TietovisatTV-ohjelmatReseptitHoroskooppiBlogitVaihtoautotViihde

Sanan bois käännös ranska-suomi

 • puupuhallin
 • puup
  Puu kasvaa, puu mätänee ja yhtyy jälleen luonnon kiertokulkuun siten, kuin se on syntynytkin. Le bois repousse, le bois se décompose et se réintègre dans la nature. Pitää osata hiillostaa puu ennen sen polttamista. Ces régions doivent savoir comment charbonner le bois avant de le brûler. Itse asiassa se tuottaa Yhdysvalloissa vähemmän energiaa kuin puu, vaikka on maksanut yhtä paljon. En fait, aux États-Unis, le nucléaire produit moins d'énergie que le bois, même si son coût a été important.
 • metsä
  Sen sisällössä korostetaan tarvetta varmistaa metsä- ja puuteollisuudelle tulevaisuudessa riittävät ja kunnianhimoiset rahoitusvarat. Son contenu met l'accent sur la nécessité de prévoir, pour l'avenir, des moyens financiers suffisants et ambitieux en faveur de la forêt et de la filière bois. Lisäksi alati lisääntyvät yhteiskunnalliset vaatimukset ja ympäristönormit ajavat myös metsä- ja puuteollisuutta kannattavuuden rajoille. Les demandes sociales sans cesse croissantes et les normes environnementales poussent également l’industrie du bois et de la forêt jusque dans les derniers retranchements de la rentabilité. Niinpä ehdotan, että harkitsisimme metsä- ja puualan huippututkimusyksikön perustamista Eurooppaan näitä asioita varten. Je suggère donc d’envisager la création d’une unité de recherche de haut niveau en Europe chargée de s’occuper de la forêt et du secteur du bois en Europe.
 • metsikkö
  Metsikön koko vaihtee yleensä alle hehtaarista kymmeniin hehtaareihin.Metsikkö on metsänhoidon perusyksikkö metsien käytössä ja käytön suunnittelussa.
 • kruunu
  Mäkitupa sijaitsi kruunun mailla.Tämä komea metsä kuuluu kruunulle.maksaa verot kruunulle
 • metsä korpi
 • metsämaa
  Kannatin tätä asiakirjaa, koska EU:n metsät ja muu metsämaa kattavat yli 42 prosenttia EU:n pinta-alasta. J'ai appuyé ce document car les forêts et autres zones boisées de l'UE couvrent plus de 42 % de la superficie de l'Union. FAO:n luokituksessa metsämaata ovat ne alueet, joilla puuston latvukset peittävät vähintään 10 % maan pinnasta ja puut voivat kasvaa vähintään viisi metriä pitkiksi.
 • metsätalousmaa
 • polttopuu
  Keräsimme maahan pudonneita oksia polttopuuksi nuotioon.Ostimme halkotarhalta koivupilkkeitä polttopuuksi.
 • puuaines
  Nyt tämä vahingoittunut puuaines on korjattava metsästä mahdollisimman nopeasti. Il s'agit à présent de traiter aussi vite que possible ce bois endommagé. Metsänhakkuut, köyhyys, eläimistöä ja kasvistoa uhkaava sukupuutto ja edullinen puuaines aiheuttavat vahinkoa maailmanlaajuisessa mittakaavassa. La déforestation, l'appauvrissement, les menaces pesant sur la faune et sur la flore, l'arrivée des bois sur les marchés à des prix de dumping, créent des dommages à l'échelle planétaire. Sillä jokainen tietää, että edessä voi olla vielä suurempia tuhoja, jos vahingoittunut puuaines jää metsään liian pitkäksi aikaa. Car chacun sait qu'on pourrait aboutir à des catastrophes plus grandes encore si le bois endommagé restait trop longtemps dans les forêts.
 • puulaji
 • puusto
  Kun lasketaan metsiin sitoutuneen hiilen määrää, minusta on otettava huomioon myös se puusto, joka on kasvatettu ja hoidettu ennen vuotta 1990. Dans le décompte de la quantité de carbone fixée par la forêt, il faut à mon avis aussi prendre en compte le stock de bois sur pied cultivé et géré avant 1990.
 • salo
 • sarvi
  Etana, etana, nosta sarves!Brynhild täytti sarven ja vei sen isälle, joka joi ja ojensi sen vieraalleen.... kun he palasivat leikistä, oli yh­den ja toisen otsa varustettuna aika sarvella, tai poski ajettuneena simpulaksi. – A. Kivi, Seitsemän veljestä
 • sarvikruunu
 • selkonen

Katso myös

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2022 Ilmainen Sanakirja