromise but total surrender. Kun teemme yhteisiä sopimuksia epäiltyjen oikeuksista, myös epäiltyjen luovuttaminen helpottuu huomattavasti. Once we have common agreements on the rights of suspects, suspects will also be surrendered much more easily.
 • luovutus
  Pidätysmääräys koostuu kahdesta osasta: pidätysmääräyksen antaminen ja siitä kieltäytyminen tai luovutus sen mukaan, mitä tarve vaatii. The arrest warrant has two components: issue and refusal or surrender, as appropriate. Jos tällainen pyyntö kuitenkin esitettäisiin, luovutus voisi tapahtua vain luovuttavan jäsenvaltion, tässä tapauksessa Yhdistyneen kuningaskunnan, suostumuksella. But if there were a request, this could only happen with the consent of the surrendering Member State, the UK in that case. Ennen oli tapana luovutuksen merkiksi kaataa oma kuningas, mutta tapa ei ole enää yleisesti käytössä.

Sanan surrender määritelmät

Esimerkit

 • I surrender!
 • to surrender a right, privilege, or advantage
 • to surrender oneself to grief, to despair, to indolence, or to sleep

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja