Auto1.fi vaihtoautot Blogit.fi blogilista Nauris.fi Telsu.fi tv-opas Testeri.fi tietovisa Horoskooppi

Sanan tuomiovalta käännös suomi-englanti

 • judicature
 • judicial branch
 • judicial power
  According to this, the legislative, the executive and the judicial powers have to remain distinct from one another; otherwise a nation's citizens are vulnerable to despotism. Sen mukaan lainsäädäntövalta, toimeenpanovalta ja tuomiovalta tulee erottaa toisistaan, muuten kansalaiset ovat alttiita mielivallalle.
 • jurisdiction
  The jurisdiction has now implemented 98.4% of EU directives into domestic law. Sen tuomiovalta on nyt saattanut 98,4 prosenttia EU:n direktiiveistä osaksi maan kansallista lainsäädäntöä. Secondly, the jurisdiction of the European Court of Human Rights is supranational. Toiseksi, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiovalta on ylikansallista. This means that, in such cases, in Sweden, for example, the jurisdiction is located in Sweden. Tämä tarkoittaa sitä, että tällaisissa tapauksissa, esimerkiksi Ruotsissa, tuomiovalta on Ruotsissa.
 • court
  us
  Secondly, the jurisdiction of the European Court of Human Rights is supranational. Toiseksi, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiovalta on ylikansallista. The competences of the European Court of Justice are undoubtedly a matter of considerable interest. Yhteisöjen tuomioistuimen tuomiovalta on epäilemättä merkittävä asia. Each court will have jurisdiction for the powers vested in it, as will the European Union, therefore, for the Court in Luxembourg. Kullakin tuomioistuimella on tuomiovalta sille osoitettujen valtuuksien osalta, aivan kuten Euroopan unionilla on siten Luxemburgin tuomioistuimen osalta.

Sanan tuomiovalta määritelmät

Esimerkit

 • Sopimus sisältää yksityiskohtaiset määräykset lähettäjä- ja vastaanottajavaltion oikeudesta harjoittaa tuomiovaltaa joukkojen ja siviilihenkilöstön jäseniin ja näiden huollettaviin nähden. (Hallituksen esitys 19/1997

Katso myös

Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja