ReseptitTietovisatViihdeBlogitHoroskooppiVaihtoautotTV-ohjelmat

Sanan hallitseva käännös suomi-englanti

 • dominant
  Are there players with a simple or collective dominant position? Onko toimijoilla yksinomainen vai kollektiivinen hallitseva markkina-asema? That is a positive point and means that footwear is no longer so dominant. Tämä on myönteinen näkökohta, ja se merkitsee, että jalkineilla ei ole niin hallitseva asema. In any culture, one segment will always be dominant - whether that dominance is based on race, religion or any other category. Kaikissa kulttuureissa jokin osa on aina hallitseva, perustuipa hallitseva asema rotuun, uskontoon tai mihin tahansa muuhun kategoriaan.
 • controlling
  us
  His mother is very controlling.
 • predominant
  The basic assumption is that the EU should gradually take a predominant position in foreign and defence policy over the individual national governments. Lähtökohtana on, että EU:n pitäisi vähitellen ottaa hallitseva asema ulko- ja puolustuspolitiikassa ja mennä siten yksittäisten kansallisten hallitusten edelle. The predominant role of VAT in the budget income of a country like France, and more generally in Europe, reflects the fact that it is the working class that finances the majority of state expenditure. Alv:n hallitseva asema Ranskan kaltaisen maan ja yleensä koko Euroopan budjettituloissa kuvastaa sitä, että työväenluokat kustantavat suurimman osan valtion menoista.
 • reigning
  The reigning world heavyweight champion said hed defend his title once more and then retire even if he won.
 • ruling
  The ruling party apparently does not like the fact that Sam Rainsy denounces corruption and human rights abuses. Hallitseva puolue ei selvästikään pidä siitä, että Sam Rainsy tuomitsee korruption ja ihmisoikeusloukkaukset. Even then, the words repression, ruling military junta and disregard for human rights occurred frequently in what I had to say. Jo silloinkin puheessani tulivat usein esiin sanat sorto, hallitseva sotilasjuntta ja piittaamattomuus ihmisoikeuksista. I trust that this positive trend, which is demonstrated both by our country as a whole and its ruling party, will continue today, especially on the question of Iraq. Luotan siihen, että tämä myönteinen suuntaus, jota niin maamme kuin sen hallitseva puoluekin osoittavat, jatkuu tänään myös Irakin kysymyksessä.

Sanan hallitseva määritelmät

 • sellainen, joka hallitsee, jolla on valta muihin nähden

Esimerkit

 • hallitseva maailmanmestari

Katso myös

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja