TietovisatHoroskooppiVaihtoautotViihdeReseptitTV-ohjelmatBlogit

Sanan edistyksellinen käännös suomi-ruotsi

 • progressiv
  Kompromissen är därför inte ambitiös, utan progressiv.Kompromissi ei siis ole kunnianhimoinen vaan edistyksellinen. Kommissionen var här mycket progressiv och gjorde en insats med varaktig effekt.Komissio oli asiassa hyvin edistyksellinen, ja se sai aikaan jotain kestävää. Det beslutade att fortsätta med en koalition som är klart proeuropeisk, modern och progressiv.Se päätti jatkaa yhteenliittymällä, joka on selvästi Eurooppa-myönteinen, uudenaikainen ja edistyksellinen.
 • banbrytande
  Sud Aviation Caravelle på wikipedia: Caravelle är ett jetflygplan tillverkat i Frankrike som var banbrytande då det var det första jetdrivna flygplan med motorerna placerade i akterpartiet och inte i vingarna.
 • framstegsvänlig
  Sammanfattningsvis har betänkandet från Buitenweg inspirerats av en voluntaristisk och framstegsvänlig åtgärd som jag gett mitt stöd till.Johtopäätökseni on, että Buitenwegin mietintöä on innoittanut voluntaristinen ja edistyksellinen menettely, jota tuen. Om en medlemsstat är villig och tillräckligt framstegsvänlig för att vidta strängare åtgärder så borde den verkligen få lov att göra det.Jos jäsenvaltio haluaa ja on riittävän edistyksellinen määrätäkseen entistä sitovampia toimenpiteitä, sen pitäisi ilman muuta antaa niin tehdä. Vi fick en mycket framstegsvänlig dom i Bremen och Nordrhein-Westfalen, men led sedan ett svårt bakslag i och med EG-domstolens Kalankedom.Meillä oli erittäin edistyksellinen tuomioistuimen päätös Bremenistä ja Nordrhein-Westfalenista, joka sitten kärsi karvaan takaiskun Euroopan yhteisöjen tuomioistuimen Kalanke-päätöksen myötä.

Sanan edistyksellinen määritelmät

 • sellainen, joka tai mikä edustaa edistystä; poliittisesti sellainen, joka tai mikä pyrkii muuttamaan vallitsevia oloja ja korjaamaan epäkohdiksi kokemiaan asenteita, lakeja ja yhteiskunnallisia rakenteita

Esimerkit

 • Yhdysvaltain demokraattinen puolue kokoaa erilaisia edistyksellisiä voimia ja suuntauksia, mutta pyrkii sijoittumaan strategisesti keskustaan.
 • SKDL pyrkii laajaan yhteistyöhön maamme kaikkien edistyksellisten voimien kanssa. (SKDL:n periaateohjelma 1967

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja