TV-ohjelmatVaihtoautotReseptitBlogitTietovisatViihdeHoroskooppi

Sanan väitellä käännös suomi-englanti

 • debate
  us
  I shall not, however, debate the matter any further with you now. En kuitenkaan aio väitellä kanssanne pidempää. If we end up having the debate in those terms, it will lead absolutely nowhere. Jos alamme väitellä tästä aiheesta, se ei johda mihinkään. This is not the time for a debate on nuclear power except to say that it is the future. Nyt ei ole oikea aika väitellä ydinvoimasta, mutta on aika sanoa, että ydinvoimassa on tulevaisuutemme.
 • argue
  us
  We want a Commission with which we can argue. Haluamme komission, jonka kanssa voimme väitellä. We can argue about whether or not they could or should have been larger. Voimme väitellä siitä, olisivatko ne voineet tai olisiko niiden pitänyt olla laajempia. In any event, it is a pleasure to argue with you, when we are dealing with the real issue. Teidän kanssanne on joka tapauksessa ilo väitellä, kun puhe on oikeista asioista.
 • contendHowever, let us not contend with one another in this way. Ei kuitenkaan väitellä tällä tavoin. In this paper the author contends that no useful results can be obtained if this method is used.
 • discourse
  us
  The preacher gave us a long discourse on duty.
 • discuss
  us
  They therefore have no opportunity to discuss, debate or influence the decision makers. Heillä ei ole sen vuoksi mahdollisuutta keskustella tai väitellä päätöksentekijöiden kanssa tai vaikuttaa heihin. Then we can discuss scientific gaps in methods and the fact that it is perhaps a blunt instrument. Voimme toki väitellä metodien tieteellisistä puutteista ja siitä, että väline on kenties ”tylsä”. We are now awaiting the results of the various investigations that were discussed at that time in order to be able to debate the matter further. Odotamme nyt tuloksia niistä eri tutkimuksista, joista silloin keskusteltiin, jotta voisimme väitellä asiasta lisää.
 • dispute
  us
  I do not wish to dispute those charges here. En halua väitellä näistä syytteistä täällä. I do not feel that now is the time to argue about this, or to have a dispute over procedure. Nyt ei mielestäni ole oikea hetki väitellä tästä asiasta tai kiistellä menettelystä. One might argue over the odd square metre or other measurement, but in our view, the dispute does not concern vast areas. Neliömetreistä tai muista mitoista voidaan kyllä väitellä, mutta kiistassa ei ole mielestämme kyse laajoista alueista.

Sanan väitellä määritelmät

Esimerkit

 • Pertti ja Tommi väittelivät siitä kumpi oli ensin: muna vai kana.
 • Ideana on, että pari väittelee keskenään antamastani aiheesta.
 • Hyvä väittelijä väittelee aiheesta kuin aiheesta vastaan tai puolesta.
 • Matti Järvinen väittelee 14.5.2014 klo 12 Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa aiheesta x.
 • Anneli Lampi väitteli vuonna 1890 Helsingin yliopistossa.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja