ReseptitViihdeTietovisatHoroskooppiBlogitVaihtoautotTV-ohjelmat

Sanan verstehen käännös saksa-suomi

 • ymmärtää
  Molempia osapuolia on helppo ymmärtää. Man kann beide Seiten verstehen. Kuinka kukaan voi ymmärtää tätä? Kann das irgendjemand verstehen? En todellakaan voi ymmärtää tätä. Ich kann das wirklich nicht verstehen.
 • käsittää
  En voi ymmärtää, miten asia voitaisiin käsittää toisin. Ich kann überhaupt nicht verstehen, wie man das anders sehen kann. Myös Euroopan parlamentin PPE-ryhmän on voitava tämä käsittää! Das muß auch die PPE im Europäischen Parlament einmal verstehen können! Puheenjohtaja Danielsson, teidän on pakko käsittää, että tämä on todella tärkeä asia. Herr Danielsson, Sie müssen doch verstehen, dass es hier um eine wirklich substanzielle Angelegenheit geht.
 • tajuta
  Etkö tajua, ettei siitä ole mitään hyötyä?Tajusin lopultakin, mitä hän tarkoitti.
 • ymmärrys
  Jotta asioiden keskinäinen ymmärrys voidaan taata, kieliä tarvitaan välittäjiksi. Um dieses Verstehen zu gewährleisten, brauchen wir die Sprachen als Vektor. Teidän kaudellanne on parantunut taloushallinnon ymmärrys ja minusta myös toimielinten keskinäinen ymmärrys. Unter Ihrer Präsidentschaft hat sich das Verstehen von Finanzmanagement verbessert und, ich glaube, auch das Verstehen der Institutionen untereinander.
 • havaita
  Pellolla havaitsin kolme kurkea ruokailemassa.Yritysmuotoa pohtiessani havaitsin osakeyhtiön parhaaksi.Mittari havaitsee viritystilojen purkautumiset pulsseina.
 • ymmärtäminen
  Mao Zedong totesi aikanaan, että tappion ymmärtäminen on voiton varmistamista. Mao Tse-tung sagte: „Die Niederlage verstehen heißt, den Sieg vorzubereiten.“. Tieteen tavoitteena on laajamittainen ymmärtäminen ja sujuva tiedonvälitys. Wissenschaft zielt auf umfassendes Verstehen und gelingende Kommunikation. Sen ymmärtäminen, miten jotakin sellaista syntyy, voi muuttaa teollisuuskulttuuriamme oleellisesti. Das zu verstehen, wie so etwas zustande kommt, kann unsere Industriekultur wesentlich verändern.
 • älytä
 • bonjata
 • erottaa
  Neuvoston pitäisi ymmärtää, mitä se tarkoittaa: älykästä symmetriaa, joka erottaa toisistaan alijäämän ja ylijäämän, mutta kuitenkin symmetriaa. Der Rat sollte verstehen, was dies bedeutet: eine intelligente Symmetrie, die zwischen Defizit und Überfluss unterscheidet, und dennoch eine Symmetrie ist. En todellakaan ymmärrä myöskään miksi viranomaisten oli niin mahdoton erottaa toisistaan mellakoitsijoita ja demokraattisia oikeuksiaan harjoittavia ammattiliikkeitä. Ich kann auch wirklich nicht verstehen, weshalb die Behörden nicht zwischen Randalierern und Gewerkschaften unterscheiden konnten, die von ihren demokratischen Rechten Gebrauch machen. Järki erottaa ihmisen eläimistä.
 • hiffata
 • käsittäminen
  Käsittämättömältä näyttävien asioiden käsittäminen ottaa aikansa, ennen kuin ne käsittää.
 • käsityskyky
 • kässätä
 • kuulla
  On kummallista, että parlamentti kokoontuu emmekä voi kuulla teitä. Also ist es doch merkwürdig, daß eine Versammlung dieses Hauses stattfindet, ohne daß wir Sie verstehen können. Tämä vain siltä varalta, että meillä on vaikeuksia kuulla tai yhteyksissä on ongelmia. Dies ist nur für den Fall, dass es Probleme beim Verstehen oder Kommunizieren gibt. Mielestäni ääni pitäisi säätää kovemmalle, että voisimme ainakin kuulla teidän äänenne. Ich glaube, der Ton müßte etwas verstärkt werden, damit wir Sie zumindest auch so verstehen können.
 • nähdä
  Sitä ei pidä nähdä uhkana, vaan mahdollisuutena meille kaikille. Wir dürfen es nicht als Bedrohung, sondern als Chance für uns alle verstehen. On todellakin mukava nähdä, että ohjat ovat jälleen ammattilaisten käsissä. Ich freue mich, dass in der Union nun wieder diejenigen das Ruder übernommen haben, die etwas von ihrem Handwerk verstehen. Näin kansalaiset voivat helpommin nähdä ja ymmärtää, mistä unionissa on kyse. Dadurch können die Bürger besser verstehen, worum es bei unserer Union geht.
 • oivaltaa
 • oppia
  Rajatylittävän yhteistyön ansiosta voimme tutustua naapurimaihimme, oppia ymmärtämään niitä ja luottamaan niihin. Sie erlaubt uns, die Nachbarländer kennen zu lernen, sie zu verstehen und ihnen zu vertrauen. Jokaisella, joka haluaa oppia ymmärtämään sovittelumenettelyä tai yhteispäätösmenettelyä, on tässä hyvä ja suoraviivainen tapaus edessään. Jeder Student, der das Vermittlungsverfahren oder das Mitentscheidungsverfahren verstehen will, hat damit eine anschauliche einfache Fallstudie vor sich. On välttämätöntä ottaa oppia niiltä jäsenvaltioita, jotka käyttävät tehokkaasti EU:n osoittamia varoja niiden kokemusten jakamiseksi. Es ist unbedingt notwendig, aus den Erfahrungen der Mitgliedstaaten zu lernen, die es verstehen, die EU-Mittel wirksam einzusetzen.
 • osata
  Tavoitteen saavuttamiseksi on oleellista toimia poikkeuksellisen kärsivällisesti ja osata kuunnella. Keskinäistä yhteisymmärrystä ei synny ilman mittavia ponnisteluja. Um das zu erreichen, braucht man außerordentliche Geduld beim Zuhören und außerordentliche Anstrengung, sich gegenseitig zu verstehen.
 • saada selvää
  Minulla oli suuria vaikeuksia saada selvää komission jäsenen loppuhuomautuksista. Ich hatte große Schwierigkeiten, die Schlussbemerkungen des Kommissars zu verstehen. En saa selvää tästä käsialasta.Saitko selvää, mitä hän huusi peräämme?
 • snaijata

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja