TietovisatTV-ohjelmatVaihtoautotBlogitReseptitNauris.fiHoroskooppi

Sanan peruste käännös suomi-englanti

 • consideration
  us
  There is just one subtext, which is the economic subtext and this, unfortunately, outweigh humanitarian considerations. Tähän on vain yksi peruste, ja kyseessä on taloudellinen peruste, joka valitettavasti ohittaa inhimilliset näkökohdat. After much consideration, I have decided to stayConsideration of environmental effects is needed when choosing material
 • ground
  us
  In a civilised society, offence can never be grounds for violence. Sivistyneessä yhteiskunnassa loukkaus ei voi koskaan olla väkivallan peruste. Failure or negligence at this stage will always form grounds for taking the matter to court. Epäonnistuminen tai laiminlyönti tässä ovat aina peruste asian viemiselle oikeuteen. I do not think that a wave of hysteria is sufficient grounds for legislation by the European Commission. Mielestäni hysterian puhkeaminen ei ole Euroopan komissiolle riittävä peruste lakien säätämiseen.
 • premise
  trespass on another’s premises
 • principle
  us
  The fact that over 80% of economic activity goes on in towns and cities is as indispensable justification for the principle of partnership as one of the key elements in cohesion policy. Se, että yli 80 prosenttia taloudellisesta toiminnasta tapahtuu kaupungeissa, on sekä välttämätön peruste kumppanuusperiaatteelle että yksi koheesiopolitiikan peruselementeistä. We need some sort of principles to reason fromThe principle of least privilege holds that a process should only receive the permissions it needs
 • account
  us
  I agree that that the geographical criterion referred to as 'isolation' must also be taken into account, as it is a natural handicap. Olen samaa mieltä siitä, että on myös otettava huomioon maantieteellinen peruste, johon viitataan sanalla "eristyneisyys", koska se on luonnonhaitta. Point 5(b) adds that if a judicial accusation is made on account of corruption then that too is a reason for the Commissioner concerned to depart. 5 b kohdassa lisätään tähän vielä, että jos joutuu syytteeseen korruptiosta, myös se on peruste eroon. If there is no way of tendering, then the cost basis of a well-run company – in this case, a public service company – should be taken into account. Jos tarjouskilpailua ei voida mitenkään järjestää, olisi otettava huomioon hyvin johdetun yrityksen – tässä tapauksessa julkisia palveluja tarjoavan yrityksen – kustannuksia koskeva peruste.
 • argument
  us
  There is an argument for all of these things. Näille kaikille kysymyksille on olemassa peruste. So let us nail that particular argument. Lyökäämme siis lukkoon tämä nimenomainen peruste. The economic argument is even more persuasive. Taloudellinen peruste on sitäkin kiistattomampi.
 • basis
  us
  That is, you see, also the basis for ratification. Sehän on nimittäin myös ratifioinnin peruste. In the end, the promise lacks a proper legal basis. Lupauksen lunastamiselta puuttui pitkään täysi oikeudellinen peruste. What is the legal basis authorising this kind of processing of personal data? Mikä laillinen peruste oikeuttaa tämänkaltaisen henkilötietojen käsittelyn?
 • plea
  a plea for mercy
 • reason
  us
  Is that a reason for not acting? Onko tämä peruste sille, että asiassa ei toimita? This really is very odd reasoning. Se on todellakin erittäin outo peruste. That is no reason to be unilateral. Tämä ei ole kuitenkaan peruste yksipuolisuudelle.

Sanan peruste määritelmät

 • jollekin päätökselle annettu perustelu, syy tai oikeutus jonkin päätöksen tekemiseen
 • ''monikossa'') alkeet

Esimerkit

 • Millä perusteella sinun lähetettiin lääkärin vastaanotolle?
 • geometrian perusteet
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja