TietovisatViihdeReseptitVaihtoautotBlogitHoroskooppiTV-ohjelmat

Sanan självständig käännös ruotsi-suomi

 • itsenäinen
  Moldova on nykyään itsenäinen valtio. Moldavien är i dag en självständig stat.Mitä tarkoittaa itsenäinen suhteessa NATOon? Vad innebär självständig i förhållande till Nato?Haluamme varmistaa, että Euroopan keskuspankki on itsenäinen. Vi vill garantera att den Europeiska banken blir självständig.
 • oma-aloitteinen
  Hakijan tulee olla ahkera ja oma-aloitteinen työntekijä.
 • omaehtoinen
 • riippumaton
  Näin ollen on määriteltävä ilmaus ”riippumaton”. Således måste vi definiera ordet ”självständig”.Sen on oltava täysin riippumaton kaikista toimielimistä. Den skall vara helt självständig från alla institutionerna.EKP: n on oltava ja se on riippumaton, mitä ei koskaan toisteta tarpeeksi. ECB skall vara och kommer att vara självständig, det kan inte upprepas tillräckligt.
 • suvereeni
  Haluamme nyt ilmaista täydellisen solidaarisuutemme palestiinalaisille ja puolustaa heidän oikeuttaan luoda vapaa, itsenäinen ja suvereeni valtio. Vi vill här uttrycka vår fullständiga solidaritet med palestinierna och hävda deras rätt att bygga en fri, självständig och suverän stat.Meillä on vihdoin ja viimein mahdollisuus perustaa suvereeni, itsenäinen ja elinkykyinen palestiinalaisvaltio ja luoda kattavat, normaalit suhteet Israeliin ja 57 arabi- ja muslimivaltioon. Möjligheten har äntligen kommit att åstadkomma en suverän, självständig och fungerande palestinsk stat och fullt utbyggda, normala förbindelser mellan Israel och 57 arabiska och muslimska nationer.Kun Suomi oli Venäjän suuriruhtinaskunta, se ei ollut kansainvälisoikeudellisesti suvereeni valtio.
 • täysivaltainen
  Aivan ilmeisesti liittyminen Euroopan unioniin on mahdollinen vain yhdelle Kyproksen valtiolle, joka on täysivaltainen kansainväliseen oikeuteen nähden. Med hänsyn till internationell rätt är anslutningen till Europeiska unionen självfallet endast möjlig för en enda självständig cypriotisk stat.Ajatus on paluuta 1800-luvulle: nainen ei ole täysivaltainen aikuinen ihminen vaan jollain tavalla suojeltava asia. (Anna Kontula
 • vapaa
  Haluamme nyt ilmaista täydellisen solidaarisuutemme palestiinalaisille ja puolustaa heidän oikeuttaan luoda vapaa, itsenäinen ja suvereeni valtio. Vi vill här uttrycka vår fullständiga solidaritet med palestinierna och hävda deras rätt att bygga en fri, självständig och suverän stat.Hän ei ole minun johtajani, sillä olen riippumaton ja mieleltäni vapaa yksilö, mutta on myönnettävä, että Jasser Arafat on ollut vangittuna kolme viime vuotta, mikä ei ole pikkuasia. Han är inte min ledare – jag är en självständig, fritänkande, oberoende person – men det måste erkännas att Yassir Arafat de senaste tre åren har varit fånge, och det är inte någon bisak.

Esimerkit

 • Sverige erkänner Kosovo som självständig stat sedan mars 2008
 • Hon ansågs vara en självständig kvinna.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja