TV-ohjelmatTietovisatReseptitHoroskooppiBlogitViihdeVaihtoautot

Sanan laitos käännös suomi-ruotsi

 • verkett
  Ett affärsdrivande verk rapporterade att 75 % av offerterna från små och medelstora företag måste avvisas till följd av bristfälligt innehåll.Yksi laitos ilmoitti, että 75 % pk-yrityksiltä tulleista tarjouksista oli hylätty sääntöjen vastaisuuden vuoksi. Vill ni beskåda mitt nya verk?
 • anläggning
  Jag tänker särskilt på industritriangeln i Syrakusa på Sicilien, där vi har Europas största petrokemiska anläggning.Tarkoitan erityisesti Sisiliassa sijaitsevaa Syracusan teollisuusaluetta, jossa on Euroopan suurin petrokemian laitos. Om en anläggning upphör med sin verksamhet kräver IPPC-direktivet att de ansvariga vidtar åtgärder för att förhindra risken för föroreningar samt ser till att området återställs.Jos laitos lakkautetaan, IPPC-direktiivissä operaattorilta vaaditaan toimenpiteitä saastumisriskien estämiseksi sekä alueen puhdistamiseksi. Låt mig klargöra följande: med den nuvarande personaltätheten kommer myndigheterna inte att kunna göra tre kontroller per halvår för att undersöka om en anläggning uppfyller kraven för godkännande.Selkokielellä sanottuna viranomaiset eivät pysty nykyisellä henkilöstömäärällään tarkastamaan kolmea kertaa puolen vuoden sisällä, että laitos täyttää hyväksynnän edellyttämät vaatimukset.
 • anstalt
 • fabriken
  Jag besökte fabriken där möblerna tillverkades i går.
 • gården
  Han gick ut på gården för att klippa gräset.
 • inhägnaden
 • institutettEn sådan institution står i strid med subsidiaritetsprincipen.Tällainen laitos on ristiriidassa toissijaisuusperiaatteen kanssa. Ingen av dessa institutioner har vänt sig direkt till kommissionen.Kumpikaan laitos ei ole lähestynyt komissiota suoraan. Jag inser att detta inte är standardpraxis, men detta är inte någon standardinstitution.Ymmärrän, että tämä ei ole standardi käytäntö, mutta kyseessä ei myöskään ole standardi laitos.
 • institutionEn sådan institution står i strid med subsidiaritetsprincipen.Tällainen laitos on ristiriidassa toissijaisuusperiaatteen kanssa. Ingen av dessa institutioner har vänt sig direkt till kommissionen.Kumpikaan laitos ei ole lähestynyt komissiota suoraan. Jag inser att detta inte är standardpraxis, men detta är inte någon standardinstitution.Ymmärrän, että tämä ei ole standardi käytäntö, mutta kyseessä ei myöskään ole standardi laitos.
 • lägerett
 • myndigheten
  Denna myndighet ersätts av den behöriga statens myndighet.Tämä laitos saa korvauksen toimivaltaisen valtion laitokselta. Dessa myndigheter har som uppgift att inspektera anläggningen med jämna mellanrum och skall också säkerställa att dess externa katastrofplaner tillämpas och testas med jämna mellanrum.Näiden viranomaisten tehtävänä on tarkastaa laitos säännöllisin väliajoin ja varmistaa, että laitoksen sisäiset pelastussuunnitelmat otetaan käyttöön ja testataan säännöllisesti. Myndigheterna har beslutat att revidera förslaget.

Sanan laitos määritelmät

 • erilaisia toimintoja varten muodostettujen toimintayhteisöjen ja muiden toimintakokonaisuuksien sekä tällaisten toimitilojen ym. yleisnimitys, jota käytetään myös yhdyssanojen osana
 • yliopiston hallinnollinen kokonaisuus, joka vastaa yhden tai useamman tieteenalan opetuksesta ja tutkimuksesta
 • jollain tavalla muutettu painos teoksesta

Esimerkit

 • Valtion laitos vai kunnallinen laitos vaihtoehto yksityiselle hoitokodille.
 • Eroaako laitoksella vietetty päivä suljetussa laitoksessa vietetystä, kunhan turvallisuutta vielä edistetään.
 • Nykysuomen sanakirjasta tarvittaisiin uusi laitos.

Katso myös

Haussa juuri nyt

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2023 Ilmainen Sanakirja