BlogitTietovisatViihdeHoroskooppiTV-ohjelmatReseptitVaihtoautot

Sanan förutsättning käännös ruotsi-suomi

  • edellytysVesi on ihmiselämän edellytys. Vatten är en förutsättning för mänskligt liv.Johdonmukaisuus on uskottavuuden edellytys. Sammanhållning är en förutsättning för trovärdighet.Kolmas kohta on vientipolitiikka. Yhteinen eurooppalainen asevarustelupolitiikka on vientipolitiikan edellytys huomioon. För det tredje: Exportpolitiken. En gemensam försvarspolitik är förutsättning för en exportpolitik, som tar hänsyn till denna politik.
  • ehtoNe ovat tärkeä ehto demokratian toteutumiselle, mutta ne eivät ole riittävä ehto. Val är en viktig förutsättning för en demokrati, men det är inte en tillräcklig förutsättning.Se on todellisen tiedotuspolitiikan välttämätön ehto. Det är en nödvändig förutsättning för en verklig informationspolitik.Se on minusta erittäin tärkeä jatkoneuvottelujen ehto. Jag menar att detta är en mycket viktig förutsättning för de fortsatta förhandlingarna.
  • ennakkoehtoMe kaikki kuitenkin tiedämme, että on olemassa eräs ennakkoehto. Men vi vet alla att det finns en förutsättning.Tämä on ennakkoehto eurooppalaisen perustuslain laatimiselle. Det är en nödvändig förutsättning för utvecklingen av en europeisk konstitution.Tämä on strateginen ennakkoehto yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan todelliselle luomiselle. Det är en strategisk förutsättning för inrättandet av ett gemensamt europeiskt luftrum.
  • vaatimusYhteistyö ICTY:n kanssa on edelleen ehdoton vaatimus. Jugoslavien är fortfarande en förutsättning för medlemskap.Olemme myös sitä mieltä, että merkintöjen käyttö on oleellinen vaatimus ja merkinnät olisi otettava välittömästi käyttöön. Vi anser också att märkning är en viktig förutsättning och bör införas omedelbart.Ensimmäinen välttämätön vaatimus on, niin kuin mietinnössä todetaan, että jäsenvaltiot noudattavat nykyistä lainsäädäntöä. Först och främst är en obligatorisk förutsättning, som hävdas i betänkandet, att medlemsstaterna fogar sig efter gällande lagstiftning.

Esimerkit

  • Att det bjuds på mat är en förutsättning för att jag kan komma.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2023 Ilmainen Sanakirja