ReseptitTietovisatTV-ohjelmatBlogitHoroskooppiVaihtoautotNauris.fi

Sanan yleinen käännös suomi-englanti

 • common
  us
  It is that very common position. . (EN) Se on tuo hyvin yleinen asenne. Common system of VAT (standard rate) 9.Yhteinen alv-järjestelmä (yleinen verokanta) Does "common" really mean "unilateral"? Tarkoittaako "yleinen" todellakin "yksipuolista"?
 • frequent
  Deaths are caused far too frequently in this way. Tämä veneenrotiskojen sangria on liian yleinen. Sadly, trafficking in women is also a familiar and frequent phenomenon. Valitettavasti myös naiskauppa on yleinen ja toistuva ilmiö. Lack of transparency was also a frequent subject of complaints leading to an enquiry. Avoimuuden puute oli myös yleinen kanteiden aihe, joka johti tutkintaan.
 • general
  us
  This is, so to say, the general line. Se on, niin sanoakseni yleinen linja. General product safety - BSE tests Yleinen tuoteturvallisuus - BSE-testit It can be of a global and general nature. Vero voi olla luonteeltaan maailmanlaajuinen ja yleinen.
 • universal
  us
  It is vital to ensure universal access to high quality public services. On erittäin tärkeää varmistaa laadukkaiden julkisten palvelujen yleinen saatavuus. - ensure fair and universal distribution of anti-epidemic products; - varmistamaan epidemiassa tarvittavien tuotteiden oikeudenmukainen ja yleinen jakelu, In Geneva, the universal periodic review process is beginning. Genevessä on alkamassa yleinen määräaikaisarviointi.
 • abstract
  He was wholly abstracted by other objects.He abstracted out the square root function.
 • base
  us
  A general link between databases would suffice. Yleinen tietokantojen välinen linkki olisi riittävä. This is a commonly held and broad-based concern. Kyseessä on yleinen ja laaja-alainen huolenaihe. The problem is the overall pressure on ecosystems and the natural resource base. Ongelmana on yleinen ekosysteemeihin ja luonnonvaroihin kohdistuva kuormitus.
 • generalized
  The generalized formula applies to all cases, the specialized one only works on simple problems.
 • generic
  us
  Generic 'integration' is not enough. Yleinen "kotouttaminen" ei riitä. Similarly, no one would reasonably state that a general and generic increase in working hours would be viable or effective. Ei myöskään ole järkeenkäypää väittää, että työajan yleinen pidentäminen olisi kannattavaa tai tehokasta. The generic approach of coordinating policies, which the Commission seems to regard as a magic economic cure-all, will not work. Yleinen politiikan koordinointi, jota komissio pitää talouden ihmelääkkeenä, ei toimi.
 • public
  us
  Of course stability is a public good! Totta kai vakaus on yleinen etu! We have created the term 'public service' . Olemme luoneet käsitteen " julkinen palvelu" tai " yleinen palvelu" . It is of much wider public concern. Se on paljon laajempi yleinen kysymys.
 • pure
  us
  The general opinion is that the declaration is important enough to be added. It was purely and simply omitted. Tämä on niin tärkeä julkilausuma, että se kannattaa mainita, tämä on yleinen mielipide; kohta oli yksinkertaisesti unohtunut tekstistä. As the disease is not endemic in the EU, the selection of the appropriate vaccine strain would be a pure lottery. Koska tauti ei ole yleinen EU:ssa, sopivan rokotteen valinnan voisi yhtä hyvin arpoa. That idea is pure madness!
 • usual
  us
  As you must of course be aware, this is not our usual practice. Tietenkään tämä ei ole yleinen käytäntö, ja te tiedätte sen. Well, I ask UK voters what they think of the EU and the usual answer is 'I do not think we should join'. Siispä minä kysyn Yhdistyneen kuningaskunnan äänestäjiltä, mitä he ajattelevat EU:sta, ja yleinen vastaus on: "Mielestäni meidän ei pitäisi liittyä". Paragraphs 2 and 3 of the report put forward the usual standpoint expressed in Parliament that lower taxation on labour is a foolproof way to achieve increased employment. Mietinnössä esitetään parlamentissa vallitseva yleinen käsitys (2 ja 3 kohdat), jonka mukaan työvoiman alhaisempi verotus lisää suoraan työllisyyttä.
 • widely) distributed
 • widespread
  In this Chamber, there is widespread satisfaction. Tässä täysistunnossa vallitsee yleinen tyytyväisyys. Rape is a widespread, systematic and organised practice. Raiskaukset ovat yleinen, järjestelmällinen ja organisoitu käytäntö. Finding a loophole in every law is a widespread human weakness. Porsaanreiän etsiminen joka laista on yleinen inhimillinen heikkous.
 • across the board
  There has to be agreement across the board, and we are working on this. On saatava aikaan yleinen sopimus, ja työskentelemme asian hyväksi. The GSP, or its worth, is not going to be there for ever, as tariffs go down across the board. Yleinen tullietuusjärjestelmä, tai sen hyöty, ei ole ikuisesti käytettävissämme, kun tariffit laskevat yleisesti. In Wales, my own nation, and indeed the whole of the UK, there is a problem in encouraging the acquisition of language skills across the board. Kielitaidon hankintaan kannustaminen on yleinen ongelma omalla kotialueellani Walesissa ja itse asiassa koko Yhdistyneessä kuningaskunnassa.
 • across-the-board
  That "the across-the-board return to economic growth means that we can do things today which were impossible yesterday" ? Että yleinen kasvusuunnan muutos antaa nykyisin mahdollisuudet siihen, mikä oli ennen mahdotonta? We might rejoice at the juxtaposition of a general, across-the-board objective with vertical objectives which are centred on particular areas, almost as if they were sticking plasters. Voimme olla tyytyväisiä siitä, että yleinen laaja-alainen tavoite on rinnastettu vertikaalisiin tavoitteisiin, jotka on kohdistettu alueisiin aivan kuin haavoja parantavat laastarit. Hezbollah has many parliamentarians and civil activists, and an across-the-board fight against all parts of the organisation will not solve the complex situation involving its status in Lebanon. Hizbollahilla on paljon kansanedustajia ja kansalaisaktivisteja, ja yleinen taistelu järjestön kaikkia osia vastaan ei ratkaise monimutkaista tilannetta, joka liittyy sen asemaan Libanonissa.
 • governmental
  The Union's policy on the matter is under intense scrutiny and non-governmental organisations and public opinion expect tangible results. Asiaa koskevia unionin toimintalinjoja tarkkaillaan tiiviisti, ja kansalaisjärjestöt sekä yleinen mielipide odottavat konkreettisia tuloksia.
 • national
  us
  We must win over national public opinion. Meidän on voitettava puolellemme kansallinen yleinen mielipide. The overall national budget for the scheme is EUR 66 million. Suunnitelman yleinen kansallinen talousarvio on 66 miljoonaa euroa. The general interpretation is, in fact, that ethnic affiliation embraces nationality. Yleinen tulkinta on todellakin se, että etniseen ryhmään kuuluminen kattaa kansallisuuden.
 • overall
  us
  This must be the overall goal. Tämän on oltava yleinen tavoite. The overall absorption rate is 17.95%. Yleinen käyttöaste on 17,95 prosenttia. Overall consistency has improved as a result. Tämän ansiosta yleinen yhdenmukaisuus on lisääntynyt.
 • rife
  us
  Corruption was rife, and the country was mercilessly plundered. Korruptio ja maan ryöstely ovat yleinen käytäntö maassa. Unfortunately, this problem is rife and it affects every community. Tämä ongelma on kuitenkin valitettavasti yleinen ja se koskee kaikkia yhteisöjä. The problem of precarious work is rife among women, especially in the services sector and agriculture, and effective measures are urgently needed to change this situation. Epävarmojen työsuhteiden ongelma on yleinen naisten parissa, erityisesti palvelualalla ja maataloudessa, ja tarvitaan kiireesti tehokkaita toimenpiteitä tilanteen muuttamiseksi.
 • societal
  In general this report and our White Paper agree that the general orientation of physical education does not necessarily correspond to today's societal needs. Tässä mietinnössä ja valkoisessa kirjassamme ollaan yleisesti yhtä mieltä siitä, ettei yleinen liikunnanopetus välttämättä vastaa nykyajan yhteiskunnallisia tarpeita.
 • vulgar
  us
 • widely (distributed)

Esimerkit

 • ~ äänioikeus
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja