TietovisatReseptitViihdeHoroskooppiTV-ohjelmatBlogitVaihtoautot

Sanan fundamental käännös englanti-suomi

 • olennainen
  Tämä on meille olennainen toiminnan ala. We see this as a fundamental activity. Tämä on olennainen poliittinen kysymys. This is a fundamental political question. Tasapuolisuus on olennainen kysymys. The issue of balance is fundamental.
 • perustavanlaatuinen
  Tämä on perustavanlaatuinen edellytys. This is a fundamental condition. Tässä on perustavanlaatuinen ero. This is a fundamental difference. Tämä on perustavanlaatuinen epäilys. This is a fundamental reservation.
 • fundamentaalinen
 • fundamentti
 • perus-
  Perus- ja soveltavan tutkimuksen tapauksessa minusta on kysymys tasapainon löytämisestä. As regards fundamental and applied research, I think this is a matter of balance. EU on ymmärretty perus- ja ihmisoikeuksiin pohjautuvaksi arvojärjestelmäksi. The EU sees itself as a system of values based on fundamental rights and human rights. Niin perus- kuin soveltavankin tutkimuksen on ennen kaikkea saatava edelleen tukea julkisista varoista ja säilytettävä julkinen luonteensa. Both fundamental and applied research must, above all, retain public support and a public dimension.
 • peruskivi
  Perusihmisoikeudet ovat Euroopan unionin peruskivi, kuten on myös taistelu oikeudesta saada tietoa. Fundamental human rights form the bedrock of the European Union, as does the fight for the right to information. Nämä yhteiset arvot, joista tärkein on loukkaamattoman ihmisarvon kunnioitus, ovat Euroopan yhdentymisen peruskivi sellaisina, kuin ne on kirjattu perusoikeuskirjan 1 artiklaan. These common values, central to which is respect for inviolable human dignity, as enshrined in Article 1 of the Charter of Fundamental Rights, form the foundations of European unification. Sillan peruskivi muurattiin 3. kesäkuuta 1996.
 • perusta
  Maksuvälinettä kohtaan tunnettu luottamus on jokaisen nykyaikaisen kansantalouden perusta. Confidence in a currency is fundamental to every modern economy. Lukiolla on vankka perusta, joten se ei lähtenyt maanjäristyksessä tai tulvan mukana maasta irti.
 • perustava
  Lasten hyvinvointi on perustava asia ja perustava tavoite. Child welfare is a fundamental concern and a basic objective. Tämä on perustava kysymys tälle parlamentille. This is a fundamental issue for this Parliament. Se on perustava parlamentaarinen oikeus. It is a fundamental parliamentary right.
 • perusteetp
  Aiemmat ideologiset perusteet olivat näet virheellisiä. The fact is that the fundamental approach taken previously was flawed. Juuri perusoikeuskirjan tavoite antaa siihen täydet perusteet. This is completely justified given the actual purpose of the Charter of Fundamental Rights. Tarkoitan Euroopan parlamentin jäsenten palkkoja ja matkakulukorvauksia, joiden perusteet on heti uudistettava. I am referring here to the urgent and fundamental reforms needed in MEPs' salaries and travel expenses.

Sanan fundamental määritelmät

 • A leading or primary principle, rule, law, or article, which serves as the groundwork of a system; an essential part
 • The lowest frequency of a periodic waveform
 • Pertaining to the foundation or basis; serving for the foundation

Esimerkit

 • one of the fundamentals of linear algebra
 • a fundamental truth;   a fundamental axiom
 • A need for belonging seems fundamental to humans

Haussa juuri nyt

TV-ohjelmat

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschPå SvenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2021 Ilmainen Sanakirja