ViihdeBlogitTV-ohjelmatVaihtoautotReseptitHoroskooppiTietovisat

Sanan vaatia käännös suomi-englanti

 • demand
  us
  It should demand no less of itself. Sen pitäisi vaatia itseltään samaa. We have a duty to be demanding. Meillä on velvollisuus vaatia. What are we demanding of workers? Emme voi vaatia työntekijöiltä kohtuuttomia.
 • require
  us
  We cannot require it to do so. Me emme voi vaatia sitä tekemään niin. Some of these actions may require changes in legislation. Osa näistä toimista saattaa vaatia muutoksia lainsäädäntöön. They are not entitled to require that the data be corrected. Heillä ei ole oikeutta vaatia, että tiedot korjataan.
 • call for
  We should be honest here and call for its removal. Meidän pitäisi olla täällä rehellisiä ja vaatia sen poistamista. It is a logical step to call for new rules and measures. On johdonmukaista vaatia uusia määräyksiä ja toimenpiteitä. I should like to echo the words of Mrs Theato and call for speed. Haluan yhtyä jäsen Theaton sanoihin ja vaatia nopeutta.
 • insist
  us
  It is our right to insist and we do so. Meillä on oikeus vaatia, ja sen me teemme. The European Union should insist on this. Euroopan unionin pitäisi vaatia tätä. Mrs Korhola made a point of insisting on that. Jäsen Korhola on jaksanut vaatia sitä sinnikkäästi.
 • claim
  us
  Who are we then to claim the opposite? Kuinka me sitten voisimme vaatia päinvastaista? Parliament can claim an ownership of the idea. Parlamentti voi vaatia idean omistusoikeutta itselleen. As such I cannot claim all the credit for this report. Näin ollen en voi vaatia itselleni kaikkea kunniaa tästä mietinnöstä.
 • necessitate
  The early departure of her plane necessitated her waking up at 4 a.m
 • need
  us
  As consumers we need something better than this. Kuluttajina meillä on oikeus vaatia parempaa. You have not allowed regulations to be imposed when they were needed. Ette ole halunneet vaatia sääntelyä silloin, kun se olisi ollut tarpeen. We need and are entitled to expect clarity in discussing things like this. Tämänkaltaisista asioista keskusteltaessa tarvitaan selkeyttä, jota meillä on myös oikeus vaatia.
 • accost
  us
 • call
  us
  We cannot be called upon to do everything. Meitä ei voi vaatia tekemään kaikkea. We should be honest here and call for its removal. Meidän pitäisi olla täällä rehellisiä ja vaatia sen poistamista. That is exactly what I want to call on Parliament to do. Juuri tätä haluankin vaatia parlamentilta.
 • exact
  us
  That is exactly what I want to call on Parliament to do. Juuri tätä haluankin vaatia parlamentilta. It is therefore up to the citizens of Europe to exact more democracy. Tämän vuoksi Euroopan kansalaisten pitäisi vaatia lisää demokratiaa. However, it is not the task of the European Parliament to bid a sad farewell to common sense, but to demand it and to exact retribution when it is ignored. Euroopan parlamentin tehtävä ei kuitenkaan ole hyvästellä haikeana järkevyyttä, vaan vaatia sitä ja rankaista sen hylkäämisestä.
 • govern
  us
  We have to demand that governments really do keep the international agreements. Meidän pitää vaatia hallituksia todella täyttämään kansainväliset sitoumuksensa. But such a signal must also be demanded from the Heads of States and Governments. Sellainen signaali täytyy tosin nyt vaatia myös valtion- ja hallitusten päämiehiltä. An added benefit is that the national parliaments can bring their governments to book. Lisäetuna on myös se, että kansalliset parlamentit voivat vaatia hallituksensa vastuuseen.
 • lay claim
  Will countries like Russia or the Ukraine in future be able to lay claim to membership? Voivatko Venäjän ja Ukrainan kaltaiset maat vaatia jäsenyyttä? You and your colleagues, Mr Prime Minister, can lay claim to a remarkable series of achievements. Arvoisa pääministeri, te ja kolleganne voitte vaatia nimiinne huomattavan määrän saavutuksia. However, it has stayed the course and may possibly lay claim to a place in the Europe of 2010 or that of 2020. Ajatus on kuitenkin kulkenut eteenpäin ja sen voidaan mahdollisesti vaatia toteutuvan vuoden 2010 tai 2020 Euroopassa.
 • push
  us
  I will also push to reduce red tape. Aion myös vaatia byrokratian vähentämistä. The Commission is not pushing for anything. Komissio ei aio vaatia mitään. We should not push for harmonisation in all areas at any price. Meidän ei pidä vaatia yhdenmukaistamista kaikilla aloilla seuraamuksista riippumatta.
 • stipulate
 • take
  us
  I would like to urge you too to take swift action. Haluan myös vaatia teiltä, että asialle tehdään nyt jotakin pikaisesti. It would be wrong to demand that producers should take greater risks. Olisi väärin vaatia kollegoilta tuotantoa ja entistä suurempien riskien ottamista. Discussions and negotiations on others may take longer than anticipated. Keskustelut ja neuvottelut joistakin toisista kysymyksistä saattavat vaatia suunniteltua pidemmän ajan.
 • urge
  us
  I would like to urge you too to take swift action. Haluan myös vaatia teiltä, että asialle tehdään nyt jotakin pikaisesti. We must therefore urge them to apply the provisions correctly. Meidän täytyykin yhdessä vaatia jäsenvaltioita huolehtimaan määräysten asianmukaisesta soveltamisesta. We could also strongly urge that a neutral African military force be set up. Voimme myös vaatia tarmokkaasti afrikkalaisen välittävän osapuolen perustamista, mutta kenen toimesta se saatetaan kokoon?
 • vindicate
  to vindicate someones honorto vindicate a right, claim or titleto vindicate the rights of labor movement in developing countries

Sanan vaatia määritelmät

Esimerkit

 • Vaadin saada tietää.
 • Mitä ohjelman asennus vaatii?
 • Vaatii rohkeutta uskaltautua mukaan.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja