HoroskooppiVaihtoautotTV-ohjelmatTietovisatBlogitReseptitViihde

Sanan liitto käännös suomi-saksa

 • Bundder
  Die Europäische Union ist nämlich primär ein Bund von Rechtsstaaten. Euroopan unionihan on ensisijaisesti oikeusvaltioiden liitto. Der Internationale Bund freier Gewerkschaften rief zu Wirtschaftssanktionen gegenüber Birma auf. Vapaiden ammattiyhdistysten kansainvälinen liitto on kehottanut ottamaan käyttöön Burman vastaisia talouspakotteita. Als Teil dieses Prozesses werden die Berichte des Internationalen Bundes Freier Gewerkschaften zu den Kernarbeitsnormen im Vorfeld jeder Überprüfung der Handelspolitik erstellt. Osana tätä prosessia Vapaiden ammattiyhdistysten kansainvälinen liitto laatii keskeisiä työnormeja koskevat raportit ennen kutakin kauppapoliittista maatutkintaa.
 • Bündnisdas
  Je größer das Bündnis, desto größer ist der Bedarf an Transparenz. Mitä suurempi on liitto, sitä suurempi on avoimuuden tarve. Ein Bündnis basiert jedoch auf Gleichberechtigung und kann daher nur ein echtes Bündnis sein, wenn die Beziehung auf gleicher Augenhöhe stattfindet. Liitto kuitenkin tarkoittaa yhdenvertaisuutta, ja siksi todellinen liitto on mahdollinen vain, jos suhteiden perusta on yhdenvertainen. Wir sollten ein Bündnis der Institutionen zuwege bringen, um diesen Aufgaben gerecht zu werden! Meidän on pantava alulle toimielinten liitto, jotta voisimme suorittaa nämä tehtävät!
 • Allianzdie
  Ich halte die von ihnen eingegangene Allianz für widernatürlich. Mielestäni niiden solmima liitto on luonnoton. Die Allianz beinhaltet keinerlei Austausch von Eigentümerrechten oder Kontrollbefugnissen zwischen den Mitgliedern der Allianz. Liitto ei edellytä minkäänlaisia omistajavaihdoksia tai liiton jäsenten välistä valvontaa. In der Allianz befaßt man sich im Rahmen der Initiative über die Verteidigungsfähigkeit bereits mit diesen Themen. Liitto tarkastelee jo nyt tällaisia kysymyksiä osana puolustuskykyä koskevaa aloitetta.
 • Uniondie
  Es handelt sich um eine Union mit gemeinsamem Schicksal. Se on liitto, jolla on yhteinen kohtalo. Sie muß sich in gleichem Maße zur Sozialunion entwickeln. Siitä on kehityttävä myös sosiaalinen liitto. Die Interparlamentarische Union ist zwar gut und schön, aber sie reicht nicht. Parlamenttien välinen liitto on sinänsä hyvä toimija, mutta se ei riitä.
 • Vereinigungdie
  Die Anglo-Schotten ziehen sich nun aus der Europäischen Vereinigung der Fischerzeugerverbände zurück. Liitto on nyt irrottautumassa Euroopan kalatuottajien liitosta. Die Vereinigung Europäischer Fluggesellschaften (AEA) bemisst die Verluste in Europa auf 850 Mio. EUR. Euroopan lentoyhtiöiden liitto AEA arvioi EU:n tason menetyksiksi 850 miljoonaa euroa. Auf technischer Ebene gibt es das schon: die Europäische Vereinigung für Eisenbahninteroperabilität. Näin tapahtuu jo tekniikan alueella, sillä on olemassa Euroopan rautatiejärjestelmien yhteentoimivuuden liitto.
 • ZusammenschlussderIm Gegensatz zu den Vereinigten Staaten von Amerika ist Europa ein freiwilliger Zusammenschluss souveräner unabhängiger Staaten. Päinvastoin kuin Yhdysvallat Eurooppa on itsenäisten valtioiden vapaaehtoinen liitto. Seit 1997 hat sich eine russisch-belarussische Union gebildet, die sich in Richtung eines immer größeren staatlichen Zusammenschlusses ausweitet. Venäjän ja Valko-Venäjän liitto syntyi 1997, ja se on liukunut koko ajan kohti yhä suurempaa valtioiden välistä sulautumista. Ein so großer wirtschaftlicher und politischer Zusammenschluss wie die Europäische Union kann sich als führender Partner im Kampf gegen den Klimawandel etablieren. Niin suuri taloudellinen ja poliittinen liitto kuin Euroopan unioni voi ryhtyä johtavaksi kumppaniksi ilmastonmuutoksen hillitsemisessä.
 • Eidgenossenschaftdie
 • Konföderationdie
 • Ligadie
  Seitdem ist die Nationale Liga für Demokratie verboten. Sittemmin myös Kansallinen demokraattinen liitto on kielletty. Die Konditionen, die das Wahlgesetz vorschreibt, haben dazu geführt, dass sich die Nationale Liga für Demokratie weigert, an diesem Prozess teilzunehmen. Vaalilailla säädetyt ehdot ovat johtaneet siihen, että Kansallinen demokraattinen liitto on kieltäytynyt osallistumasta prosessiin. Heute bezieht die Liga der Arabischen Staaten im Auftrag der verschiedenen Staaten international Position und wird respektiert. Nykyään Arabivaltioiden liitto ottaa kansainvälisesti kantaa eri valtioiden puolesta, ja sitä arvostetaan.
 • StaatenbundderDamit ist die EU kein Staatenbund mehr, was sie unseres Erachtens sein sollte, sondern eine Föderation. EU ei siis ole enää valtioiden muodostama liitto, jollainen sen meidän mielestämme pitäisi olla, vaan liittovaltio.
 • Staatenbündnisdas
 • Verbandder
  Aus meinem Land beschäftigt sich der Verband niederländischer Gemeinden auf lokaler Ebene ganz intensiv damit. Omasta maastani käsin alankomaalaisten kuntien liitto toimii paikallisella tasolla erittäin voimaperäisesti tämän asian hyväksi. Wie der Fragesteller deutlich machte, haben Musiker einen sehr starken Verband, der über die Jahre in der Lage war, ihre Position zu schützen. Kuten kysyjä huomautti, musiikin esittäjillä on erittäin vahva liitto, joka on jo vuosia pystynyt suojelemaan musiikin esittäjien asemaa. Vor einem Jahr reichte der Verband der Europäischen Schuhindustrie eine Beschwerde wegen Dumping-Praktiken im Sektor der Lederschuhe ein. Euroopan jalkineteollisuuden liitto CEC teki vuosi sitten valituksen nahkajalkinealan polkumyyntikäytännöistä.
 • VerbundderWir waren früher eine Europäische Wirtschaftsgemeinschaft, jetzt haben wir als Merkmal unseres Verbundes ausgemacht, daß wir ein Zusammenschluß demokratischer Rechtsstaaten sind. Olimme aikaisemmin Euroopan talousyhteisö, ja nyt olemme todenneet, että liitossamme on oleellisinta se, että olemme demokraattisten oikeusvaltioiden liitto.
 • Vereinder

Sanan liitto määritelmät

Esimerkit

 • Vanha liitto oli tekojen liitto vain ajalliseksi siunaukseksi, mutta uusi liitto oli ja on pelastukseksi kaikille Jumalan valituille sekä vanhan että uuden liiton aikaan.

Katso myös

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja