BlogitVaihtoautotViihdeReseptitTietovisatTV-ohjelmatHoroskooppi

Sanan gegenwart käännös saksa-suomi

 • preesens
  ”Juoksen” on preesensin yksikön ensimmäisen persoonan indikatiivi.Juoksen huomenna maratonin.
 • nykyisyys
  Ongelmalla on kolme ajallista ulottuvuutta: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus, joihin tulen viittaamaan. Dieses Problem erstreckt sich auf drei Zeiträume: Vergangenheit, Gegenwart und Zukunft; und mit diesen will ich mich befassen. Alalla on uraauurtava menneisyys, aktiivinen nykyisyys sekä haasteita ja epävarmuutta täynnä oleva tulevaisuus. Dieser Sektor hatte eine Vorreiterrolle in der Vergangenheit, erlebt eine aktive Gegenwart und blickt in eine Zukunft voller Herausforderungen und Ungewissheiten. Tämä pitää erityisesti paikkansa rikosoikeudenkäytön kohdalla, jonka pitäisi kuvastaa yhteiskunnallisia huolenaiheita jäsenvaltion menneisyys ja nykyisyys huomioon ottaen. Das gilt insbesondere für die Strafjustiz, in der die Anliegen, die eine Gesellschaft in Anbetracht ihrer Gegenwart und ihrer Vergangenheit prägen, zum Ausdruck kommen.
 • nykyaika
 • nykyhetki
  Arvoisa puheenjohtaja Simitis, nykyhetki on yhtä niin menneisyyden ja kuin tulevaisuudenkin kanssa. Die Gegenwart, Herr Minister Simitis, ist Vergangenheit und ist zugleich Zukunft. EU:n tulevaisuutta tarkasteltaessa on ymmärrettävä, että nykyhetki on erilainen kuin aika 50 vuotta sitten. Die Zukunft Europas ist nicht möglich, ohne sich dessen bewusst zu sein, dass die Gegenwart anders ist als vor fünfzig Jahren. Me toteamme kuitenkin myös, että nykyhetki on tulevaisuuden perusta, ja me voimme muotoilla tulevaisuutta vain, jos selviämme nykyhetken koetuksista. Aber wir sagen auch, die Gegenwart ist die Grundlage der Zukunft, und die Zukunft werden wir nur gestalten können, wenn wir uns in der Gegenwart bewähren.
 • nykypäivä

Synonyymit

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja