ReseptitBlogitHoroskooppiTV-ohjelmatTietovisatNauris.fiVaihtoautot

Sanan utan käännös ruotsi-suomi

 • ilman
  Kompromissit ilman määräaikaa, ilman numeroita ja omaa rangaistusta eivät saa asioita näyttämään siltä mitä ne eivät ole tyhmien huijaamiseksi. Löften om åtgärder utan frister, utan siffror, utan påföljder är inte mer än en form av valfiske.Nec spe, nec metu eli ilman toivoa ja ilman pelkoa. Nec spe, nec metu, eller utan vare sig hopp eller fruktan.He jäävät ilman työtä ja ilman sosiaaliapua tai taloudellista tukea. De står utan arbete och utan socialt eller finansiellt stöd.
 • vaan
  Sitä ei tyydytä kumoamaan, vaan se mitätöidään. Inte bara upphävd, utan ogiltig.Ei 162:ta miljardia vaan yhden miljardin. Inte 162 miljarder, utan en miljard.Toisin sanoen tekstiä ei poisteta, vaan vain lisätään. Med andra ord: ingen strykning utan endast ett tillägg.
 • -tta
 • mutta
  Mutta mikään parlamentti ei voi toimia pimeässä. Inget parlament kan emellertid arbeta utan att synas.mutta eivät valtioiden väliintuloa. utan att godkänna statlig inblandning.Politiikkamme on oltava käsitteellistä mutta yksiselitteistä. Vår policy måste vara begreppsbaserad men utan tvetydigheter.
 • paitsi
  Haluamme paitsi kauppaa myös kauppaa. Vi vill inte bara ha handel utan också handel.Tämä on paitsi karmeaa myös täysin järjetöntä. Detta är inte bara grymt utan också totalt meningslöst.Ajaminen päihtyneenä on paitsi yhteiskunnan vastaista myös rikollista. Rattfylleri är inte bara asocialt utan också kriminellt.
 • poissa
  Paitsi, että neuvosto on poissa, se tekee myös päätöksiä parlamenttia kuulematta. Bortsett från att rådet icke är närvarande, så tar man där beslut utan att rådfråga parlamentet.Hän voi siis olla poissa maasta yli kaksi vuotta ilman, että tuo asema viedään häneltä pois. Han kan därför vara borta i mer än två år utan att hans ställning som varaktigt bosatt tid dras in.Voimme käydä valiokunnissa nykyistä enemmän keskustelua, mutta emme neuvoston poissa ollessa, emme ilman asiaankuuluvaa avoimuutta emmekä ilman haluamaamme keskustelua. Där kan vi föra fler debatter, men inte i frånvaro av rådet, inte utan den öppenhet som hör till och inte utan den debatt som vi vill ha.
 • vailla
  Englantilainen filosofi John Locke sanoi kerran, että maa vailla lakia on maa vailla vapautta. Den engelske filosofen John Locke sade en gång att ett land utan lag är ett land utan frihet.Sanon tämän vailla kyynisyyttä. Detta säger jag helt utan cynism.EU vailla erityistä perustaa bioteknologian keksintöjen patentointia varten ei ole EU vailla bioteknologiaa tai patentteja! Ett EU utan en särskild grund för patentering av bioteknologiska uppfinningar är inte ett EU utan bioteknologi eller utan patent!

Esimerkit

 • Jag vill ha en hamburgare utan tomatskivor.
 • Människan kanske kommer att uppleva en tid utan våld.
 • Jag vill inte åka utan dig.
 • Jag vill inte åka till Oslo, utan till London.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2020 Ilmainen Sanakirja