ReseptitViihdeVaihtoautotTietovisatHoroskooppiBlogitTV-ohjelmat

Sanan färdas käännös ruotsi-suomi

 • matkustaa
  Kukaan meistä ei kai halua enää nykyaikana matkustaa hevosilla ja kärryillä. Ingen av oss skulle vilja färdas med häst och vagn i dagens läge.Jokainen, joka matkustaa kymmenen kilometrin korkeudessa ja me olemme siellä aika usein voi kuitenkin huomata, että rajoja on aivan kaikkialla. Var och en som färdas en mil upp i luften - vi är där ganska ofta - kan dock se att det där finns gränser precis överallt.Ihmisillä on oikeus teihin, jotka on rakennettu mahdollisimman korkeatasoisiksi, ja heillä on oikeus matkustaa mukavasti ja turvallisesti. Människorna där har rätt till vägar som är byggda enligt högsta möjliga standard och de har rätt att färdas bekvämt och säkert.
 • kulkea
  Eräiden tärkeiden puite-edellytysten on kuitenkin toteuduttava, jotta junat voisivat kulkea tulevaisuudessa nopeasti ja ympäristöä vahingoittamatta. Om tåg ska kunna färdas snabbt i framtiden utan att förstöra miljön måste viktiga ramvillkor uppfyllas.Itämerellä pitäisi myös olla erityisvyöhykkeitä, joilla nämä laivat voisivat kulkea vain saattoaluksen, esimerkiksi luotsialuksen, jolla on öljyntorjuntavalmius, turvaamana. Östersjön bör också få särskilda zoner där dessa fartyg endast får färdas i skydd av eskort, till exempel ett lotsfartyg, med möjligheter att kontrollera oljeutsläpp.Auto kulkee ainakin kahtasataa. (= huippunopeus on
 • kulkea, liikkua, taivaltaa, matkata, matkustaa
 • liikkua
  On tietenkin tärkeää varmistaa, että junat voivat liikkua vapaasti kaikkien jäsenvaltioiden kautta. Helt klart är det viktigt att se till att tåg kan färdas fritt genom alla medlemsstater.Toisin sanoen: vammaisten tulee liikkua tavallisen kansan joukossa eikä heitä tule ohjata sivukaduille tai umpikujiin. Med andra ord: Handikappade skall färdas på breda boulevarder och inte hänvisas till sidogator och återvändsgränder.
 • matkata
  Muuten emme voi matkata yhdessä ja olla onnellisia. I annat fall kommer vi aldrig att kunna färdas tillsammans och vara lyckliga.

Esimerkit

 • Inget kan färdas snabbare än ljuset.
 • Vem är det som färdas till fots nattetid västerut genom kyrkogården?
 • Den skadade färdades i personbilen.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja