Auto1.fi vaihtoautot Blogit.fi blogilista Nauris.fi Telsu.fi tv-opas Testeri.fi tietovisa Horoskooppi

Sanan vaikka käännös suomi-englanti

 • although
  us
  Although good, they are clearly inadequate. Vaikka ne ovat hyviä, ne ovat selvästi riittämättömiä. No, it is not 'failure' - although it could be. Ei, se ei ole "epäonnistuminen" - vaikka niin voisi olla. Although time is short, it is still on our side. Vaikka aikaa on vähän, se on yhä puolellamme.
 • even though
  It is not there, even though it ought to be. Se ei ole siellä, vaikka sen kuuluisi olla siellä. I can say this even though I sit at this end of the table. Voin sanoa tämän, vaikka istunkin tällä puolella pöytää. I, for my part, do, however, even though I have amended it. Minä kuitenkin kannatan ehdotusta, vaikka olenkin tehnyt siihen muutoksia.
 • though
  us
  It is not there, even though it ought to be. Se ei ole siellä, vaikka sen kuuluisi olla siellä. That is progress of some sort, small though it may be. Se on jonkinasteista edistystä, vaikka se olisikin pientä. These, though not perfect, point in the right direction. Vaikka ne eivät olekaan täydellisiä, ne ovat oikeansuuntaisia.
 • albeit
  us
  But the debate is very important, albeit inadequate. Asian käsittely on kuitenkin erittäin tärkeää, vaikka se on puutteellista. The committee has now changed this, albeit informally. Valiokunta muutti sitä nyt, sanotaan nyt vaikka epävirallisesti. Nevertheless, I support it, albeit with some misgivings. Annan sille kaikesta huolimatta tukeni, vaikka minulla onkin siitä joitain pahoja aavistuksia.
 • even if
  Even if it were the right way to go. Vaikka se olisikin oikea suunta. Even if you had only alluded to this ... Vaikka olisitte vain vihjannut näin They will not opt out even if they could. He eivät valitse opt out -vaihtoehtoa, vaikka voisivatkin.
 • notwithstanding
  us
  Mr President, Mrs Lehtomäki, I note that, notwithstanding talk of the medium term, we are now in the short term. Arvoisa puhemies, arvoisa puheenjohtaja Lehtomäki, huomautan, että vaikka puhuttekin keskipitkästä aikavälistä, toimia tarvitaan lyhyellä aikavälillä. Notwithstanding our support for the commencement of negotiations with Turkey, Mr Gül’s recent actions are unacceptable. Vaikka kannatammekin jäsenyysneuvottelujen aloittamista Turkin kanssa, emme hyväksy ulkoministeri Gülin äskettäisiä toimia. We would simply remind the House that the agricultural guideline still applies, the ceiling decided at Berlin notwithstanding. Haluamme vain muistuttaa, että maatalouden suuntaviivat ovat edelleen voimassa, vaikka menoille onkin vastedes Berliinissä määritelty katto.
 • though; () even if
 • while
  us
  While it is technical, it is also very real. Vaikka mietintö on tekninen, se on myös hyvin todellinen. While this work is important, it is not enough. Vaikka tämä työ on tärkeää, se ei riitä. While I would like to help, I am afraid I cannot. Vaikka haluaisin auttaa, olen pahoillani, mutta en voi.
 • AS
  us
  They can set the bar as high as they like. Se voi esittää vaikka kuinka suuria vaatimuksia. Let me offer my own region as an example. Ajatellaanpa vaikka minun kotiseutuani. This is not a problem, as many seem to think. Tämä ei sinänsä ole ongelma, vaikka monet vaikuttavat ajattelevan niin.
 • despite
  us
  You must submit papers despite being busy. Teidän on toimitettava papereita, vaikka olette kiireisiä. I have not seen any, despite reading them all. En nähnyt sitä, vaikka luin kaikki ehdotukset. I did so despite being a supporter of gender equality. Tein niin, vaikka kannatan sukupuolten tasa-arvoa.
 • even
  us
  Even if it were the right way to go. Vaikka se olisikin oikea suunta. Even if you had only alluded to this ... Vaikka olisitte vain vihjannut näin They will not opt out even if they could. He eivät valitse opt out -vaihtoehtoa, vaikka voisivatkin.
 • eventhough
 • whilst
  us
  Whilst I express my support, one thing still puzzles me. Vaikka ilmaisenkin tukeni, yksi asia hämmästyttää minua edelleen. Whilst not perfect, this regulation does address a very important issue. Vaikka asetus ei ole täydellinen, siinä käsitellään hyvin tärkeää asiaa. Whilst the situation in Iraq remains tense and dangerous, it has improved. Vaikka Irakin tilanne jatkuukin edelleen kireänä ja vaarallisena, se on kuitenkin parantunut.

Sanan vaikka määritelmät

 • esimerkiksi
 • siitä huolimatta, että (''ilmaisee päälauseen asian tapahtuvan sivulauseen tapahtumasta huolimatta''

Esimerkit

 • Syö vaikka puuroa.
 • Menen kouluun, vaikka en halua. (lauseen indikatiivi ilmaisee päälauseen asian tapahtuvan todellisuudesta huolimatta
 • Menen kouluun, vaikka en haluaisi. (lauseen konditionaali ilmaisee päälauseen asian tapahtuvan myös mahdollisesta todellisuudesta huolimatta
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja