BlogitHoroskooppiTietovisatJääkiekon MMTV-ohjelmatVaihtoautotViihdeReseptit

Sanan ymmärtää käännös suomi-saksa

 • verstehen
  Man kann beide Seiten verstehen. Molempia osapuolia on helppo ymmärtää. Kann das irgendjemand verstehen? Kuinka kukaan voi ymmärtää tätä? Ich kann das wirklich nicht verstehen. En todellakaan voi ymmärtää tätä.
 • begreifen
  Sie begreifen es einfach nicht, oder? Ette taida ymmärtää, mitä se tarkoittaa? Das sollten auch Sie begreifen, denn das ist nicht schwer! Jopa teidän pitäisi ymmärtää tämä; se ei ole vaikeaa! Begreifen Sie doch endlich, daß Sie das nicht länger verbergen können! Koettakaa ymmärtää, ette voi sitä peittää!
 • erfassen
  Auch hier mussten die jeweiligen Akteure diese neuen Anforderungen erst einmal verstehen und vollständig erfassen. Tässäkin tapauksessa eri toimijoiden piti käyttää kaikki tarvittava aika, jotta näitä uusia vaatimuksia voitaisiin paremmin ymmärtää ja omaksua. Es fällt uns immer noch schwer, die aus dieser Situation entstandenen politischen Herausforderungen richtig zu erfassen. Meillä on edelleenkin ongelmia ymmärtää selkeästi tästä tilanteesta aiheutuvat poliittiset haasteet.
 • kapieren
 • den Eindruck habenDeshalb kann man leicht nachvollziehen, daß die Entwicklungsländer den Eindruck haben, die Politik der EU sei auch in anderen Bereichen durch die eigenen Interessen geprägt. Sen vuoksi ei ole vaikea ymmärtää, että kehitysmaat saavat sellaisen vaikutelman, että omat edut leimaavat voimakkaasti EU:n politiikkaa muilla alueilla.
 • einsehenAufgrund dieser Erfahrung müssen wir einsehen, warum es so wichtig ist, daß wir in diesem Bereich zusammenarbeiten. Näiden kokemusten pohjalta on meidän voitava ymmärtää, miksi on niin tärkeää, tehdä yhteistyötä tässä asiassa. Wenn die EU ihre eigenen Regeln einhält, müsste sie da nicht aufhören, vom Vertrag von Nizza auszugehen und einsehen, dass er zu Fall gekommen ist? Jos EU noudattaa omia sääntöjään, eikö EU:n pitäisi lopettaa Nizzan sopimukseen tehtävät viittaukset ja ymmärtää, että se on kumottu? Herr Prodi muß jedoch einsehen, daß er nicht Kommissionspräsident und gleichzeitig Parteichef in Italien sein kann. Prodin pitää kuitenkin ymmärtää, että hän ei voi olla komission puheenjohtaja ja pysyä samalla puoluejohtajana Italiassa.
 • empfangen
 • feststellen
  Erstaunlicherweise muss ich nun feststellen, dass sie auf Ersuchen der Konferenz der Präsidenten zurückgezogen wurde, was mir unbegreiflich ist. Olen hämmästynyt havaitessani, että kysymys vedettiin ilmeisesti pois puheenjohtajakokouksen pyynnöstä, enkä voi ymmärtää miksi. Zunächst fällt mir auf, dass in der Anfrage von 600 Millionen Euro als "Kosten der Reform " die Rede ist, und ich muss feststellen, dass das Parlament hier Gefahr läuft, einem Irrtum zu erliegen. Ensiksikin otan esille, että kysymyksessä annetaan ymmärtää uudistuksen maksavan 600 miljoonaa euroa, ja minun on sanottava, että parlamentti on saattanut tiedostamattaan erehtyä.
 • glauben
  Warum sollten wir die Türkei also in diesem Glauben belassen? Miksi sen siis olisi nyt annettava ymmärtää toisin? Ich hoffe, ich will glauben, dass der Rat dies versteht. Arvoisa neuvoston puheenjohtaja, toivon, että neuvosto ymmärtää tämän. Glauben Sie nicht, daß dies für die europäischen Bürger ziemlich schwer zu verstehen ist? Ettekö ole sitä mieltä, että Euroopan kansalaisten on jokseenkin vaikea ymmärtää sitä?
 • haben
  Wir haben vollstes Verständnis für dieses Anliegen. Komissio ymmärtää tämän huolen. Ich hoffe, die Mitglieder des Hauses haben dafür Verständnis. Toivon, että parlamentti ymmärtää tämän. Sie haben ein Recht darauf, alles besser zu verstehen. Kansalaisilla on oikeus ymmärtää asioita paremmin.
 • können
  Das können die Menschen nicht verstehen. Tätä kansalaiset eivät voi ymmärtää. Können mich auch die Nichtniederländer verstehen? Voivatko muutkin kuin hollantia puhuvat ymmärtää puheeni? Begreifen Sie doch endlich, daß Sie das nicht länger verbergen können! Koettakaa ymmärtää, ette voi sitä peittää!
 • sich auskennen in
 • sich bewusst werden erkennen realisieren

Sanan ymmärtää määritelmät

 • tajuta tai käsittää jokin teksti, puhe tai argumentti
 • suoda ymmärrystä, tajuta tekijän motiiveja ja sitä kautta suvaita tekoja (jollakin tasolla

Esimerkit

 • Kuvio on tietenkin paljon monimutkaisempi kuin Aspden antoi ymmärtää.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja