BlogitHoroskooppiViihdeTietovisatReseptitVaihtoautotTV-ohjelmat

Sanan begreifen käännös saksa-suomi

 • käsittääEi tarvitse olla Einstein, että käsittää tämän. Um das zu begreifen, muss man nicht Einstein heißen. Tiibetin,Valko-Venäjän ja muiden ihmisoikeusongelmia on vaikea käsittää. Die Menschenrechtsprobleme in Tibet, Belarus und anderswo lassen sich schwer begreifen. Ymmärrän hyvin heitä, sillä voi tuskin käsittää sitä, mitä täällä tapahtuu. Ich kann sie alle durchaus verstehen, weil man es kaum begreifen kann, was hier passiert.
 • ymmärtääEtte taida ymmärtää, mitä se tarkoittaa? Sie begreifen es einfach nicht, oder? Jopa teidän pitäisi ymmärtää tämä; se ei ole vaikeaa! Das sollten auch Sie begreifen, denn das ist nicht schwer! Koettakaa ymmärtää, ette voi sitä peittää! Begreifen Sie doch endlich, daß Sie das nicht länger verbergen können!
 • tajutaNyt on jo aika tajuta, että tämä vaikuttava hengellinen menneisyys on osa inhimillistä kulttuuria. Es ist höchste Zeit, dass wir diese spirituelle Vergangenheit als Teil der menschlichen Kultur begreifen. Alamme vihdoin tajuta sen, kuinka viisasta olisi ollut kirjoittaa Maastrichtin sopimukseen energia-asioita käsittelevä luku. Wir beginnen nun zu begreifen, wie klug es gewesen wäre, ein Energiekapitel in den Maastricht-Vertrag zu aufzunehmen. Tosin ei olisi pelkästään vain liikennepoliitikkojen asia tajuta, että ilmatila, johon päämme yltävät, ei ole enää hahmotettavissa vain kansallisesti. Freilich müßten dafür nicht nur wir Verkehrspolitiker begreifen, daß der Luftraum, in dem wir unsere Köpfe recken, nicht mehr national zu begreifen ist.
 • älytä
 • bonjata
 • erottaaOn asioita, joiden vuoksi olemme erilaisia, mutta niiden ei tarvitse erottaa meitä, jos pystymme osoittamaan niiden suhteen suvaitsevaisuutta, kunnioitusta ja ymmärtämystä. Auch wenn uns manches unterscheidet, muss es uns doch nicht trennen, wenn wir in der Lage sind, die Unterschiede zu tolerieren, zu achten und zu begreifen. Syyrian hallitukselle olisi elintärkeää ymmärtää tarve erottaa väkivaltaa tai kapinaa lietsovat ihmiset niistä, jotka ajavat vain poliittisia muutoksia. Die syrische Regierung muss unbedingt begreifen, dass zwischen jenen zu unterscheiden ist, die Gewalt und Rebellion befürworten, und denjenigen, die einfach für politischen Wandel eintreten. Järki erottaa ihmisen eläimistä.
 • havaitaOn hieman myöhäistä havaita, että sen sijaan, että miekkoja miteltiin komission kanssa, olisi ollut parempi uhrata tämä energiamäärä siihen, että neuvosto saadaan ilmaisemaan kantansa. Es ist wohl etwas spät, um zu begreifen, daß es besser gewesen wäre, anstatt mit der Kommission die Klinge zu kreuzen, diese Energie aufzuwenden, um den Rat aus der Reserve zu locken. Pellolla havaitsin kolme kurkea ruokailemassa.Yritysmuotoa pohtiessani havaitsin osakeyhtiön parhaaksi.
 • hiffata
 • kässätä
 • oppiaYksi seikka, jonka ihmisten täytyy oppia, on että matematiikan lakeja ei voi vastustaa. Sie müssen endlich begreifen, daß man sich über die Gesetze der Mathematik nicht einfach hinwegsetzen kann. Meidän täytyy oppia hyväksymään, että ihmisten maahanmuutto ei ole väliaikaista ja että on kysymys miehistä, naisista ja lapsista, joilla on oikeus perhe-elämään. Wir müssen allmählich begreifen, daß Menschen nicht auf Zeit zuwandern, daß es um Männer, Frauen und Kinder geht, die ein Recht auf Familienleben haben. Opin nopeasti uusia kieliä.
 • osata
 • pidättää (2
 • saada selvääEn saa selvää tästä käsialasta.Saitko selvää, mitä hän huusi peräämme?Ei näin pienestä tekstistä saa vanhoilla silmillä selvää.
 • snaijata
 • tajuta (3
 • ymmärrys
 • ymmärtää (3
 • ymmärtäminenLaillisuusperiaatteen pysyvän aseman ymmärtäminen on olennaisen tärkeää. Es ist wichtig, die permanente Stellung der Rechtsstaatlichkeit zu begreifen. Päätöksemme merkitysvivahteiden ja heijastusvaikutusten ymmärtäminen ei ole todellakaan helppoa. Es ist beileibe nicht einfach, die Nuancen und Auswirkungen unserer Entscheidung zu begreifen. Kenties toisen maan tunteminen, tajuaminen ja ymmärtäminen voidaan kokea hyökkäykseksi läheisyysperiaatetta vastaan? Ist das Kennenlernen eines anderen Landes, das Verstehen und Begreifen dieses Landes, als ein Angriff auf das Subsidiaritätsprinzip zu sehen?

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja