VaihtoautotViihdeBlogitTV-ohjelmatHoroskooppiTietovisatReseptit

Sanan föregående käännös ruotsi-suomi

 • aiempiTarkoittaako se nimenomaan, että aiempi lainsäädäntö häviää? Innebär det, framför allt, att all föregående lagstiftning kommer att upphöra att gälla?Arvoisa puhemies, tunnen houkutusta pyytää yhtä pitkää jatkoa kuin aiempi puhuja, mutta aion kokeilla, selviäisinkö ilman sitä. Herr ordförande, det är frestande för mig att be om lika lång förlängning som den föregående talaren, men jag skall försöka klara mig utan en sådan.Lähestyvä humanitaarinen katastrofi voi olla suurempi kuin yksikään aiempi ihmisen julmuudesta johtuva humanitaarinen katastrofi. Den humanitära katastrof som är i annalkande kan överträffa alla föregående katastrofer som det mänskliga barbariet hittills har orsakat.
 • edeltäväEdeltävä Tory-hallitus sitä vastoin oli sitoutunut vain elintarviketeollisuuden hyvinvointiin ja sai aikaan BSE: n. Den föregående toryregeringen var, som en jämförelse, bara intresserad av livsmedelsindustrins välbefinnande, och skapade BSE.Kuten edeltävä puhuja oikeutetusti jo totesikin, Unkarin elokuva- ja mediakulttuurilla on jo pitkät perinteet. I Ungern är ju, liksom föregående talare helt riktigt påpekat, film- och mediekulturen sedan länge på ett utvecklat stadium.Tiedän, ja edeltävä puhuja korosti sitä, että Euroopan unionissa on jäsenvaltioita, joilla on vesiongelmia. Jag vet, och föregående talare har betonat det, att det finns stater i Europeiska unionen som har problem med vattnet.
 • aikaisempiEsimerkiksi aikaisempi poliittinen suunnitelma vähensi jo huomattavasti onnettomuuksien määrää työpaikoilla. Under den föregående arbetsmiljöstrategin minskades till exempel redan antalet arbetsplatsolyckor betydligt.Aikaisempi äänestys ei vaikuttanut tarkistuksiin 4 ja 5 ja toimitan niistä äänestyksen sen jälkeen, kun tarkistusta 1 koskeva ongelma on ratkaistu. Ändringsförslag 4 och 5 berörs inte av den föregående omröstningen och jag kommer att ställa dem till omröstning efter, att ha löst den fråga som ändringsförslag 1 ger upphov till.
 • edellinenEdellinen inventaari oli todellinen farssi. Men den föregående var en fars.Edellinen puhujakin huomautti tästä. Föregående talare har påpekat detta.Myös edellinen mietintö oli hyvä. Det föregående betänkandet var även det bra.
 • ensimmäinen(Muutosten ensimmäinen osa: ks. edellinen kohta.) (Första delen av ändringarna: se föregående punkt.)Parlamentin ensimmäinen käsittely järjestettiin viime vaalikaudella. Parlamentets första behandling ägde rum under den föregående mandatperioden.. – Arvoisa puhemies, hyvät parlamentin jäsenet, ensimmäinen puhuja totesi, että on helppo aloittaa puheenvuoro, kun on samaa mieltä aiempien puhujien kanssa. . – Herr talman, mina damer och herrar! Den förste talaren konstaterade att det är lätt att ta till orda när man håller med föregående talare.
 • entinenEntinen levysoitin oli parempi kuin nämä uudet kotkotukset.Sanoi se entinenkin äijä, että vielä koville ottaa, mutta maailma vain jatkaa entistä menoaan.Ovimies on entinen painija.
 • entisyysentisyyden varjoOsalla porukasta on kuitenkin "jonkinlaista entisyyttä poliisin kanssa". (hs.fi
 • menneisyys
 • mennytmennyt aikaMennyt talvi oli vähäluminen.Huonoina aikoina monien ajatukset viipyilevät menneessä.
 • varhempi

Esimerkit

 • I den föregående uppgiften beräknade du arean av golvet. Nu skall du beräkna volymen av hela rummet.
 • Har du en kopia på föregående års resultat?
 • I föregående nummer stod det att musen var trådbunden; så är inte fallet, och vi beklagar tryckfelet.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja