HoroskooppiTV-ohjelmatViihdeBlogitVaihtoautotReseptitTietovisat

Sanan tehtävä käännös suomi-ruotsi

 • uppdragen
  Det tycks mig vara ett föga avundsvärd uppdrag.Ei mikään kadehdittava tehtävä. En högsta domstol med ett uppdrag är tyranni.Korkein oikeusaste, jolla on tehtävä, on sortoa. Uppdrag som anförtrotts en ledamot: se protokolletJäsenelle uskottu tehtävä: ks. pöytäkirja
 • uppgiften
  Parlamentet står inför en viktig uppgift.Parlamentilla on edessään tärkeä tehtävä. Det är det som är allas vår uppgift.Tämä tehtävä meitä kaikkia odottaa. En enorm uppgift ligger alltså framför oss.Näin ollen meillä on edessämme valtava tehtävä.
 • ärendeett
  Detta måste göras som ett brådskande ärende.Tämä on tehtävä kiireellisesti. Detta är ett ärende för behöriga nationella myndigheter.Tämä on toimivaltaisten kansallisten viranomaisten tehtävä. Vad gäller detta ärende - jag vet det - är kommissionens uppgift inte lätt.Komission tehtävä ei siis ole olen tästä tietoinen tässä yhteydessä helppo.
 • åliggandeett
 • anställningen
  Olaglig anställning måste bestraffas och förbjudas i alla medlemsstater.Pimeä työ on tehtävä rangaistavaksi ja kiellettävä kaikissa jäsenvaltioissa. Beslut om anställning bör framför allt fattas på grundval av de kvalifikationer och den kompetens som kvinnor har förvärvat genom lämplig utbildning.Työllisyyttä koskevat päätökset on tehtävä ennen kaikkea naisten asianmukaisella koulutuksella hankkiman pätevyyden ja kompetenssin perusteella. Eftersom brottslingen i fråga kunde återvända till betald anställning i Belgien och utnyttjade situationen måste vi göra allt vi kan för att undvika att något sådant inträffar igen.Koska kyseinen rikoksesta tuomittu onnistui palaamaan palkkatyöhön Belgiassa ja käytti tilaisuutta hyväkseen, meidän on tehtävä kaikkemme, jottei näin enää tapahtuisi.
 • bestämmelseen
  Det är medlemsstaternas uppgift att införa rätt slags bestämmelser.On jäsenvaltioiden tehtävä antaa oikeanlaiset asetukset. Vi bör göra dessa bestämmelser och villkor mer kraftfulla och noga övervaka deras genomförande.Meidän olisi tehtävä näistä lausekkeista ja ehdollisuusmekanismeista vankemmat ja seurattava tarkemmin niiden täytäntöönpanoa. För dessa garantier måste klara bestämmelser tas fram - i meddelandet är de alltför allmänt hållna.Näistä takuista on tehtävä selkeät järjestelyt, ne on esitetty tiedonannossa aivan liian yleisesti.
 • förrättningen
 • funktionen
  Den myndigheten har dock endast en rådgivande funktion.Sillä on kuitenkin vain neuvoa-antava tehtävä. Europeiskt stöd kan på sin höjd ha en kompletterande funktion.Eurooppalaisilla tuilla voi olla korkeintaan täydentävä tehtävä. Sammanfattningsvis fyller ombudsmannen en mycket viktig funktion.Yhteenvetona haluaisin sanoa, että oikeusasiamiehen tehtävä on erittäin tärkeä.
 • jobbett
  Vi måste nu göra det bästa av ett dåligt jobb.Meidän on nyt tehtävä, mitä enää on tehtävissä. Människorna i landet måste göra sitt jobb själva.Kansalaisten on tehtävä työnsä itse. Det har inte varit lätt men de har gjort ett fantastiskt jobb och förtjänar all respekt.Tehtävä ei ollut helppo. He ovat saaneet aikaan ihmeitä, ja arvostan heidän työtään.
 • kallett
  Förebyggande av våld mot kvinnor måste vara ett kall för oss alla.Naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisen on oltava meidän kaikkien yhteinen tehtävä. Har dessa medlemsstater ett större kall och ett större ansvar än exempelvis de nya medlemsstaterna i Europeiska unionen?Onko näillä valtioilla tärkeämpi tehtävä ja suurempi vastuu kuin esimerkiksi Euroopan unionin uusilla jäsenvaltioilla? Det kan bli tämligen kallt under vinterhalvåret.
 • läxaen
  För det tredje måste vi göra vår läxa.Kolmanneksi meidän on tehtävä läksymme. Grekland måste naturligtvis också göra sin läxa.Tietenkin myös Kreikan on tehtävä kotitehtävänsä. Naturligtvis måste alla länder göra sin läxa.Kaikkien maiden on tietysti tehtävä läksynsä.
 • mandat
  EBRD har ett mandat av politisk art.EBRD:llä on poliittinen tehtävä. Det är i vilket fall det mandat de fått.Tämä on ainakin se tehtävä, joka heille on annettu. Ett mandat för att försöka åstadkomma fred i landet.Tämä tehtävä on tuoda kansalle rauha.
 • övningsuppgift
 • platsen
  Vi måste bereda plats för detta under 2005.Meidän on tehtävä sille tilaa vuonna 2005. Herr ordförande! Två klargöranden är dock på sin plats här.Arvoisa puhemies, tähän on kuitenkin tehtävä kaksi tärkeää täsmennystä. I de flesta fall måste detta ske genom ett besök på plats.Useimmissa tapauksissa tarkastus on tehtävä käymällä paikan päällä.
 • problemett
  Vad kan vi göra för att undvika de här problemen?Mitä meidän on tehtävä välttääksemme näitä ongelmia? Vi måste arbeta tillsammans för att övervinna våra problem.Meidän on tehtävä yhteistyötä ongelmiemme ratkaisemiseksi. Vi måste därför samarbeta för att lösa problemet.Tämän vuoksi meidän on tehtävä yhteistyötä ongelman ratkaisemiseksi.
 • pusselett
  Jag köpte ett nytt pussel i dag.Vilket pussel detta brott är, tänkte han.
 • rollen
  Det har en särskild social roll.Sillä on erityinen yhteiskunnallinen tehtävä. Här har OECD en roll att spela.Tässä OECD:llä on tehtävä toteutettavana. Det är en otacksam och svår roll.Se on epäkiitollinen ja vaikea tehtävä.
 • saken
  I sak är förslaget ganska klart.Edessämme oleva tehtävä on todellakin selkeä. Vi måste nu göra samma sak med flygplan.Nyt meidän on tehtävä samoin ilma-alusten kanssa. Samma sak gäller även i detta fall.Näin on tehtävä myös tässä tapauksessa.
 • ställningen
  Att ta ställning till denna typ av fråga tillkommer medlemsländerna.On jäsenvaltioiden tehtävä ottaa kantaa tämäntyyppisiin asioihin. I kväll har Europaparlamentet en ansvarsfull ställning.Tänä iltana Euroopan parlamentilla on vastuullinen tehtävä. Jag menar därför att EU klart bör ta ställning i den här frågan.Siksi katsonkin, että EU:n on tehtävä selkeitä sitoumuksia tässä kysymyksessä.
 • sysslaen
 • tjänsten
  De gör oss en tjänst genom att leva där under dessa svåra förhållanden, och vi måste återgälda den tjänsten.He tekevät meille palveluksen asuessaan syrjässä vaikeissa olosuhteissa, ja meidän on tehtävä heille vastapalvelus. Å andra sidan spelar de kommersiella radio- och tv-bolag som krävs för att tillhandahålla en offentlig tjänst också en viktig roll.Toisaalta kaupallisilla lähetystoiminnan harjoittajilla, joiden on tarjottava julkista palvelua, on myös tärkeä tehtävä. Det är ingen uppgift för påven, det är en uppgift för Europeiska unionen, att ställa sina utrikesförbindelser, sina utvecklingsförbindelser i de mänskliga rättigheternas tjänst.Se ei ole paavin tehtävä, vaan on Euroopan unionin tehtävä edistää ulkosuhteissaan ja kehitysyhteistyösuhteissaan ihmisoikeuksia.

Sanan tehtävä määritelmät

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja