HoroskooppiTV-ohjelmatBlogitTietovisatReseptitViihdeVaihtoautot

Sanan ursprunglig käännös ruotsi-suomi

  • alkuperäinenSuhtaudun sitä paitsi myönteisesti siihen, että alkuperäinen esittelijä, kollegamme Schmitt, kielsi rohkeasti liittämästä nimeään tällaiseen harhaoppiin. Jag vill för övrigt hedra den ursprunglige föredragandens mod, vår kollega Schmitt, som vägrade låta sitt namn förknippas med den typen av avarter.Saamelaiset ovat alkuperäisiä Pohjolan asukkaita.
  • alku-
  • autoktoninen
  • koskematonPöydällä oli koskematon suklaarasia.Koskematon aarnimetsä on yhä neitseellisessä tilassa.Velvollisuutensa hoitaneiden kotonaan rauhallisesti asustavien elämän on koskematon.
  • kotoperäinenEsimerkiksi noin 45 % Kanariansaarilla asuvista lintulajeista esiintyy pelkästään näillä saarilla, eikä missään muualla maailmassa. Kun Suomen alueella ei ole yhtään täysyin kotoperäistä eli endeemistä lajia – lintua tai mitään muutakaan – Kanariansaarten pikkuruiseen pinta-alaan niitä mahtuu perästi 4000. Kanariansaaret eivät myöskään ole ainoita saaria, missä näkyy erikoisuuksia. Itse asiassa suurin osa maailman kotoperäisistä lajiesta elää saarilla.Bargum, Katja & Kokko, Hanna. Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä. WSOY. Helsinki. 2008. ISBN 978-951-0-34020-2: s. 92
  • peräisinMerestä löytynyt osa on peräisin turmakoneesta.Elohopea(II)nitraatin käyttö johti hattujen valmistajilla elohopeamyrkytykseen, mistä on peräisin sanonta ”hullu kuin hatuntekijä”.
  • tahratontahraton maine
  • turmeltumaton

Haussa juuri nyt

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2023 Ilmainen Sanakirja