ReseptitBlogitViihdeTV-ohjelmatHoroskooppiVaihtoautotTietovisat

Sanan oikea käännös suomi-ranska

 • bon
  C'est le bon signal au bon moment. Se on oikea viesti oikeaan aikaan. Eh bien, si ce jugement était bon il y a un an, il est toujours bon aujourd’hui. No niin, jos arvio oli oikea vuosi sitten, se on oikea vielä tänäänkin. Il est bon d' appliquer une politique des petits pas. Vaiheittain eteneminen on oikea ratkaisu.
 • correctL'idée maîtresse du rapport est parfaitement correcte. Peruslähestymistapa on aivan oikea. L'approche de la Commission est correcte. Komission lähestymistapa on oikea. En principe, cette approche est correcte. Tämä lähestymistapa on periaatteessa oikea.
 • droit
  J'espère aussi que les droits de l'homme seront acceptés en dehors de l'Europe. Vastakohtaispäätelmä on joka tapauksessa oikea. L'instrument à la hauteur de cette tâche est le droit pénal. Rikoslainsäädäntö on tässä yhteydessä oikea väline. Tant la gauche que la droite existent dans le système démocratique. Demokraattisessa järjestelmässä on vasen ja oikea.
 • droite
  Tant la gauche que la droite existent dans le système démocratique. Demokraattisessa järjestelmässä on vasen ja oikea.
 • vrai
  Les vrais chiffres dépassent de plus de trois fois ce montant. Oikea luku on enemmän kuin kolme kertaa tuo luku. Aujourd'hui, l'Iraq dispose d'un vrai Parlement et d'une Constitution entièrement laïque. Irakilla on nyt oikea parlamentti ja täysin maallinen perustuslaki. À vrai dire, nous avons échoué, mais c’est tout de même un pas dans la bonne direction. Itse asiassa olemme epäonnistuneet, mutta suunta on kuitenkin oikea.
 • juste
  Cette décision est sage et juste. Tämä on järkevä ja oikea päätös. Sa conclusion est tout à fait juste. Hänen loppupäätelmänsä on aivan oikea. Est-ce là une conception juste de la coopération européenne? Onko tämä oikea käsitys EU-tason yhteistyöstä?
 • approprié
  Il me semble que "approprié" devrait remplacer "10 %". Oikea sanamuoto on siis "asianmukaisen osan" eikä "10 prosenttia". "Rapide" n'est vraiment pas le terme approprié. "Nopea" ei todellakaan ole oikea sana. Aucune de ces approches ne serait appropriée. Kumpikaan tapa ei olisi oikea.
 • authentique
  Il peut être la source d'une authentique dynamique s'il se fonde sur une véritable tolérance mutuelle. Siitä voi tulla oikea voiman lähde, jos se perustuu todelliseen vastavuoroiseen suvaitsevaisuuteen. Il en a désormais fini avec cette terrible période et dispose d’une belle occasion de fonder un véritable pays, jouissant d’une authentique perspective d’adhésion à notre famille européenne. Se on nyt selvinnyt tästä kauheasta ajanjaksosta, ja sillä on selkeä mahdollisuus luoda oikea valtio, jolla on tosiasiallinen mahdollisuus liittyä eurooppalaiseen perheeseemme.
 • bien
  Eh bien, si ce jugement était bon il y a un an, il est toujours bon aujourd’hui. No niin, jos arvio oli oikea vuosi sitten, se on oikea vielä tänäänkin. Bien sûr, nous devons encore trouver la source. Toki meidän täytyy löytää oikea tartunnan lähde. Les écoles sont bien placées pour combler le "fossé numérique". Koulut ovat oikea paikka sillan rakentamiseksi digitaalisen kuilun yli.
 • bonne
  Non, ce n'était pas la bonne méthode. Ei, kyseessä ei ollut oikea menetelmä. Je pense que c'est la bonne politique. Tämä on mielestäni oikea toimintatapa. Laquelle de ces deux opinions est la bonne? Kumpi näistä kannoista on oikea?
 • correcteL'idée maîtresse du rapport est parfaitement correcte. Peruslähestymistapa on aivan oikea. L'approche de la Commission est correcte. Komission lähestymistapa on oikea. En principe, cette approche est correcte. Tämä lähestymistapa on periaatteessa oikea.
 • dextre
 • exact
  L'association de ces deux éléments est exactement la démarche appropriée. Näiden kahden asian yhdistäminen on juuri oikea toimintatapa. Le nombre exact est probablement bien plus élevé et par conséquent un secret d'État. Oikea luku on todennäköisesti paljon korkeampi ja näin ollen valtionsalaisuus. Pour l'heure, l'action politique concernant l'Irak se passe à New York et c'est exactement là qu'elle doit se passer. Tällä hetkellä Irakia koskevasta poliittisesta toiminnasta päätetään New Yorkissa, ja se on juuri oikea osoite.
 • propre
  L'importance et la pertinence du plan SET ne se limitent cependant pas simplement au fait qu'il nous garantit une énergie plus propre. SET-suunnitelma ei ole kuitenkaan pelkästään tärkeä ja oikea vaihtoehto, vaan sillä turvaamme itsellemme puhtaampaa energiaa. En outre, le Parlement européen aurait renforcé sa légitimité, en montrant qu'il n'était pas seul à décider des rémunérations versées à ses propres membres. Pidättäydyin äänestämästä Rothleyn mietinnöstä, koska nyt ei ole mielestäni oikea hetki hyväksyä sitä, kuten olin hartaasti toivonut. J'ai l'intime conviction, et je me fonde sur ma propre expérience dans un certain nombre de pays, que c'est ainsi que nous rassurerons l'opinion publique. Olen täysin vakuuttunut siitä, että tämä on useissa maissa keräämäni kokemukseni perusteella oikea tapa palauttaa kansalaisten luottamus.

Sanan oikea määritelmät

Esimerkit

 • Vastaus oli oikea.
 • Teko oli oikea.
 • Kirjoittaessani pidän kynää oikeassa kädessä.
 • Onko nyt oikea aika mennä vieraisille?
 • Kyllä sen sitten huomaa, kun oikea on löytynyt.
 • Onko tämä oikea koko?
 • Hän on oikea vanha jäärä.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja