BlogitTV-ohjelmatReseptitViihdeHoroskooppiVaihtoautotTietovisat

Sanan olennainen käännös suomi-englanti

 • essential
  us
  This Agreement is both ambitious and essential. Tämä sopimus on sekä kunnianhimoinen että olennainen. Parliament's support is essential. Parlamentin tuki on olennainen. Subsidiarity is the essential rule. Toissijaisuusperiaate on olennainen sääntö.
 • fundamental
  us
  We see this as a fundamental activity. Tämä on meille olennainen toiminnan ala. This is a fundamental political question. Tämä on olennainen poliittinen kysymys. The issue of balance is fundamental. Tasapuolisuus on olennainen kysymys.
 • intrinsicCulture has intrinsic value in our liberal democracies. Kulttuuri on olennainen osa liberaaleja demokratioitamme. The oppression of women, after all, is an intrinsic part of Islam. Naisten sorto on loppujen lopuksi olennainen osa islamia. Conflict prevention should be an intrinsic element of policy in this field. Selkkausten ennaltaehkäisemisen olisi oltava olennainen osa tämän alan politiikkaa.
 • substantiveThe EU is a very important and substantive economic partner for Korea. Euroopan unioni on Korealle hyvin merkittävä ja olennainen talouskumppani. I have a substantive question regarding the priority the rapporteur gives to youth. Minulla on olennainen kysymys, joka koskee sitä, että esittelijä asetti painopisteeksi nuorison. The first and substantive prerequisite for achieving that reform is the agenda based on which the Intergovernmental Conference is to begin its work. Ensimmäinen olennainen edellytys tämän uudistuksen onnistumiselle on esityslista, jonka pohjalta hallitustenvälinen konferenssi aloittaa työnsä.
 • basicThat is one very basic remark. Tämä on hyvin olennainen huomio. The first challenge: basic and fundamental science. Ensimmäinen haaste on olennainen perustutkimus. A crucial difficulty is the basic lack of trust between the parties. Ratkaisevana vaikeutena on osapuolten välinen olennainen luottamuspula.
 • built-in
 • germane
  us
 • gist
  us
 • indispensableSocial cohesion is an indispensable part of the Lisbon process. Sosiaalinen koheesio on olennainen osa Lissabonin prosessia. Dialogue with civil society will also be a key and indispensable feature of each partnership. Kansalaisyhteiskunnan kanssa käytävä vuoropuhelu on myös keskeinen ja olennainen piirre kaikissa kumppanuuksissa. The law was moral and indispensable. -Bp. Burnet
 • integralThe Balkan countries are an integral part of Europe. Balkanin maat ovat olennainen osa Eurooppaa. It becomes an integral part of everything that we do. Se on olennainen osa kaikkea mitä teemme. For that reason it can be an integral part of European integration. Sen vuoksi se voi olla olennainen osa Euroopan yhdentymistä.
 • material
  us
  In the Chapter on agriculture, payments were again affected by material errors. Maatalouden maksuihin virheillä oli jälleen olennainen vaikutus. Quality of raw materials is essential to guarantee the authenticity of the final product. Raaka-aineiden laatu on olennainen asia lopputuotteen aitouden varmistamisessa. Although there continues to be a material level of error in Research, energy and transport, remedial measures taken by the Commission have helped to reduce it. Virhetaso on yhä olennainen "tutkimuksen, energian ja liikenteen" toimintalohkoryhmässä, mutta komissio on toteuttanut korjaavia toimenpiteitä virhetason madaltamiseksi.
 • pertinent
  us
  I do not have the solution, but I think this is a very pertinent question, on which we should all cooperate in order to provide a suitable response. Minulla ei ole ratkaisua ongelmaan, mutta tämä on mielestäni olennainen kysymys, jonka osalta meidän kaikkien olisi tehtävä yhteistyötä sopivan ratkaisun löytämiseksi. Member of the Commission. - This is a very pertinent question on an issue which the Commission takes very seriously and is therefore following closely and with great concern. komission jäsen. - (EN) Tämä on hyvin olennainen kysymys asiassa, jonka komissio ottaa hyvin vakavasti ja seuraa sitä siten tarkoin ja suurella huolella. Mr President of the Convention, you once asked the Convention a question that was simultaneously pertinent and impertinent and to which we have never had a reply. Arvoisa valmistelukunnan puheenjohtaja, esititte kerran valmistekunnalle kysymyksen, joka oli yhtä aikaa olennainen ja epäolennainen mutta johon emme koskaan saaneet vastausta.
 • relevantThis is a good, relevant reference. Tämä on hyvä ja olennainen viittaus. It is relevant because of the Lisbon process. Asia on olennainen Lissabonin prosessin vuoksi. So that is very relevant to us in this House too. Asia on siis hyvin olennainen myös meille parlamentin jäsenille.
 • substantialThere is a rather substantial difference. Näiden sanojen välillä on olennainen merkitysero. This is a substantial and very important proposal. Tämä on olennainen ja hyvin tärkeä ehdotus. We have a legal vacuum now, because we do not know what this substantial equivalent is. Oikeudellinen aukko on nykyisin olemassa, koska emme tiedä, mitä tarkoittaa olennainen samankaltaisuus.
 • thing
  us
  The crucial thing, however, is what form we give it. Olennainen asia on kuitenkin se, minkälaisen muodon sille annamme. This pressure is a major element in our effort to push things in a better direction. Tämä painostus on olennainen osa toimiamme, joilla pyrimme edistämään asioita oikeaan suuntaan. One thing that can be achieved, however, is tolerance, which is essential to the existence of the EU. Yksi saavutettavista tavoitteista on joka tapauksessa suvaitsevaisuus, ja se on olennainen EU:n olemassaolon kannalta.
 • vital
  us
  This is also a vital message to Turkey. Tämä on olennainen viesti myös Turkille. Freedom of short-term travel is a vital part of preparation for that. Lyhyen aikavälin matkustamisen vapaus on olennainen osa tätä valmistautumista. The role of the European Parliament in that process is absolutely vital. Euroopan parlamentin asema tuossa prosessissa on ehdottoman olennainen.

Sanan olennainen määritelmät

Synonyymit

Haussa juuri nyt

Ilmainen Sanakirja

Käännökset suomesta englantiin, ruotsista suomeen ja yli 20 muuhun kieleen

Ilmainen Sanakirja on ilmainen internetsanakirja. Käännökset yli 20 kielellä. Käytä tietokoneella, puhelimella tai tabletilla!

Tietosuojaseloste   Käyttöehdot   Evästeet   Ota yhteyttä

In EnglishAuf DeutschEn españolPå svenskaEestikeelne

Mindmax Cloudcity
Sisältö perustuu Wiktionaryn artikkeleihin.
Aineisto on käytettävissä Creative Commons Attribution-ShareAlike lisenssillä.
© 2004-2023 Ilmainen Sanakirja