BlogitReseptitVaihtoautotTV-ohjelmatViihdeHoroskooppiTietovisat

Sanan siirtolainen käännös suomi-englanti

  • colonist
  • immigrant
    Is a person fleeing this type of disorder a refugee with the right to complementary protection or an immigrant? Onko tällaista sekasortoa pakeneva henkilö pakolainen, joka kuuluu täydentävän suojelun piiriin, vai siirtolainen? This is a decision taken by the immigrant himself, and if he is received into that State, it is not his place to claim the right to bring in other people. Lähtöpäätöksen tekee siirtolainen itse, ja jos hänet otetaan vastaan, hänellä ei ole oikeutta vaatia myös muiden henkilöiden vastaanottamista. They are per definitionem being turned into illegal immigrants, and now an entirely new concept is being introduced into the debate: that of the illegal exit. Myös teistä tulisi per definitionem laiton siirtolainen, ja nyt keskusteluun tuodaan kokonaan uusi käsite, laittoman maastapoistumisen käsite.
  • migrant
    Today's holder of a long-stay visa or a residence permit might be tomorrow's illegal migrant, and the day after, an EU citizen with complete freedom of movement. Tämän päivän pitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitetun viisumin haltija saattaa olla huomisen laiton siirtolainen, ja sitä seuraavana päivänä EU:n kansalainen, jolla on täydellinen liikkumisen vapaus. In general, she works in the service sector, she does not have a high level of training and she finds herself in a vulnerable situation as a result of being both an immigrant and a woman. Hän työskentelee yleensä palvelualalla, hänellä ei ole kunnollista koulutusta, ja hän on puolustuskyvytön siksi, että hän on siirtolainen ja nainen.

Sanan siirtolainen määritelmät

  • toiseen maahan pysyvästi asumaan muuttava henkilö

Esimerkit

  • Siirtolaiset, pakolaiset, turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat.
  • "Siirtolainen on henkilö, joka muuttaa maasta toiseen tarkoituksenaan ansaista elantonsa pysyvästi uudessa maassa. Siirtolaisella tarkoitetaan sekä maahanmuuttajaa että maastamuuttajaa. Siirtolainen voi olla myös kotimaahansa palaava henkilö, paluumuuttaja."[http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=siirtolaisuus2 ihmisoikeudet.net/siirtolainen]

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja