VaihtoautotReseptitBlogitHoroskooppiNauris.fiTietovisatTV-ohjelmat

Sanan perus- käännös suomi-englanti

 • cardinal
  us
  a cardinal rulea cardinal mark
 • primary
  us
  For more than 20 years, the European Union has been financing the free distribution of milk in primary and secondary schools. Euroopan unioni on jo yli 20 vuoden ajan tukenut ilmaisen koulumaidon toimittamista perus- ja lukioasteen oppilaitoksiin. To focus, primarily, on primary and secondary education, health care and even to increase that amount to 25% of the total fund. Pyydän komissiota keskittymään ensisijaisesti perus- ja keskiasteen koulutukseen, terveydenhoitoon ja jopa lisäämään tätä määrää 25 prosenttiin koko rahaston varoista. As far as ordinary development cooperation is concerned, the European Commission has committed itself to spending 20% of the aid on primary and secondary education and on primary health care. Tavanomaisen kehitysyhteistyön osalta komissio on sitoutunut käyttämään 20 prosenttia avusta perus- ja keskiasteen koulutukseen sekä perusterveydenhoitoon.
 • atomic
  us
  A stream of atomic hydrogen is emittedWe built a small atomic bomb in the garageThe hairs on a bedbug are almost atomic
 • basic
  We decided to help the Albanians because their basic and human rights were being infringed. Me päätimme auttaa albaaneja, koska heidän perus- ja ihmisoikeuksiaan oli loukattu. We should bear in mind that basic and advanced training will have to be a central and important objective. Meidän on pidettävä mielessä, että perus- ja jatkokoulutuksen on oltava keskeinen ja tärkeä tavoite. Russia is a member of the Council of Europe, the OSCE and the United Nations, yet it violates basic fundamental and human rights. Venäjä on Euroopan neuvoston, Etyjin ja Yhdistyneiden Kansakuntien jäsen, mutta se ei siltikään kunnioita keskeisiä perus- ja ihmisoikeuksia.
 • elementary
 • fundamental
  us
  As regards fundamental and applied research, I think this is a matter of balance. Perus- ja soveltavan tutkimuksen tapauksessa minusta on kysymys tasapainon löytämisestä. Both fundamental and applied research must, above all, retain public support and a public dimension. Niin perus- kuin soveltavankin tutkimuksen on ennen kaikkea saatava edelleen tukea julkisista varoista ja säilytettävä julkinen luonteensa. We are creating a people's Europe and giving our European Union a solid foundation of common fundamental democratic rights. Rakennamme kansalaisten Eurooppaa ja tarjoamme Euroopan unionille vankan pohjan yhteisten perus- ja demokraattisten oikeuksien turvaamiseksi.
 • primal
  primal man
 • radical
  His beliefs are radicalThe spread of the cancer required radical surgery, and the entire organ was removeda radical quantity; a radical sign
 • rudimentary
  I have only a rudimentary grasp of chemistryHis grasp of rudimentary English allowed him at least to do the shoppingHis rudimentary driving skills meant that he was a danger on the road
 • run-of-the-mill
  This isn’t your run-of-the-mill refrigerator; you’ll find the extra features well worth the price.

Sanan perus- määritelmät

 • tavallinen
 • alkutason, pohja-

Esimerkit

 • perusjamppa
 • peruskurssi
 • peruskivi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja