ReseptitTietovisatBlogitHoroskooppiTV-ohjelmatViihdeVaihtoautot

Sanan vapaa käännös suomi-ranska

 • libre
  Septièmement, une économie de marché libre. Seitsemäs pääkohta on vapaa markkinatalous. Voici le monde libre des États-Unis. Tämä on Yhdysvaltojen vapaa maailma. La libre circulation, c'est la libre contamination. Vapaa liikkuvuus merkitsikin vapaata tartuttamista.
 • indépendant
  L' Autriche est une nation libre, indépendante et souveraine. Itävalta on vapaa, riippumaton ja täysivaltainen kansakunta. Les libres penseurs et les esprits indépendants sont rapidement écartés. Vapaa-ajattelijat ja omantienkulkijat ovat nopeasti eliminoitavissa. Les médias libres, indépendants et diversifiés constituent un droit fondamental. Vapaa, riippumaton ja monipuolinen joukkotiedotus on perusoikeus.
 • à la pige
 • capable
  L'opinion publique européenne est encore de toute évidence capable de faire entendre sa voix. Nyt puheenjohtaja on vapaa jatkamaan omaa tietään ja olen ymmärtänyt hänen johtavan ryhmää, joka pyrkii löytämään kolmannen vaihtoehdon. Un quatrième aspect qui était fondamental pour nous, le groupe Verts/Alliance libre européenne, c'était de veiller à élaborer une directive capable de relever les défis de l'avenir. Neljäs näkökohta, joka oli erittäin tärkeä meille Vihreät / Euroopan vapaa allianssi -ryhmässä, oli se, että direktiivi on tulevaisuudessa kestävä.
 • célibataire
 • congé
  Ce n'est pas un congé, ce ne sont pas des vacances, c'est du travail pour les personnes concernées. Se ei ole vapaa-aikaa, se ei ole lomaa; se on työtä, jota ihmiset tekevät. Tout un mois de congé est perdu si le père ne prend pas ses responsabilités. Koko kuukauden vapaa menetetään, jos isä ei kanna vastuutaan. Ne compliquons pas la situation mais ajoutons à la directive qui le réglemente un congé couvrant la même période que le congé de maternité. Ei tehdä tilanteesta entistä vaikeampaa vaan lisätään vapaa, joka kattaa saman jakson kuin äitiysvapaa, sitä sääntelevään direktiiviin.
 • disponibleLa diversité des vols disponibles de nos jours montre l'énorme changement dans la société en ce qui concerne les pratiques d'affaires et les loisirs. Nykyään tarjolla olevien lentojen runsaus on merkki valtavasta liiketoimintakäytäntöihin ja vapaa-aikaan liittyvästä yhteiskunnallisesta muutoksesta. Je lui dirai que le commissaire responsable, M. Solbes, s'est rendu disponible pour être présent jeudi après-midi, à 17 h 30 à Strasbourg. Kerron hänelle, että asiasta vastuussa oleva komission jäsen Solbes on vapaa olemaan läsnä torstai-iltapäivänä klo 17.30 Strasbourgissa. La véritable liberté de mouvement ne sera pas une réalité en Europe tant que les citoyens et les entreprises ne sauront pas clairement quels documents sont disponibles, à quel endroit et à quel prix. Todellinen vapaa liikkuvuus ei toteudu Euroopassa ennen kuin kansalaisilla ja yrityksillä on selvät sävelet siitä, mitä asiakirjoja on mistäkin saatavilla ja mihin hintaan.
 • franc
  On est stupéfait, devant tant d' incurie, de voir que la Commission ose traîner la France devant la Cour de justice pour avoir maintenu son embargo. Emme koskaan aikaisemmin ole todenneet näin selvästi kuin tänään, miten tavaroiden vapaa liikkuvuus asetetaan yhtenäismarkkinoilla kaikkien muiden näkökohtien edelle.
 • freelance
 • incontrôléLe marché libre et incontrôlé semble être leur seul dieu. Heidän ainoa jumalansa tuntuu olevan vapaa ja valvomaton markkinatalous.
 • inoccupé
 • libéralLe Parti libéral-démocrate allemand s'est également joint à cette initiative, ce qui est une bonne nouvelle. Saksan vapaa demokraattinen puolue on myös liittynyt mukaan, mikä on myönteistä. Pour ces motifs, les députés du parti libéral allemand (FDP) au Parlement européen s'abstiendront. Tästä syystä Saksan vapaa demokraattipuolue (FDP) äänestää tyhjää. Il est vrai que le Royaume-Uni et l'Irlande évoluent dans un régime libéral et que les consommateurs y refusent une quelconque restriction de leurs droits. Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Irlannissa on vapaa järjestelmä, eivätkä kuluttajat halua, että heidän oikeuksiaan rajoitetaan.
 • linéairement indépendant
 • naimaton) célibataire
 • ouvert
  Cela implique aussi un accès ouvert à l'internet pour les enfants et les jeunes. Tähän liittyy myös lasten ja nuorten vapaa pääsy internetiin. Le libre échange et les marchés ouverts ne nécessitent pas de réglementations communes sur chaque aspect de l'activité commerciale. Vapaa kauppa ja avoimet markkinat eivät edellytä yhteisiä lakeja kaupallisen toiminnan jokaisesta näkökohdasta. Quatrièmement, la libre circulation des marchandises et des services a ouvert de nouvelles opportunités économiques. Neljänneksi, tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuvuus on avannut uusia mahdollisuuksia liike-elämälle.
 • permission
 • point mort
 • vapaalla kädellä) levé
 • varaamaton) vacant
 • vide
  Monsieur le Président, dans ma langue, nous disons : mieux vaut un repas chiche qu'une assiette vide. Arvoisa puhemies, tuen mielihyvin tätä aloitetta Euroopan vapaa allianssi/Vihreät -ryhmän nimissä.

Katso myös

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja