VaihtoautotBlogitViihdeHoroskooppiReseptitTietovisatTV-ohjelmat

Sanan effective käännös englanti-suomi

 • vaikuttava
  Puolan metsätalousmalli on tehokas ja vaikuttava. The Polish forestry model is efficient and effective. Myös maidontuotantoalan kriisin selvittämiseen myönnetty 300 miljoonan euron tuki on hyvin vaikuttava. The allocation of EUR 300 million to overcome the crisis in the milk sector is also very effective. Vaikuttava monenvälinen kannanotto on välttämätön joukkotuhoaseiden leviämisen estämiseksi. In order to stop the spread of weapons of mass destruction, an effective multilateral stance is indispensable.
 • tehokas
  On olemassa tehokas laillinen varokeino. There is effective legal precaution. Järjestelmä on erittäin tehokas. The system is extremely effective. Sen täytyy olla hyödyllinen ja tehokas. It has to be useful and it has to be effective.
 • käytettävissä oleva
  Koheesiopolitiikka on tehokkain käytettävissä oleva väline EU:n politiikkojen toteuttamiseksi aluetasolla. The cohesion policy is the most effective instrument available for applying European policies at regional level. Mikään muu käytettävissä oleva kannustin vakauden ja vaurauden takaamiseksi Balkanilla ei ole yhtä tehokas kuin mahdollisuus liittyä Euroopan unioniin ja liittymisprosessin edistäminen. No other incentive for ensuring the stability and prosperity of the Balkans available to us is as effective as a European perspective and the promotion of the accession process. Nyt komissio aikoo sulkea viraston, vaikka se on tällä hetkellä ainoa käytettävissä oleva tehokas väline tilanteissa, jotka ovat kaikkea muuta kuin avoimia. Tätä ei voida hyväksyä. It now wants to close it down even though it is currently the only available instrument for carrying out work that we believe to be effective in situations that are anything but transparent.
 • tehoava
 • tehollinen
 • toimiva
  Toimiva monenvälisyys on tärkeä periaate. Effective multilateralism is an important principle. Tässä asiassa meidän asenteemme on mielestäni toimiva. I believe our position on this point to be effective. Yhdistyneessä kuningaskunnassa on kaikilta osin toimiva kokomerkintäjärjestelmä. We have a completely effective system for sizing in the UK.
 • tosiasiallinen
  Kilpailupolitiikan tosiasiallinen täytäntöönpano on kuitenkin aiheuttanut kiistaa. The effective implementation of competition policy, however, has led to debate. Sillä on myös kannustettava muutoksiin maissa, joissa ei vallitse tosiasiallinen demokratia. It must also encourage change in countries where there is no effective democracy. Siinä puututaan asiaan, joka on aina ollut kuluttajansuojan heikko kohta: lainsäädännön tosiasiallinen soveltaminen. It addresses what has always been the weak point in consumer protection: the effective application of the law.
 • voimassa
  Uusia komission aloitteita on jo voimassa tai ne tulevat piakkoin voimaan. New Commission initiatives are already in effect, or will shortly become effective. Niitä on vaikea torjua tehokkaasti voimassa olevan lainsäädännön avulla. They are difficult to combat effectively with the law as it stands. Aika on osoittanut, että voimassa olleet puitteet eivät olleet riittävän tehokkaita. Time has proven that the existing framework was not effective enough.
 • voimassa oleva
  Kokemus on osoittanut, että voimassa oleva oikeuskehys ei ole riittävän tehokas ja että EU:n on työskenneltävä lujemmin. Experience has shown that the legal framework in force is not effective enough and that the European Union has to work harder. Valitettavasti Puolassa tällä hetkellä voimassa oleva yhteisön alv-järjestelmä tosiasiassa estää tehokkaasti mahdollisten lahjoitusten antamisen. Unfortunately, Community VAT legislation currently in place in Poland is actually serving as an effective deterrent to potential donors. Koska vaikuttaa siltä, että voimassa oleva direktiivi ei ole tehokas maksuviivästyksien torjumiseksi, tuen voimassa olevien sääntöjen vahvistamista. As the current directive does not appear to be effective enough in discouraging late payments, I also support the strengthening of the existing rules.

Sanan effective määritelmät

Esimerkit

 • The pill is an effective method of birth control
 • The president delivered an effective speech!
 • How long does it take to make a bunch of civilians an effective military force?
 • My effective income after taxes and child support is $500 a month
 • The effective radiated power is determined by multiplying the transmitter power output with the antenna gain
 • The effective voltage of an alternating current is 0.7 times its peak voltage
 • The curfew is effective at midnight

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja