TV-ohjelmatVaihtoautotReseptitHoroskooppiBlogitViihdeTietovisat

Sanan endemic käännös englanti-suomi

 • endeeminenKoska kyseessä on endeeminen koettelemus, on tärkeää toteuttaa hätätoimenpiteitä: ne auttaisivat antibioottien tavoin. Since we are talking about an endemic affliction it is important to adopt emergency measures: they would serve as antibiotics. Tämä endeeminen tauti ei ole ainoastaan humanitaarinen ja terveydellinen katastrofi: se uhkaa yhtä lailla Afrikan maiden sosiaalista ja taloudellista yhtenäisyyttä sekä demografista tasapainoa. This endemic is not just a catastrophe in humanitarian and health terms, it is also a threat to social and economic cohesion and to the demographic balance of the countries of Africa. Endeeminen kasvi- tai eläinlaji esiintyy vain tietyllä alueella kotoperäisesti.
 • kotoperäinenToinen esimerkki on Newcastlen tauti, joka on luonnonvaraisten lintujen kotoperäinen tauti ja voi milloin tahansa tarttua rokottamattomaan siipikarjaan. Another example is Newcastle disease, which is endemic in wild birds and could be transmitted to unvaccinated poultry at any time. Jäsenvaltioidemme ja kolmansien maiden - joissa suu- ja sorkkatauti on kotoperäinen - välillä matkustaa miljoonia ihmisiä vuosittain. There is passenger traffic of millions each year between our Member States and third countries where foot-and-mouth disease is endemic. Esimerkiksi noin 45 % Kanariansaarilla asuvista lintulajeista esiintyy pelkästään näillä saarilla, eikä missään muualla maailmassa. Kun Suomen alueella ei ole yhtään täysyin kotoperäistä eli endeemistä lajia – lintua tai mitään muutakaan – Kanariansaarten pikkuruiseen pinta-alaan niitä mahtuu perästi 4000. Kanariansaaret eivät myöskään ole ainoita saaria, missä näkyy erikoisuuksia. Itse asiassa suurin osa maailman kotoperäisistä lajiesta elää saarilla.Bargum, Katja & Kokko, Hanna. Kutistuva turska ja muita evoluution ihmeitä. WSOY. Helsinki. 2008. ISBN 978-951-0-34020-2: s. 92
 • kotoperäinen laji

Sanan endemic määritelmät

 • Native to a particular area or culture; originating where it occurs
 • Peculiar to a particular area or region; not found in other places
 • Prevalent in a particular area or region
 • An individual or species that is endemic to a region
 • A disease affecting a number of people simultaneously, so as to show a distinct connection with certain localities

Esimerkit

 • The endemic religion of Easter Island arrived with the Polynesian settlers.
 • Kangaroos are endemic to Australia.
 • Malaria is endemic to the tropics.

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja