VaihtoautotBlogitTV-ohjelmatReseptitHoroskooppiTietovisatViihde

Sanan uppenbar käännös ruotsi-suomi

 • ilmeinen
  Näiden kahden välinen yhteys on kuitenkin ilmeinen. Nu är sambandet mellan de båda uppenbar.En ole varma, onko ristiriita aivan ilmeinen. Jag vet inte om det finns någon uppenbar motsättning.Näiden lukemien valossa ratkaisu on ilmeinen. Ställda inför sådana siffror verkar lösningen uppenbar.
 • räikeä
  Ne ovat räikeä osoitus kapitalistisesta kehityksestä, joka vei meidät kriisiin. De är en uppenbar tillämpning av kapitalistisk utveckling som leder till kris.Toisin sanoen komissio, kyseessä ei ole taakan jakaminen; kyseessä on räikeä muoto "taakan kaatamisesta niskaan". Detta är med andra ord inte ”bördefördelning”, det är en uppenbar form av ”bördedumpning”.Räikeä rasismi on yhä yleistä Euroopan unionissa, ja eniten rasismista kärsivät romanit. Inom Europeiska unionen är uppenbar rasism fortfarande vida utbredd, och det finns inget folk som är mer utsatt än romerna.
 • huomattava
  Kirjailijan merkitys tyylinsä kehittäjänä oli huomattavaKirjailijan huomattavimmat teokset ovat...Tilillänne on tapahtunut huoattava ylitys.
 • ilmiselvä
  Psykologinen ulottuvuus on ilmiselvä. Den psykologiska dimensionen är uppenbar.Ongelman taloudellinen ulottuvuus on ilmiselvä. Problemets ekonomiska dimension är uppenbar.Ihmisestä peräisin olevista aineista valmistettujen lääkinnällisten laitteiden alan määräysten nopea lieventämistarve on ilmiselvä, jos liukumat halutaan välttää. Behovet att snabbt lagstifta på området för medicinska anordningar tillverkade av ämnen med mänskligt ursprung är uppenbar om man vill undvika riskerna för övertramp.
 • itsestäänselvä
 • läpinäkyvä
  ikkunalasi on läpinäkyvääPresidentti näkee maallaan olevan hyvä tilaisuus toimia esimerkkinä muille Afrikan valtioille sekä koko maailmalle siitä, kuinka demokraattiset, vapaat ja läpinäkyvät vaalit järjestetään. (ulkoministeriöläpinäkyvää propagandaa
 • merkittävä
  Yhdysvaltojen nykyisen tilanteen, vaalien, merkittävä vaikutus on kouriintuntuva. Det stora inflytande den aktuella situationen med valet i USA har är uppenbar.Toimien kokonaisuus, jota tarkastelemme, on jo nyt määrällisesti hyvin merkittävä. De åtgärder vi nu granskar har kvantitativt en uppenbar betydelse.Olen huolissani siitä, että merkittävä osa köyhyydestä jää helpommin havaitsematta kuin joitakin vuosikymmeniä sitten. Jag oroas över att mycket av fattigdomen inte är så uppenbar som den var för ett par decennier sedan, men jag fruktar att den är lika verklig.
 • selkeä
  Kalastuslaivastollamme on selkeä sosiaalistaloudellinen merkitys. Vår fiskeflotta har en uppenbar socioekonomisk betydelse.Toinen selkeä parannus on pahoinpitelyn kohteeksi joutuneiden naisten turvapaikkojen lisääminen. En annan uppenbar förbättring är ökningen av antalet fristäder för misshandlade kvinnor.Mietinnön päätelmä on selkeä: tekemämme työ on tarpeellista ja sen on jatkuttava. Betänkandets slutsats är uppenbar: vårt arbete är nödvändigt och måste fortsätta.
 • selvä
  Tämän direktiivin merkitys on selvä. Betydelsen av detta direktiv är uppenbar.Tähän varaukseen on erittäin selvä syy. Anledningen till detta är uppenbar.Tilanne on erittäin selvä, ja olin hyvin järkkymätön. Situationen är mycket uppenbar och jag var obeveklig.
 • silmäänpistävä
 • silmiinpistävä
  Siinä on toki silmiinpistävä ero, käsitteleekö perusoikeuksia toimeenpaneva elin vai hallinto vai tekeekö sen parlamentti. Men det är ju en uppenbar skillnad om ett verkställande organ eller förvaltning arbetar med grundläggande rättigheter eller om ett parlament gör det.Ehdotukseen ei sisälly jäsenvaltioiden vapautusta, minkä vuoksi esitän jäsenille tarkistusta 54, jolla pyritään korjaamaan ehdotuksen silmiinpistävä puute. Detta förslag medger inga undantag för medlemsstaterna, och jag hoppas därför att ledamöterna godtar ändringsförslag 54, som syftar till att åtgärda en uppenbar brist i förslaget.Hänen asunsa oli silmiinpistävä.
 • silminnähtävä
 • triviaali

Katso myös

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja