ViihdeTV-ohjelmatHoroskooppiBlogitVaihtoautotTietovisatReseptit

Sanan förutsättning käännös ruotsi-suomi

 • edellytys
  Uudistus on näin ollen oleellinen edellytys edellytys sille, että voimme toteuttaa visiomme Euroopasta. Reform är därför en nödvändig förutsättning - en förutsättning för att förverkliga vår vision av Europa.EU:n lainsäädännön parantaminen on ehdoton edellytys syrjinnän torjumiselle - toistan, se on ehdoton edellytys. Att förbättra EU-lagstiftningen är en förutsättning för att bekämpa diskriminering - jag upprepar, det är en förutsättning.Vesi on ihmiselämän edellytys. Vatten är en förutsättning för mänskligt liv.
 • ehto
  Ne ovat tärkeä ehto demokratian toteutumiselle, mutta ne eivät ole riittävä ehto. Val är en viktig förutsättning för en demokrati, men det är inte en tillräcklig förutsättning.Se on todellisen tiedotuspolitiikan välttämätön ehto. Det är en nödvändig förutsättning för en verklig informationspolitik.Se on minusta erittäin tärkeä jatkoneuvottelujen ehto. Jag menar att detta är en mycket viktig förutsättning för de fortsatta förhandlingarna.
 • ennakkoehto
  Me kaikki kuitenkin tiedämme, että on olemassa eräs ennakkoehto. Men vi vet alla att det finns en förutsättning.Tämä on ennakkoehto eurooppalaisen perustuslain laatimiselle. Det är en nödvändig förutsättning för utvecklingen av en europeisk konstitution.Tämä on strateginen ennakkoehto yhtenäisen eurooppalaisen ilmatilan todelliselle luomiselle. Det är en strategisk förutsättning för inrättandet av ett gemensamt europeiskt luftrum.
 • vaatimus
  Yhteistyö ICTY:n kanssa on edelleen ehdoton vaatimus. Jugoslavien är fortfarande en förutsättning för medlemskap.Olemme myös sitä mieltä, että merkintöjen käyttö on oleellinen vaatimus ja merkinnät olisi otettava välittömästi käyttöön. Vi anser också att märkning är en viktig förutsättning och bör införas omedelbart.Ensimmäinen välttämätön vaatimus on, niin kuin mietinnössä todetaan, että jäsenvaltiot noudattavat nykyistä lainsäädäntöä. Först och främst är en obligatorisk förutsättning, som hävdas i betänkandet, att medlemsstaterna fogar sig efter gällande lagstiftning.

Esimerkit

 • Att det bjuds på mat är en förutsättning för att jag kan komma.

Haussa juuri nyt

tv ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja