HoroskooppiNauris.fiBlogitReseptitTV-ohjelmatTietovisatVaihtoautot

Sanan oikea käännös suomi-saksa

 • richtig
  Und wenn dieses Urteil vor einem Jahr richtig war, so ist es auch heute noch richtig. No niin, jos arvio oli oikea vuosi sitten, se on oikea vielä tänäänkin. Herr Präsident, meine Damen und Herren, ist dies der richtige Platz und die richtige Zeit? Arvoisa puhemies, hyvät parlamentin jäsenet, onko tämä oikea paikka ja oikea aika? Der richtige Platz ist zwar dieses Parlament, aber der richtige Zeitpunkt, Frau Oomen, ist nicht jetzt. Parlamentti on kyllä oikea paikka, mutta vielä ei ole oikea aika, jäsen Oomen.
 • recht
  Er hat mit seinen Schlussfolgerungen vollkommen Recht. Hänen loppupäätelmänsä on aivan oikea. Sie, nicht wir, haben das Recht zu entscheiden, was für sie richtig ist. Heillä on oikeus valita, mikä on heille oikea toimintatapa - se ei kuulu meille. Der rechte Weg besteht eher in der Diversifizierung. Erilaisten käytäntöjen soveltaminen on sen sijaan oikea etenemistapa.
 • echt
  Kein echter Europäer und kein echter Demokrat kann guten Gewissens diese Kandidaten unterstützen. Kukaan oikea eurooppalainen ja oikea demokraatti ei voi hyvällä omallatunnolla kannattaa näitä ehdokkaita. Wir sollten die internationale Adoption durch ein echtes Gesetz regeln. Kansainvälisestä adoptiosta olisi säädettävä oikea laki. Die Öffentlichkeit, die Bürgerinnen und Bürger spüren, daß dies ein echtes Parlament ist. Yleinen mielipide ja kansalaiset käsittävät, että tämä on oikea parlamentti.
 • angemessen
  Es muss also "angemessener Teil " heißen und nicht "10 % ". Oikea sanamuoto on siis "asianmukaisen osan" eikä "10 prosenttia". Der vom Berichterstatter gewählte Ansatz ist angemessen. Esittelijän lähestymistapa on oikea. Dies ist keine angemessene Reaktion auf die Wirtschaftskrise. Tämä ei ole oikea vastaus talouskriisiin.
 • Rechtedie
  Der rechte Weg besteht eher in der Diversifizierung. Erilaisten käytäntöjen soveltaminen on sen sijaan oikea etenemistapa. Ob gleiche Rechte das richtige Ziel sind, vermag ich nicht zu sagen. En osaa sanoa, ovatko yhtäläiset oikeudet tässä asiassa oikea tavoite.
 • effektiv
  Derartige Prozesse sind gründlich und rechtzeitig zu planen und vorzubereiten und effektiv abzuwickeln. Tämä vaatii näiden prosessien etukäteissuunnittelua, oikea-aikaista valmistelua ja tehokasta hallintaa. Eine rechtzeitige und effektive handelsbezogene Unterstützung stellt eine unabdingbare Voraussetzung für die Stärkung des Handelspotenzials der AKP-Regionen dar. Oikea-aikainen ja tehokas kaupan kehittämiseksi annettava apu on ehdoton edellytys, jos halutaan lisätä AKT-maiden mahdollisuuksia käydä kauppaa. In erster Linie erfordert dies größere Anstrengungen, damit bereits zugesagte Förderungen rechtzeitig und effektiv verwendet werden. Tämä vaatii ensin suurempia ponnistuksia sen varmistamiseksi, että jo luvatut varat käytetään oikea-aikaisesti ja tehokkaasti.
 • eigen
  Die Lösung lautet nicht, sich von der EU abzuwenden, sondern sich Europa noch mehr zu Eigen zu machen. Oikea ratkaisu ei ole selän kääntäminen unionille vaan Euroopan ottaminen entistä tiukempaan syleilyyn. Ich finde die Idee der Kommission, ein eigenes Beihilferegime vorzulegen, im Prinzip in Ordnung, aber wir sollten das sehr sorgfältig prüfen. Mielestäni komission ajatus oman tukijärjestelmän laatimisesta on periaatteessa oikea, mutta meidän pitäisi tutkia se hyvin huolellisesti. Viele von uns glauben, dass dies nicht der richtige Weg ist, aber Sie haben die Entscheidung getroffen, Ihr eigenes Land etwas unterzuordnen, das wir gemeinsam behandeln müssen. Monet meistä katsovat, ettei tämä ole oikea tapa edetä, mutta olette päättäneet, että oman maanne toiminta riippuu asiasta, jota on tarkasteltava yhteisesti.
 • eigentlich
  Meines Erachtens ist es nicht die richtige Herangehensweise, nicht einmal, um sich für das einzusetzen, wofür man sich eigentlich einsetzen will. Minusta tämä ei ole oikea toimintatapa, ei edes oikea tapa edistää niitä asioita, joita halutaan edistää. Das ist der eigentliche Schlüssel, um den Zweck dieser Verordnung zu verstehen. Tämä on oikea tapa ymmärtää asetuksen tarkoitus. Eigentlich ist uns das misslungen, aber es ist dennoch ein Schritt in die richtige Richtung. Itse asiassa olemme epäonnistuneet, mutta suunta on kuitenkin oikea.
 • passend
  Deshalb war das jetzt nicht der passende Moment. Siksi tämä ei ollut oikea hetki.
 • real
  Hinter jedem steht ein reales, durch seine Erfahrung traumatisiertes Kind. Jokaisen kuvan takana on oikea lapsi, jolle tällaiset kokemukset ovat traumaattisia. Ich wünsche mir, ich wünsche mir so sehr, dass Sie mal in der Realität ankommen würden. Jeder von Ihnen, der schon einmal einen richtigen Job hatte, hebe die Hand! Toivon epätoivoisesti, että avaisitte silmänne todellisuudelle; ne teistä, joilla on ollut oikea työpaikka, nostakoot kätensä!
 • rechts
 • tatsächlich
  Diese Erklärung ist tatsächlich zutreffend. Tämä on tosiaankin oikea lausuma. Das kann aber doch tatsächlich nicht der Weg sein! Tämä ei voi kuitenkaan todellakaan olla se oikea tie! Vielleicht ist aber auch tatsächlich gerade mit Blick auf die Menschenrechte im Grunde genommen zur Zeit schon der Weg das Ziel. Ehkäpä varsinkin ihmisoikeuskysymyksissä oikea suunta todellakin riittää tämän hetken tavoitteeksi.
 • typisch
 • wahr
  Die wahre Zahl dürfte allerdings noch höher liegen. Oikea lukumäärä on epäilemättä suurempi. Die wahre Antwort auf die Migration ist Entwicklung und nichts anderes! Ainoa oikea ratkaisu muuttoliikkeeseen on kehitys. Liegt der wahre Grund nicht vielmehr darin, daß die Dienststellen der Kommission nicht in der Lage sind, diese Mittel vernünftig zu verwalten? Eikö oikea syy ole paremminkin se, että komission yksiköt eivät pysty hallitsemaan näitä varoja kunnolla?

Sanan oikea määritelmät

Esimerkit

 • Vastaus oli oikea.
 • Teko oli oikea.
 • Kirjoittaessani pidän kynää oikeassa kädessä.
 • Onko nyt oikea aika mennä vieraisille?
 • Kyllä sen sitten huomaa, kun oikea on löytynyt.
 • Onko tämä oikea koko?
 • Hän on oikea vanha jäärä.
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2019 Ilmainen Sanakirja